Son dakika... AB'den kritik İncirlik açıklaması!
Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger, ''Aramızda ki ilişkiler, kuvvetli ilişkiler, tabii ki bu ilişkilerde bir takım zorluklar yok değil fakat bu zorlukların aşılması için birlikte çalışıyoruz.'' dedi.
Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger ve beraberindeki 17 büyükelçi Şeb-i Arus töreni dolayısıyla Konya’yı ziyarette bulundu. İlk olarak tarihi Sille yerleşkesinde “Aya Eleni” kilisesini gezdikten sonra Sille Müzesi'ne geçen grup son olarak Sille’de bulunan tarihi hamamı ziyaret etti. Müze ziyareti sırasında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger, Konya’ya ikinci kez Konya Büyükşehir Belediyesi’nin davetiyle Şeb-i Arus töreni için geldiğini söyledi.
TÜRKİYE İLE AB ARASINDAKİ İKİLİ İLİŞKİLER
Türkiye ile Avrupa Birliği arasındaki ilişkiler konusunda değerlendirmelerde bulunan Berger, “Her şeyden önce ilişkiler açısından bakıldığında bu ilişkiler karmaşık yapıdaki ilişkiler, ister dış politika ve ticaret, ister eğitim, göç veya mülteciler konusundaki desteğimiz olsun pek çok alanda iş birliğimizin olduğunu ve birlikte çalışmalar yapıyoruz. Aramızda ki ilişkiler, kuvvetli ilişkiler, tabii ki bu ilişkilerde bir takım zorluklar yok değil fakat bu zorlukların aşılması için birlikte çalışıyoruz. Geride bıraktığımız haftalar içerisinde Avrupa Birliği'nin yeni komisyonu da göreve başladı. Bu da komisyon başkanının, yüksek temsilcinin ve parlamento başkanının da değiştiği anlamına geliyor. Bu kapsamda, komisyon başkanı Cumhurbaşkanını arayarak, ‘birlikte neler yapabiliriz? İlişkilerimizin üzerine nasıl eğilebiliriz‘ gibi bir mesaj gönderdi. Geçtiğimiz hafta içerisinde de göçten sorumlu komisyon üyesi ve başkan yardımcısı bir ziyaret kapsamında Türkiye’ye geldiler” diye konuştu.
VİZE SERBESTİSİ KONUSU
Vize serbestisi konusuna da değinen Berger, “Burada bir takım ölçütler vardı. Bu ölçütlerin karşılanmasını beklediğimizi ifade etmiştik ve bunların çok büyük bir kısmı da Türkiye tarafından karşılandı. Belki henüz karşılanmayı bekleyen 5-6 husus kaldı ama anladığımız kadarıyla Türk hükümeti şu anda bu meselelerin aşılması adına çalışmalar gerçekleştiriyor” şeklinde konuştu.
İNCİRLİK VE KÜRECİK KONUSU
Bir gazetecinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Türkiye’ye yönelik yaptırımların uygulanması durumunda İncirlik ve Malatya’daki Radar Üssü’nün kapatılacağına dair açıklamasını sorması üzerine Berger, “Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı pek çok defa Türkiye’nin batı ittifakı, transatlantik ittifakında yer almasını istediğini ifade etmişti, Avrupa Birliği bu görüşü desteklemektedir. Buda üye devletlerin kendi menfaatleri ve çıkarınadır. Türkiye her şeyden önce batı güvenliğinin de içinde yer alan bir ülkedir” dedi.
Açıklamanın ardından Berger ve beraberindeki heyet Konya Gazeteciler Cemiyetini ziyaret ettikten sonra Şeb-i Arus töreninin yapılacağı alana geçti.
-
adalet 4 yıl önce Şikayet EtAdım adım bağımsız dış politikaya, devam et REİSBeğen Toplam 1 beğeni
-
enver 4 yıl önce Şikayet Etülkemiz içindeki bu çıban başları üsleri kontrol etmekle ömrümüzü geçiremeyiz.Beğen Toplam 1 beğeni
-
misafir 4 yıl önce Şikayet EtCefasını biz çekelim sefasını onlar sürsünler. daha önemlisi bu düzenin devam etmesi gerektiğini bize telkin ediyorlar.Beğen Toplam 3 beğeni
-
Hacivat 4 yıl önce Şikayet EtAb nin cani cehenneme yalanci kin nefret dolu hacli insanlar katliamla dolu tarihleriyle demokrasi yalanina bürünmüs hukuk adaletten uzak irkci milletlerle dolu dahtekar birligi ingiltere farkina vardi cikiyor fazla sürmez fransada ayrilir pesine italya ispanya yunanistan almanya kalanida zaten ülke demeye sahit lazim türkiye tek basina bir avrupa dir gerek askeri gerek insan hakki örnek mülteciBeğen Toplam 3 beğeni
-
şeh şamil 4 yıl önce Şikayet EtBir söz ne batmış hem ab hem abd ye eee normal biri dunyanın en büyük terör devleti diyerleride haçlılar Bizim ülke içinde olanlar ise tek laf edemiyor daha ellerine yazılı kağıt ve rmir gelmedi herhaldeBeğen Toplam 1 beğeni