Başkan Erdoğan'dan jet hamle! İmzayı attı

Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre; Mersin, Kütahya, Gaziantep, Manisa, Elazığ, Ordu ve Malatya'da bazı taşınmazların enerji santralleri ve nakil hatları inşası için acele kamulaştırılmasına karar verildi.

Başkan Erdoğan'dan jet hamle! İmzayı attı
Başkan Erdoğan'dan jet hamle! İmzayı attı
GİRİŞ 02.01.2020 08:06 GÜNCELLEME 02.01.2020 08:52
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararlarına göre, Mersin'in Mut ilçesinde inşa edilecek Akyel-1 Rüzgar Enerji Santrali ve Gülnar ilçesinde Kıvanç-2 Güneş Enerji Santrali'nin yapımı amacıyla bazı taşınmazlar Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından acele kamulaştırıldı.

 

 

ENERJİ SANTRALLERİ

Kütahya'da Parmakören KÖK-Seyitömer KÖK Enerji Nakil Hattı, Gaziantep'te Oğuzeli-Ekinveren Enerji Nakil Hattı, Elazığ'da Hamzabey Barajı 1. Etap Enerji Nakil Hattı ile Hamzabey Barajı 2. Etap Enerji Nakil Hattı'nın yapımı amacıyla bazı taşınmazların Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (TEDAŞ) tarafından acele kamulaştırılmasına da karar verildi.

 

 

Ayrıca, Manisa'da Karakurt Rüzgar Enerji Santrali, Ordu'da Akkuş Rüzgar Enerji Santrali ve Malatya'da Kayabaşı Regülatörü ve Hidroelektrik Santrali'nin yapımı amacıyla bazı taşınmazların Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca acele kamulaştırılması gerçekleştirilecek.

İstanbul Beyoğlu'nda bulunan Mustafa Paşa Camii'nin yeniden ihyası amacıyla ise Kemankeş Mahallesi'nde bulunan bazı taşınmazlar acele kamulaştırılacak. Söz konusu kamulaştırma çalışması Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından yapılacak.

6 TERMİK SANTRAL MÜHÜRLENDİ

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından ülke genelindeki termik santrallere çevre yatırımlarını tamamlaması için tanınan süre 31 Aralık'ta sona erdi. Sürenin dolmasının ardından Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri filtresi bulunmayan santralleri tek tek mühürlüyor. Gelen haberlere göre; Soma, Çatalağzı, Kangal, Seyitömer ve Tavşanlı ile Afşin Elbistan Termik elektrik santralleri mühürlendi.

SOMA'DA KARAR SEVİNÇLE KARŞILANDI

Türkiye'nin çeşitli illerindeki yaklaşık 15 termik santrale baca filtresi takılmasını 2.5 yıl daha erteleyen kanun teklifi, AK Parti ve MHP'lilerin oylarıyla kabul edildi. Çevrecilerin de büyük tepki gösterdiği kanun teklifi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından geçen yıl aralık ayının başında veto edildi. Manisa'nın 108 bin 981 nüfuslu ilçesi Soma'da, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kanun teklifini veto etmesi sevinçle karşılandı.

İçinde her birinde 1 buhar türbini jeneratörü, 1 kazan, 1 kondeser, 1 soğutma kulesi olan ve 165 megawatt gücünde 6 ünitesi bulunan Soma Termik Santrali'nin hava kirliliğine neden olduğunu söyleyen yöre halkı, kararın veto edilmesini sevinçle karşıladı. Vatandaşlar, 2 ünitesi 1 bacaya bağlı olan santralin bacalarına filtre takılması halinde ilçede sağlık sorunlarının azalacağını kaydettiler.

Yetkililer de termik santraldeki 3 bacaya filtre takılması için 1 ay süre verdi. Süre 1 Ocak'ta doldu ancak bacalara filtre takılmadı. Bunun üzerine harekete ekipler, gece yarısı harekete geçti. Yetkiller, yeni yılın ilk dakikalarında polis ekipleri eşliğinde gittikleri Soma Termik Santrali'ni, mühürleyerek faaliyeti durdurdu. DHA, faaliyetin olmadığı termik santraldeki sessizliği görüntüledi.

YORUMLAR 11
  • Nesrin Kurnaz 4 yıl önce Şikayet Et
    Hayırlı ve kismetli olsun İnşaallah
    Cevapla
  • Ali 4 yıl önce Şikayet Et
    Kağida imza atarak hamle olmaz. Bu nedir yaa.
    Cevapla
  • gagit 4 yıl önce Şikayet Et
    sorumluluk alıyor.başkanlık sistemi işleri hızlandırıyor.hala anlamadınmı?
    Cevapla
  • cenk 4 yıl önce Şikayet Et
    Ne yapmasını bekliyorsun mesela
    Cevapla
  • İzmir 4 yıl önce Şikayet Et
    Reis olmazsa ne olucak canım
    Cevapla
  • Mustafa 4 yıl önce Şikayet Et
    Bacalara filtre takılması için yanlış bilgilendirme yapılmakta. İş bacaya filtre takılması otomobilllerdeki filtre gibi gerçekleşmiyor. Ciddi boyutlarda olan kimyasal tesisler gerektiriyor. Santralin maliyetinin 1/3'ü değerinde bir yatırım gerekli. Yatırımın inşası ise 2 ila 3 yıl sürüyor. Ertelemenin sebebi buydu. Olay siyasete kurban gitmiş durumda. Şu anda bu işletmelerin bazıları devletten yeni devralmış durumda. Devlet 40 yılda bu yatırımı yapmamış. Bunları daha dün özel şirketlere devretmiş durumda, milyarlık yatırım isteyen 2-3 yılda yapılması mümkün olan işi niye 1 ayda istiyorlar? Devletin işten anlayan bir danışmanı mühendisi hiç mi yok?
    Cevapla
  • Isa 4 yıl önce Şikayet Et
    Bildiğim kadarıyla on yıl kadar mühlet tanınmış. Yeni bir olay değil bu.
    Cevapla
  • Adana01 4 yıl önce Şikayet Et
    diğer santraller nasıl yaptı bu işi?
    Cevapla
  • Jjhh 4 yıl önce Şikayet Et
    Sayın tayyip bey 1923 te vefat eden ali şükrü bey cinayetini neden araştırmıyorsunuz neden hep ene diyorsunuz hepiniz aynısınız benim işime yaraman gelmesin
    Cevapla
  • kazım 4 yıl önce Şikayet Et
    ali şükrüyü sen araştır
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Rusya'nın Ukrayna'yı kıtalararası balistik füze ile vurduğu anlar
Fatih Erbakan: DEM Parti ile hemfikiriz