Bittiğinde ikinci Süleymaniye olacak: Levent Camisi inşaatına başlandı

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nde 2016 yılında cami alanı olarak imar planlarına işlenen 18 bin 400 metrekare büyüklüğündeki araziye yapılacak Levent Camisi'nin inşaatına başlandı. Mimar Sinan'ın kalfalık eseri olan Süleymaniye Camisi'nden esinlenerek tasarlanan cami, 20 bin kişiyi ağırlayacak.

Bittiğinde ikinci Süleymaniye olacak: Levent Camisi inşaatına başlandı
Bittiğinde ikinci Süleymaniye olacak: Levent Camisi inşaatına başlandı
GİRİŞ 27.02.2020 18:49 GÜNCELLEME 27.02.2020 18:49
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

İstanbul Lenent'te bulunan ve eskiden Merkez Bankası'na ait olan arazi, 2016 yılındaki İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi kararıyla ibadet alanı olarak kabul edildi. Levent Cami Eğitim Kültür Hizmet Birimleri Yaptırma ve Yaşatma Derneği, birkaç ay önce Diyanet İşleri Başkanlığı ile ilgili makamlara 18 bin 400 metrekarelik alanda cami yapmak için girişimde bulundu.


Maliyeti 159.7 milyon TL

Projenin kabul edilmesinin ardından Mimar Mehmet Güner tarafından projesi çizilen caminin inşaatına ihaleyi alan ASL İnşaat tarafından başlandı. İhale bedeli 159 milyon 738 bin lira olan cami, 5 bin 744 metrekarelik alan üzerinde yükselecek. Kapalı ve açık alanlarıyla birlikte toplam 20 bin kişi kapasiteli olacak cami, klasik mimari özelliklere sahip. Caminin mimarisinde Mimar Sinan'ın Süleymaniye Camisi'nden öykünüldü. Caminin inşasında, modern inşaat tekniklerinin tamamı kullanılacak.

Proje, İstanbul için öngörülen deprem katsayısının üzerindeki bir değer dikkate alınarak hazırlandı. Kapalı ve açık alanları, gerektiğinde deprem toplanma alanı olarak kullanılacak. Camide 900 araçlık 4 katlı otopark bulunacak. 23 metre ana kubbe çapına sahip olan caminin ana kubbe yüksekliği ise 44 metre olacak. Caminin 2 minaresi 66, 2 minaresi 77 metre yükseklikte inşa edilecek.

Bu bir ihtiyaç projesi"

Levent Cami Eğitim Kültür Hizmet Birimleri Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ergin Külünk, Levent Camii Projesi'nin bir ihtiyaç projesi olduğunu vurguladı. Levent Camisi ibadete açıldığında, Sarıyer Büyükdere'den Yıldız Hamidiye Camisi'ne kadar ana arterdeki tek büyük cami olacağını belirten Külünk, caminin 2 yıl içinde tamamlanarak ibadete açılacağını sözlerine ekledi.

 

YORUMLAR 13
  • Yaşlı Amca 4 yıl önce Şikayet Et
    Kes yapıştır cami mimarisinden bıkmadınız mı?Mimar Sinan'dan sonra 2. bir mimar gelmeyecek mi bu ülkeye 500 yıl geçti yahu...
    Cevapla
  • kel memed 4 yıl önce Şikayet Et
    gösterişli şatafatlı devasa camiiler, acıdır ki cemaati yok, sabah 5 kişi akşam beş kişi.kıyamet alametidir.büyük ama cemaatsiz camiiler.
    Cevapla
  • altair 4 yıl önce Şikayet Et
    kıyamete yakın camiler çoğalacak ama içinde müslüman olmayacak bu söz gerçektir
    Cevapla
  • Levrok 4 yıl önce Şikayet Et
    ikinci Sultan Ahmet ikinci Süleymaniye. Asya tarafinami göc ediyoruz diye insanin aklindan gecmiyor degil
    Cevapla
  • ÖMER 4 yıl önce Şikayet Et
    Levent Avrupa Yakasında
    Cevapla
  • isa 4 yıl önce Şikayet Et
    Mimar Sinan gelmis-gecmis en büyük mimar dir. Fakat taklit kötü birseydir. Yepyeni özgün bir eserin yapilmasi cok daha iyi olur du.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Rams Park'ta tartışmalı kararlar! Bu pozisyonlar geceye damga vurdu
Suriye lideri Alman bakanın elini sıkmadı, muhalifler 'inferiority complex' yaşadı