YÖK'ten yeni karar: Üniversitelerde dijital sınav dönemi

Son dakika haberi: Yüksek Öğretim Kurulu'ndan (YÖK) yapılan açıklamaya göre, üniversitelerde yapılacak olan dönem sonu sınavlarının geleceği belli oldu. Buna göre YÖK, "Üniversitelerde dönem sonu sınavları ile bu eğitim ve öğretim yılına ait diğer sınavlar, yüz yüze gerçekleştirilmeyecek." ifadelerin kullandı.

YÖK'ten yeni karar: Üniversitelerde dijital sınav dönemi
YÖK'ten yeni karar: Üniversitelerde dijital sınav dönemi
GİRİŞ 11.05.2020 22:02 GÜNCELLEME 11.05.2020 22:42
Bu Habere 29 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi: YÖK: "Üniversitelerde dönem sonu sınavları ile bu eğitim ve öğretim yılına ait diğer sınavlar, yüz yüze gerçekleştirilmeyecek.''

 

 

YÖK'ten üniversitelere "Covid-19 tedbirler" konulu yazı gönderildi.

 

 

Yazıda, Sağlık Bakanlığının YÖK'e hitaben kaleme aldığı "11 Mayıs 2020 tarihli ve Covid-19 tedbirler" konulu yazısındaki şu ifadelere yer verildi:

"Şehirler arası kitlesel öğrenci hareketleri, farklı yerleşim birimlerinden öğrencilerin bir araya gelmesi, öğrenci yurtlarının yeniden faaliyete geçmesi ve sınav ortamlarında sosyal mesafeye uyulamaması gibi durumların, kontrol altına almakta olduğumuz pandemi mücadelesinde önlenemez bir risk oluşturacağı görülmektedir. 2019-2020 eğitim yılının bu tür risklere meydan vermeden tamamlanması gerekmektedir. Yükseköğretim Kurulunun daha önce örgün eğitim yapılan programlarda uzaktan eğitim yapılması ve ara sınavlara ilişkin almış olduğu kararlara paralel olarak, dönem sonu sınavları ile bu eğitim yılına ait diğer sınavların da çevirim içi veya alternatif ölçme-değerlendirme yöntemleri uygulanarak yapılması önem arz etmektedir." 

"ÜNİVERSİTELERİN ÇOĞU FARKLI PLANLAMALAR YAPTI"

YÖK'ün yazısında, Yükseköğretim Kurulu tarafından başlangıcından itibaren Kovid-19 küresel salgını ile ilgili özellikle yükseköğretim alanında yurt içi ve yurt dışı gelişmelerin yakından takip edildiği vurgulandı.

Bu bağlamda 23 Mart 2020 itibarıyla dijital ortamda eğitime geçildiği, vaka sayılarının da takip edilerek, süreçte yükseköğretim kurumlarına teorik ve akabinde uygulamalı eğitimlere yönelik olarak kendi altyapı imkanları, ilgili programın kazanımları ve öğrenci sayılarını da göz önünde bulundurarak,  kendi tedbirlerini almaları yönünde güçlü koordinasyon, çevik yönetim, esnek kararlar, yetki devri gibi esaslar çerçevesinde bir hareket zemini oluşturulduğu aktarıldı.

Yazıda, sınavlara yönelik olarak da üniversitelerin çoğunun dijital imkanlar ile çevirim içi ortam başta olmak üzere farklı yollara ilişkin planlamalarını yaptığı belirtildi. 

YÖK'ün üniversitelere gönderdiği yazıda, şunlar kaydedildi:

"Yükseköğretim Kurulu olarak bütün bu süreçlerde vurgu yaptığımız dikkate alınması gereken iki hususun, sınavların şeffaf ve denetlenebilir olması ile öğrencilerin bedeni ve ruhi sağlıklarını dikkate alan, yani öğrenci merkezli olması gerektiğidir. Konunun hassasiyetine binaen, 11.05.2020 tarihli Yükseköğretim Yürütme Kurulu toplantısında, Sağlık Bakanlığının ilgi yazısındaki konuya ilişkin talebi ve salgın süreci değerlendirilmiş olup; dönem sonu sınavları ile bu eğitim ve öğretim yılına ait diğer sınavların yüz yüze gerçekleştirilmemesine, bu sınavların üniversite yetkili kurullarınca tercih edilecek dijital imkanlar veya ödev, proje gibi alternatif yöntemlerin uygulanarak yapılmasına karar verilmiştir."

YORUMLAR 29
  • Hakanfidan 4 yıl önce Şikayet Et
    Nasıl bir milletiz anlamadım . Sınavsız ders geçme olmaz diyor adam . Aynı adam bir gün sonra sınav yapılırsa virüs artar diyor . AVMler acilmasin diyenlerin ilk işi AVM gezmek oldu dün .
    Cevapla
  • Hekim 4 yıl önce Şikayet Et
    Gümüşhane Üniversitesi kampüsü içinde yasak kalkmış gibi. Çocuklar sokakta cirit atiyor.
    Cevapla
  • Kunduralı 4 yıl önce Şikayet Et
    Herkes böbürlene böbürlene üniversite mezunuyum diye gezecek cahil mezunlar verilecek ders çalışmadan kopya ile sınıf atlatılacak bölümü ile soru sorsan ya da bir yorum yap desen yapamaz olacak suyundan da koy.
    Cevapla
  • Manik depresyon 4 yıl önce Şikayet Et
    Emin olun öyle değil. Keşke okullar açık olsaydı. Çok daha kolaydı. Sinav ve ödevlerin icerigini bilmeden yorum yapıyorsunuz. Kipya çekilecek bir durum yok. Hocalar zeki merak etmeyin. Anamızı ağlatıyorlar ödevlerle. Farklı sistemlerle sınav yapıyorlar. Ya pasa pasa konuyu anlayip anlatacaksın kameradan baska bir yere bakmadan dakikalarca. Ya da ezberleyeceksin sayfalarca ödevleri. Kopyalık ufacık bi şey yok.
    Cevapla
  • profesör olucam 4 yıl önce Şikayet Et
    Merak etme zaten sınavdan çıktıkdan birkaç gün sonra herşey unutuluyordu.Hiç olmazsa proje , ödev falan verilirse işe yarar bi uygulama yapılmış olur, herşeyin kağıt üstünde kalmasından kurtulunmuş olur.Zaten saçma sapan sorularla geliyolardı ,gerçekle bağdaşmayan.Bu arada hoca isterse öyle sorular sorarki kitap defter açık bile cevaplayamazsınız.Okuyanları kıskandığınız belli oluyor , kunduracı çırağı.Kih, kih , kih kih....
    Cevapla
  • Hakanfidan 4 yıl önce Şikayet Et
    Çocukların üç buçuk senelerin çöpe atıp 3-4ay okula gidemediler diye cahil ilan ediyirsunuz . Cehaletin bu kadarına da pes
    Cevapla
  • Taha 4 yıl önce Şikayet Et
    Sınavlar iptal olursa toptan geçme değil tüm derslerden kalma olur. Ders notu belirlenemez.
    Cevapla
  • Özkan 4 yıl önce Şikayet Et
    Sınavların yüz yüze olmasını kim destekliyor merak ediyorum önemli olan sınavmı yoksa sağlık mı enteresan sınavı zaten uzaktan eğitimle yapacaklar derdiniz ney anlamadım virüsün patlamasınımı istiyorsunuz enteresan
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
2 milyar TL’lik GSS borcu silinecek
Sır perdesi aralandı: Esed rejimini deviren operasyonun detayları ortaya çıktı!