Uzmanlardan maske uyarısı : Risk taşıyor....

Koronavirüs salgınıyla beraber hayatın bir parçası olan maskeler, son zamanlarda araçların dikiz aynasında 'maske' takacağı olarak kullanılır hale geldi. Uzmanlar ise tıbbi ve cerrahi maskelerin araç içerisine asılması ya da bekletilmesinin sağlık açısından risk taşıdığı uyarısında bulunuyor.

Uzmanlardan maske uyarısı : Risk taşıyor....
Uzmanlardan maske uyarısı : Risk taşıyor....
GİRİŞ 18.06.2020 09:54 GÜNCELLEME 18.06.2020 10:13
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Tüm dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan koronavirüs salgını günlük yaşamı da etkiledi. Pandemi öncesinde genellikle CD, nazar boncuğu, cevşen, peluş oyuncak ve çeşitli aksesuarın takıldığı araçların dikiz aynası salgınla birlikte 'maske' takacağı olarak kullanılır hale geldi. Bazı vatandaşların araç içerisinde takmayı tercih etmedikleri maskeyi dikiz aynası ile araç konsolu ya da sinyal koluna taktıkları gözlendi.

 

 

'ÇOĞU ARABANIN DİKİZ AYNASINDA MASKE VAR'

Maskesini dikiz aynasına takan taksici Mehmet Sağlam, “Aracımda nazar boncuğu yine var. Maskeyi de mecbur takmak zorunda kaldık. Arabamıza yolcu aldığımız esnada maske takıyoruz, kaybolmaması ve yanımızda olması için orada bulunduruyoruz. Sadece bizde değil çoğu arabada maskeler dikiz aynasına takılmış şekilde" dedi.

 

 

Bir diğer araç sahibi Cemal Kocaaslan da, “Arabada tek başıma olduğum için maskeyi dikiz aynasına taktım. Ailem ya da biri olduğu zaman maskeyi normal takıyoruz" diye konuştu.

'MASKELER HERHANGİ BİR YÖNTEMLE DEZENFEKTE EDİLMEYE ÇALIŞILMAMALI'

Son zamanlarda maskelerin araçlarda yer alan dikiz aynasında asılı halde göründüğünü aktaran Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Dilara İnan ise, “Ancak tıbbi ve cerrahi maske olarak nitelenen maskelerin hepsi tek kullanımlıktır. Bu maskeler tekrar kullanılmamalıdır. Araç içerisine asılması ya da bekletilmesi sağlık açısından da risk taşımaktadır. Maske, çıkarıldıktan sonra bir poşet içerisinde çöpe atılmalıdır. Maske çıkarıldıktan sonra da eller su ve sabunla iyice dezenfekte edilmelidir. Maskeler herhangi bir yöntemle de dezenfekte edilmeye çalışılmamalıdır. 'Güneşe astım, havalandırdım' diye bir temizleme yöntemi ya da dezenfekte etme yolu yoktur. Bu işlemler maskenin yapıldığı malzemenin yapısını ve bütünlüğü bozmaktadır" şeklinde konuştu.

YORUMLAR 2
  • ahmet 4 yıl önce Şikayet Et
    bu bilim adamı denilen şahıslar da çözüm üretmek yerine kitaptan okuduklarnı tekrarlıyorlar marifet gibi. naapsın vatandaş yanında kutu kutu maske mi taşısın ki her çıkardığında atıp yenisini taksın. ayrıca asmak gayet güzel dezenfekte yöntemi. çünkü güneşteki UV ışınları virüsleri öldürdüğünü artık bilim adamı olmayanlar bile biliyor. olmadı evde biriktirirsin , atarsın çamaşır suyuna dezenfekte oluyormu olmuyor mu?
    Cevapla
  • özcan 4 yıl önce Şikayet Et
    daha düne kadar maske takmayın diyen uzmanlar şimdi de maske aynaya takılmaz ne olacak maske güneş görse mikroplar ölür en kötüsü.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Asgari ücret belli oluyor! İşte masadaki o rakam
Kar geliyor..Meteoroloji'den son dakika açıklaması...