Son dakika haber: Okulların açılacağı tarih ve ara tatiller belli oldu! Yeni takvim yayımlandı

Son dakik haberi: MEB'in 2020-2021 eğitim öğretim yılına dair 81 ile gönderdiği genelgeye göre, okullar 31 Ağustos 2020'de açılacak, 18 Haziran 2021'de kapanacak.

Son dakika haber: Okulların açılacağı tarih ve ara tatiller belli oldu! Yeni takvim yayımlandı
Son dakika haber: Okulların açılacağı tarih ve ara tatiller belli oldu! Yeni takvim yayımlandı
GİRİŞ 03.07.2020 17:57 GÜNCELLEME 03.07.2020 18:58
Bu Habere 94 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi: Koronavirüs nedeniyle ara verilen daha sonra EBA TV aracılığıyla evden devam edilen eğitim dönemi Haziran'da sona ermişti. MEB'den gelen son dakika haberine göre 2020-2021 yeni eğitim öğretim yılı 31 Ağustos'ta başlayacak.

EĞİTİMİN BAŞLAYACAĞI TARİH VE ARA TATİL TARİHLERİ DE BELLİ OLDU

MEB'in 2020-2021 eğitim öğretim yılına dair 81 ile gönderdiği genelgeye göre, okullar 31 Ağustos 2020'de açılacak, 18 Haziran 2021'de kapanacak.

Birinci dönem ara tatili 16-20 Kasım 2020'de, yarıyıl tatili 25 Ocak-5 Şubat 2021'de, ikinci dönem ara tatili 12-16 Nisan 2021'de yapılacak.

Buna göre, 2020-2021 eğitim ve öğretim yılında;

1- Öğretmenlerin Mesleki Çalışmaları, 24 Ağustos 2020 Pazartesi günü
başlayacaktır.

2- Birinci dönem, 31 Ağustos 2020 Pazartesi günü başlayacak ve 22 Ocak 2021 Cuma günü sona erecektir.

3- Bu kapsamda;

a) Öğrencilerin bir önceki eğitim ve öğretim yılına dair eksik konu ve kazanımları ile öğrenme kayıplarına ilişkin “Eğitim Programı”, 31 Ağustos Pazartesi günü başlayacak ve 18 Eylül 2020 Cuma gününe kadar devam edecektir.

b) Öğrencilerin eksik konu ve kazanımları ile öğrenme kayıplarına yönelik olarak Bakanlığımızca hazırlanan ve sarmal yapıdaki konu ve kazanımlardan oluşan “Eğitim Programı” ile materyalleri, elektronik ortamda yayınlanacaktır. Program ve materyaller doğrultusunda eğitim süreci, zümre öğretmenlerince planlanıp uygulanacaktır. Ayrıca söz konusu eğitimler, Eğitim Bilişim Ağındaki (EBA) içeriklerle de desteklenecektir.

c) Öğrencilere, eksik konu ve kazanımlarının giderilmesi amacıyla; Eğitim Bilişim Ağı (EBA), EBA TV (İlkokul, Ortaokul, Lise) ile destekleme ve yetiştirme kursları aracılığıyla yıl boyu destek verilmeye devam edilecektir.

ç) Öğrencilerin eksik konu ve kazanımlarına yönelik olarak uygulanacak Eğitim
Programı, 2020-2021 eğitim ve öğretim yılında devam edecekleri yeni eğitim kurumu ve sınıflarında yapılacaktır.

4- 2020-2021 eğitim ve öğretim yılında okul öncesi eğitim ile ilkokul 1 inci sınıfa
başlayacak öğrenciler için 31 Ağustos-04Eylül 2020 tarihleri arasında uyum eğitimleri gerçekleştirilecektir.

5- Ortaokul ve imam hatip ortaokullarının 5 inci sınıfları, ortaöğretim kurumlarının hazırlık ve 9 uncu sınıfları ile pansiyonda kalacak öğrencilere yönelik okul hakkında bilgilendirme, akademik ve mesleki gelişimlerini destekleme, yeni girdikleri eğitim ortamına kısa sürede uyum sağlama amacıyla gerekli rehberlik çalışmaları yapılacaktır.

6- Covid-19 kapsamında alınması gereken önlem ve tedbirler doğrultusunda öğrenci, öğretmen ve veliler bilgilendirilecektir.

7- Birinci dönem ara tatili, 16 Kasım 2020 Pazartesi günü başlayacak ve 20 Kasım 2020 Cuma günü sona erecektir.

8- Yarıyıl tatili, 25 Ocak 2021 Pazartesi günü başlayacak ve 05 Şubat 2021 Cuma
günü sona erecektir

9- İkinci dönem, 08 Şubat 2021 Pazartesi günü başlayacak ve 18 Haziran 2021 Cuma günü sona erecektir.

10- İkinci dönem ara tatili, 12 Nisan 2021 Pazartesi günü başlayacak ve 16 Nisan 2021 Cuma günü sona erecektir.

11- Eğitim ve öğretim yılı çalışma takvimi, yukarıda belirtilen tarihler dikkate
alınarak, 16/12/1996 tarihli ve 2467 sayılı Tebliğler Dergisi’nde yayımlanan “Millî Eğitim Bakanlığı Örgün ve Yaygın Eğitim Kurumlarının Çalışma Takvimi” örneği esaslarına göre valiliklerce düzenlenecektir.

12- 2021-2022 eğitim ve öğretim yılı, 06 Eylül 2021 Pazartesi günü başlayacaktır Bilgilerinizi ve gereğini rica ederim.

AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2020-2021 eğitim öğretim yılı çalışma takviminin, 81 ile gönderilen genelgeyle duyurulduğunu belirtti.

ORTAÖĞRETİM MÜDÜRÜ METE'DEN AÇIKLAMA

Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürü Cengiz Mete, küresel çapta yaşanan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla birlikte, Bilim Kurulunun tavsiyeleri doğrultusunda okullardaki eğitim öğretime tedbiren ara verildiğini anımsattı.

Bu dönemde öğrencilerin, eş zamanlı olarak uzaktan eğitim aldığını belirten Mete, EBA, TRT EBA TV ve canlı sınıf uygulamalarıyla ders içerikleri sunarken, etkinlik ve rehberlik saatleri, soru çözümleri, çeşitli destekleyici yayınları da süreç içerisinde sistemle bütünleştirdiklerini söyledi.

Ders yılının 19 Haziran'da sona ermesinin hemen ardından öğrencilerin yaş seviyelerine uygun olarak hazırlanan yaz okulu yayınlarının halihazırda TRT EBA TV ekranlarında, öğrenci ve velilerle buluşmaya devam ettiğininin altını çizen Cengiz Mete, ihtiyaç görülen her alanda öğrencilerin yanında bulunmaya çalıştıklarını ifade etti.

ÜLKE ÖLÇEĞİNDEKİ ARAŞTIRMALAR BİZLERE REHBERLİK ETMEKTE

Mete, öğrencilerin eksiklerini gördükleri derslerden destekleme yetiştirme kurslarına katılmalarını sağlayacak hazırlıkları tamamladıklarını bildirdi.

Uzaktan eğitimin başladığı günden bu zamana, öğretmenlerin ve öğrencilerin ilk kez deneyimledikleri uzaktan eğitimin etkisine dair araştırmalar yürüttüklerini aktaran Cengiz Mete, "Bunlardan biri de Ortaöğretim Genel Müdürlüğünce yürütülen Küresel Salgın Döneminde Eğitim Süreçlerinin Değerlendirilmesi ve Yeni Eğitim Öğretim Yılı İçin Beklentiler Araştırması'dır." şeklinde konuştu.

Araştırmaya 25 bin 567 öğretmen, 2 bin 197 okul yöneticisi, 41 bin 430 öğrenci ve 24 bin 489 veli olmak üzere toplam 93 bin 783 kişinin katıldığını belirten Mete, "Ülke ölçeğinde yapılan bu taramalar ve araştırmalar 2020-2021 eğitim öğretim yılı için alınması gereken tedbirler, yapılmasını gerekli gördüğümüz düzenlemeler ve yeni ihtiyaçlara göre alınacak kararlar için bizlere rehberlik etmektedir." diye konuştu.

TELAFİ EĞİTİMİ, YIL BOYUNCA DESTEKLEME YETİŞTİRME KURSLARINDA OLACAK

Eğitim öğretim süreçlerinin sağlıklı bir şekilde sürdürülebilmesi için veriye dayalı kararlar aldıklarını ve eğitimi sekteye uğratmayacak alternatif durumlar üzerinde çalıştıklarını vurgulayan Cengiz Mete, şöyle konuştu:

"Ders zilimizi 31 Ağustos'ta çalacak, birinci dönemin ilk 3 haftasında ağırlıklı ve devamında yıl boyunca destekleme yetiştirme kurslarımızda olmak üzere telafi eğitimi yapacağız. Telafi, okulların açılmasıyla birlikte yeni ders yılının ilk 3 haftasında gerçekleştirilecek." 

En önemli ve ciddiyetle ele alınması gereken konulardan birinin "telafi eğitiminin ne şekilde yapılacağı" olduğunu ifade eden Mete, "Bu konuda farklı senaryolar üzerinde çalıştık. Bugün geldiğimiz noktada; Yaptığımız araştırmalar, il müdürleriyle yapılan değerlendirmeler ve Bilim Kurulunun önerileri doğrultusunda, değişen koşullar dikkate alınarak alternatiflerimizi hayata geçiriyoruz." dedi.

Cengiz Mete, şunları kaydetti:

"Bu nedenle Bakanlık olarak, şartların uygun olması, yine Bilim Kurulunun görüşleri dikkate alınarak, 2020-2021 ders yılının 31 Ağustos tarihinde başlamasını, birinci dönemin ilk 3 haftasında Bakanlığımızca hazırlanan eksik konu ve kazanım tablosu çerçevesinde, okullarımızda 2019-2020 eğitim ve öğretim yılının ikinci dönemine ait işlenemeyen derslerin eksik konu ve kazanımlarının giderilmesini, yine bu çalışmaların yıl boyunca ve yapacağımız düzenlemelerle destekleme yetiştirme ve kurslarımızda sürdürülmesini planladık. Süreçte, okullarımızın her tür ve kademedeki haftalık ders çizelgeleri, öğrenim şekilleri, ders saatleri, süreleri, iş takvimi, ara tatilleri ile kazanım matrisleri dahil olmak üzere ortaya çıkabilecek istisnai durumlara da hazırlıklıyız."

 

 

 

YORUMLAR 94
  • Avşin 4 yıl önce Şikayet Et
    İstanbulda 1 vaka çıktı
    Cevapla
  • Avşin 4 yıl önce Şikayet Et
    Vakalar çok diğilmi
    Cevapla
  • TONTON TON 4 yıl önce Şikayet Et
    Devlet okulları da artık kolej gibi her türlü imkan olmalıdır bu korana her işletmenin gerçekten nasıl çalışması gerektiğini göster Di berberler lokantalar nasıl olması gerektiğini göster Di asıl herzaman bu şekilde olmalı İDİ temiz hijyene uygun
    Cevapla
  • Öğretmen 4 yıl önce Şikayet Et
    Devlet okulları özel okullardan daha iyi zaten. Sizin özel okullarda imkan diye bahsettiklerinizin çoğunluğu velinin parasını alabilmek icin yapilan iluzyonlardır. Çocuğunuza ne kafar faydası olduğunu sorgulayın. Çoğu veli pohpohlanmayı sevdikleri için özel okullara para veriyor. Bizim bir çok velimiz özel okulların eğitim yönünden zayif olduğunun farkına vararak devlet okullarına geri dönüyor. Hele şu her yerde şubesi olan mantar gibi okullara özel okul diye para vermeyin. Özel okul dediğinizin bir "özelliği" olur, yok. Modaya uygun, rüzgar hangi modelin arkasından eserse her yıl onu takip eden bir özel okul düzeni var. Çünkü çocuklarınız için değil paranızı almak için.
    Cevapla
  • zafer gülten 4 yıl önce Şikayet Et
    yorumlar fıkra gibi...yahu internet cafeler açtı,-internet cafe-ler.çocuğunu ne üdüğü belirsiz kişilerin işlettiği tıklım tıklım daracık internet cafeye yolluyorsunda,devletin koskaca,her türlü hijyenin sağlandığı,önlemlerin alındığı okullarda eğitim görmüş öğretmenlere mi teslim etmeye korkuyorsun.
    Cevapla
  • Cucumber 4 yıl önce Şikayet Et
    Ben liseliyim. Zira 1 buçuk ayda pek bir şey öğrenebileceğimiz sanmıyorum. Zaten uzun aradan sonrası alışması 2 haftayı alıyor, belki bu sefer almaya bilir çünkü muhtemeln hocalar direk derse geçer. Fakat bunu şunu göstermez eğer rakamlar 500'ün altına inmezse ve okullar açılırsa tepki göstermeyeceğim anlamına gelmez, kimse kusura bakamsın ! Zaten öyle olursa da açılacağını da zannetmem. Hadi hayırlısı olsun... Allah ( CC ) ülkemize ve Dünya'ya hayırlı gelecekler nasip etsin ve AKIL versin. Maskesiz çıkanlar, maske ile çıkmak çok mu zor !?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
DEM Parti heyeti İmralı'ya gitti: 4 saatlik görüşme!
Yangında hayatını kaybedenler son yolculuğuna uğurlandı