Ayasofya için önemli başvuru

İnsan haklarını korumak ve geliştirmek, kişilerin eşit muamele görme hakkının güvence altına alınması için çalışma yürüten Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu’na (TİHEK), Ayasofya’nın ibadete açılması için başvuru yapıldı. Başvuruda, Ayasofya’nın müze olarak kalmasının din-vicdan hürriyeti ve egemenlik haklarına aykırı olduğu vurgulandı.

Ayasofya için önemli başvuru
Ayasofya için önemli başvuru
GİRİŞ 05.07.2020 07:33 GÜNCELLEME 05.07.2020 07:33
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

TİHEK Başkanı Süleyman Arslan, “Ayasofya’nın müze olarak kalması insan haklarına aykırıdır” dedi. Arslan açıklamasında, “Din ve vicdan özgürlüğü bağlamında ibadet kavramı, inancı doğrudan açıklamaya yönelik ayinler ve törenler ile bu tip eylemlerin bir parçasını oluşturan ibadet yerlerinin korunmasını ve inşa edilmesini de içerir. Dolayısıyla din ve inanç özgürlüğünü açıklama biçimi olarak ibadet etme ve ibadetlere ev sahipliği yapan ibadet mekanları devletin takdir yetkisini keyfi bir şekilde kullanmasıyla sınırlanamaz” değerlendirmesine yer verdi.

YORUMLAR 7
  • Semia 3 yıl önce Şikayet Et
    Peygamberimiz in Medhine mazhar olmuş Muhammed Fatih Sultan ın beddua kalktı Hamdolsun Bu Mubarek Topraklar aslına rucû ediyor Şanlı Ecdadımız Duasıyla 10 Osmanlı Gücüyle geri geliyor Elhamdülillah
    Cevapla
  • Dost 3 yıl önce Şikayet Et
    Sükürler olsun rabbime
    Cevapla
  • hakhukuk 3 yıl önce Şikayet Et
    Fatihin vasiyetine ve akfına göre camiolalı. Uluslararası hukuk bunu destekliyor. Müzeye dönüştürülmesi hukuksuzdu zaten. Hukukçular bunu neden görmüyor.
    Cevapla
  • beddua duaya donmeli 3 yıl önce Şikayet Et
    Halk olarak sonuna kadar Cami olmasi kararinin arkasindayiz Fatihin Cami olarak emaneti Cami olarak aslina donmelidir. İstanbulu Fetheden İstanbulun ve Ayasofyanin sahibi olan donemin en buyuk alimlerinden Fatih Sultan ( Muhammet) Mehmet Han Ayasofyayi Cami olarak miras birakip Cami olarak emanet ettiyse biz mirascilari olarak bu mirasi aynen devam ettirmeliyiz ve inonu chp si sebebiyle uzerimizdeki bedduayi Ayasofyayi aslina rucu ile duaya cevirmeliyiz
    Cevapla
  • Burhan ÖZDEN 3 yıl önce Şikayet Et
    Bağımsız Üniter bir Devlet olduğumuzun göstergesi olarak Ayasofya Esaret zincirlerinden elan kurtulmalıdır.İnşallah çok yakında Camii Şerif olarak açılması dua ve temennilerimle!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Turgut Altınok, Mansur Yavaş'ın Londra'da PKK destekçisiyle görüşmesine tepki gösterdi
Merak edilen 3 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü