Rus uzmandan koronayla ilgili bildiklerimizi unutturacak sözler!

Rus viroloji uzmanı Prof. Dr. Anatoliy Altşteyn, yeni tip koronavirüsün saldırganlığının en erken bir yıl sonra düşüşe geçeceğini söyledi. Altşteyn, virüsün insandan insana geçtikçe adapte olduğunu ve taşıyıcısını öldürmemeyi öğrendiğini vurguladı.

GİRİŞ 05.07.2020 07:38 GÜNCELLEME 05.07.2020 13:17
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Rus basınına konuşan Altşteyn, SARS-CoV-2 diye adlandırılan yeni tip koronavirüsün saldırganlığının düşmeye başlaması için en az 1 yıl geçmesi gerektiğini öne sürdü.

 

 

"BU KONUDA YAPILACAK HİÇBİR ŞEY YOK"

Altşteyn, "Bir yıldan üç yıla kadar, belki daha fazla. Bu konunda yapılacak hiçbir şey yok, SARS-CoV-2 böyledir" diye konuştu.

 

 

Virüsün insandan insana geçtikçe adapte olduğunu ve taşıyıcısını öldürmemeyi öğrendiğini, bu sayede yayılmaya devam edebildiğini vurgulayan Altşteyn, ağır hastalandırmanın koronavirüse yarar sağlamadığını, zira öyle bir durumda hastanın diğer kişilerle teması kestiğini ve enfeksiyonu o kadar aktif yaymadığını ifade etti.

"SADECE İLK ZAMANLARDA AĞIR GEÇİYOR"

Rus uzman, 1930'lu-1940'lı yıllarda enfeksiyon hastalıklarının evrimini inceleyen bilim insanlarının söz konusu hastalıkların sadece ilk zamanlarda ağır geçtiği, daha sonra giderek daha hafif geçirildiği sonucuna vardıklarını anlattı:

"Koronavirüsleri prensip olarak vücutlara yumuşak davranmaya, yani çok fazla zarar vermeden onların imkanlarından faydalanmaya, çoğalmaya ve yaşamaya adapte olmuş durumdalar."

Sputnik'in haberine göre, yeni koronavirüsün de aynı yolu izleyeceğini umduğunu belirten Altşteyn, fakat SARS-CoV-2'nin her şeyden önce yüksek insidans oranı ile diğer koronavirüslerden daha farklı olduğuna dikkat çekti.

YORUMLAR 17
  • Mehmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Bizim buralarda insanlar hızlı iyileşiyor, kapı komşumuz iki yaşlı karı koca 70 üstü biri kalp hastası biri kanser, evde tedavi oldular, aynı sokakta yine yaşlı karı koca 3 gün hastanede yatıp eve gönderdiler karantinada olanların durumları gayet iyi ve sayamadığım tanıdıklar akrabalar 3-5 günde iyileşiyorlar. Virüs mutasyonamı uğradı acaba.
    Cevapla
  • Marjınal 3 yıl önce Şikayet Et
    Eskı gunlerde ınsanın zekası bu gunle mukayese edıldıgınde sımdı ınsanlar daha seytanı o zamanlar ınsanlar daha bır ınsancıl vırusler bıle mukavvemet kazanmıs demekkı ama bılımın ısıgında mutlak bunu da yenecektır ınsanoglu her ne kadar labratuardada gelıstırılmıs olsa . Insanı ve dogayı sevmelı.
    Cevapla
  • Bursa 3 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaşlar bu bilim denen şey devletin imkanlarıyla alakalı eğer devlet araştırma geliştirmeyle alakalı imkanları sunarsa bilim adamıda olur bilimsel çalışmalarda olur gelişmişlikte olur ama devlet imkan sağlayamazsa olmaz yani biraz zenginlikle alakalı
    Cevapla
  • Musa 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu virüs kendi bekası için düşünecek kadar akıllı mı ? Yok daha neler
    Cevapla
  • salim 3 yıl önce Şikayet Et
    Eşim hemşire korona oldu.normal vatandaşa çalışana 14 gün olan karantina eşime 5 günmüş.böyle şeymi olur hastayla direk temas edene neden 5 gün.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan'dan sert tepki: Bu iftirayı atanları asla ve asla unutmayacağız
Dubai'deki havalimanı sele teslim oldu! Uçakların zor anları kamerada