Gurbeçiler konuştu: Türkiye'nin kıymetini bilelim

Avrupa'nın çeşitli ülkelerinden yaz tatillerini ve yıllık izinlerini geçirmek için Türkiye’ye gelirken sevinçli ve mutlu olan gurbetçilerin, yaşadıkları ülkelere hüzünlü ve buruk yolculukları başladı. Samsunlu gurbetçi Tosun ailesi, “Türkiye'nin kıymetini bilelim” diyerek hüzünlü yolculuğuna devam etti.

Gurbeçiler konuştu: Türkiye'nin kıymetini bilelim
Gurbeçiler konuştu: Türkiye'nin kıymetini bilelim
GİRİŞ 04.08.2020 16:10 GÜNCELLEME 04.08.2020 16:10
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Avrupa'nın çeşitli ülkelerinde yaşayan gurbetçiler, Türkiye’ye baba ocağına gelerek yıllık izinlerini memleketlerinde geçirdi. Baba ocağında tatillerini yapan gurbetçiler, yaşadıkları ülkelere dönmeye devam ediyor.

Kilometrelerce kuyruk çilesi sona erdi
Karayoluyla gelerek, dönüş için Edirne'den Bulgaristan'a açılan Kapıkule Sınır Kapısını tercih eden gurbetçilerin, her yıl oluşturduğu kilometrelerce uzun kuyruklar, Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü’nün geliştirdiği uygulamalar ile bu yıl tarihe karıştı.

İşlemler hassas yürütülüyor
Kapıkule'den çıkış yapan gurbetçilerin giriş işlemleri korona virüs tedbirleri kapsamında daha hassas yürütülüyor. Görevliler tarafından yolcuların ateşi ölçülüyor ve işlemler sosyal mesafe kuralı göz önünde bulundurularak gerçekleştiriliyor.

“Türkiye'nin kıymetini bilelim”
Yıllık iznini Samsun’da geçirmek için Almanya’dan geldiğini söyleyen Ramazan Tosun, gurbete gitmenin çok zor olduğunu belirterek, “Türkiye’mizin kıymetini bilelim” dedi.

YORUMLAR 5
  • 2023 4 yıl önce Şikayet Et
    Aç Bulgar girişte çıkışta bütün valizleri indiriyor saatlerce arıyor bekletiyor yana yana 10,000 bin yuros arıyor bulamayınca kedi gibi olup komşu komşu diyor
    Cevapla
  • Erkan 4 yıl önce Şikayet Et
    Gitme o zaman
    Cevapla
  • Basri 4 yıl önce Şikayet Et
    Ne demek gitme. Adam düzenini orada kurmuş. İşi evi çocukları okula gidiyor,kolaymı düzeni bozmak. Herkes emeklilik yaşı gelene kadar çalışıyor. O da mecbur o yaşa kadar çalışmaya. Boş boş sal gitsin. Ayrıca Türkiye'ye giren her avro menfaatimize. Her gelen gurbetçi en az 1 bin ile 10 avro arasında döviz bırakıyor. Bırakın bu ayakları, kokuyor artık.
    Cevapla
  • Derzeit 4 yıl önce Şikayet Et
    Bos yapma teneke seni ,anlayissiz Mahluk seni..
    Cevapla
  • Gurbetçi vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    Dile kolay..
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Hakan Fidan sinsi oyuna dikkat çekti: Türkiye her türlü senaryoya hazır
A Ligi için sahadayız! Türkiye - Galler: Muhtemel 11'ler