Eski Başbakan Mesut Yılmaz'dan kötü haber! Mesut Yılmaz öldü mü ?

Eski başbakanlardan Mesut Yılmaz'ın sağlık durumunun kötüye gittiği ve hayatından umudun kesildiği ifade edildi. Bu haberin ardından Mesut Yilmaz öldü iddiası sosyal medyada üzüntü yarattı.

Eski Başbakan Mesut Yılmaz'dan kötü haber! Mesut Yılmaz öldü mü ?
Eski Başbakan Mesut Yılmaz'dan kötü haber! Mesut Yılmaz öldü mü ?
GİRİŞ 19.09.2020 17:06 GÜNCELLEME 22.09.2020 16:54
Bu Habere 161 Yorum Yapılmış

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Kültür-Turizm Başdanışmanı İsmet Orhan, eski başbakanlardan Mesut Yılmaz'ın geçirdiği beyin ameliyatı sonrasında durumun kötüye gittiğini ve hayatından umudun kesildiğini söyledi.

MESUT YILMAZ ÖLDÜ İDDİASI

 

Yılmaz'ın durumunun ağırlaşmasının ardından vatandaşlar Google'da "Mesut Yılmaz öldü mü?" sorusuna cevap ararken, gazeteci Emre Erciş, Yılmaz'ın hayatını kaybettiğini açıkladı.

Twitter hesabından paylaşımda bulunan Erciş, şu ifadeleri kullandı:

Mesut Yılmaz vefat etmiş. Mesut Yılmaz da Türk Siyasetine Sabetay aileler kontenjanından giren bir isimdi. Hem kendisinin hem eşi Berna Müren'in çok ünlü Sabetay akrabaları var. Bu akrabalarından en meşhuru Komili, Ecevit, Şengör, Taşkent, Boyner, Bezmen aileleri.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Orhan, özel bir hastanede 5 Mayıs'ta beyin ameliyatı geçiren eski başbakanlardan Mesut Yılmaz'la ilgili olarak şu ifadelere yer verdi: "Her şeye rağmen, medeni duruşu vardı… Cumhuriyet değerlerine saygılıydı… Eski Başbakan Mesut Yılmaz'ın sağlığından umut kesildiğini öğrendim doktorlarından…"

2017 yılında oğlu Yavuz Yılmaz'ı kaybeden Mesut Yılmaz, bu sene beyin ameliyatı geçirmiş ve sağlık durumunun iyi olduğu ifade edilmişti.

 

 

1991'DE BAŞBAKAN OLMUŞTU

72 yaşındaki Mesut Yılmaz Anavatan Partisi kurucu üyeleri arasında yer almıştı. İlk defa 1983 Türkiye genel seçimleri'nde ANAP Rize milletvekili olarak meclise girdi. 1986 ve 1990 yılları arasında Turgut Özal tarafından kurulan hükümetlerde Dışişleri Bakanı ve Kültür ve Turizm Bakanı olarak görevlendirildi. ANAP Genel Başkanı Yıldırım Akbulut'un istifasının ardından 1991 yılında yapılan kongrede yeni genel başkan seçilerek başbakan oldu. 1995 Türkiye genel seçimleri'nin ardından kurulan koalisyon hükümetinde tekrar başbakan olarak görevlendirildi. 1997-1999 yılları arasında da başbakan olarak görev yaptı. 2000-2002 arasında DSP-MHP-ANAP koalisyonunda devlet bakanı ve başbakan yardımcısı olarak yer aldı. Partisi 2002 seçimlerinde meclise giremeyince istifa etti. 2007 genel seçimlerinde Rize'den bağımsız milletvekili olarak meclise girdi. 15 Ocak 2009-2011 yılları arasında ANAP ve Doğru Yol Partisi'nin birleşmesi sonucu kurulan Demokrat Parti'de siyasi yaşamına devam etti. 2004 yılında Yüce Divan'da yargılandı. Cumhuriyet tarihinde Yüce Divan'da yargılanan ilk başbakan oldu.

YORUMLAR 161
  • Hekim 4 yıl önce Şikayet Et
    İyi bilmezdik. Kesinlikle hakkımızı helal etmiyoruz
    Cevapla
  • Once Vatan 4 yıl önce Şikayet Et
    birgun hepimiz olecegiz...
    Cevapla
  • takavit 4 yıl önce Şikayet Et
    ne kotusu bundan iyisi samda kaysi
    Cevapla
  • Selman 4 yıl önce Şikayet Et
    BAŞBAKANLIĞINDA RAMAZANDA İFTAR ÖNCESİ PROTOKOL YEMEĞİNDE SİGARA IÇTI.BAZI ÇEVRELERE ORUÇ TUTMADIĞI MESAJI VERDİ. ÖMER TUĞRUL İNANÇER HOCAMIZ AYNI SOFRADA İFTAR BEKLİYORDU. MESUT YOLMAZIN AĞZININ PAYINI VERDİ. "BEYEFENDİ BU SOFRA BİR İFTAR SOFRASI ,BİR AKŞAM YEMEĞİ DEĞİL LÜTFEN SAYGILI OLUN SİGARANIZI EZAN SONRASI İÇİN TERBIYELİ OL: DEDİ. BU UNUTULMAMALI. ÖMER HOCAMA MİNNETTARIM ELLERİNDEN ÖPERİM. ÖTEKİNE DE YAZIKLAR OLSUN.
    Cevapla
  • memet 4 yıl önce Şikayet Et
    Ölmüşse toprağı bol olur...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kabus büyüyor, iş adamı Rıza Kalkavan canından oldu! Ünlü oyuncunun kardeşiydi...
Yılın son faiz kararı bugün açıklanacak