Aferin size çocuklar

Dünyayı etkileyen koronavirüs salgınına karşı tüm kurum ve kuruluşlar seferber olurken, Meslek ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğüne bağlı okullar da salgınla mücadele önemli bir rol oynuyor. Bugüne kadar 52 milyon koruyucu maske üretildi. Okulların bütün ihtiyaçları meslek liseleri tarafından karşılanabiliyor.

Aferin size çocuklar
Aferin size çocuklar
GİRİŞ 26.09.2020 06:58 GÜNCELLEME 26.09.2020 06:58
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Dünyayı etkileyen koronavirüs salgınına karşı tüm kurum ve kuruluşlar seferber olurken, Meslek ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğüne bağlı okullar da salgınla mücadele önemli bir rol oynuyor. Gazetemize konuşan Millî Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Prof. Dr. Kemal Varın Numanoğlu, meslek liselerin bu süreçteki başarılarını anlattı. Numanoğlu şunları söyledi: Covid-19 salgınıyla mücadele kapsamında Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğüne bağlı okul ve kurumlarda salgınla mücadelede en çok ihtiyaç duyulan dezenfektan malzemelerinden tek kullanımlık tulumlara, cerrahi maskelerden yüz koruyucu siperliklere, solunum cihazından N-95 standartlarındaki maskeye kadar çok çeşitli ürünler üretildi ve üretilmeye devam ediliyor. Bugüne kadar 52 milyon koruyucu maske, 1 milyon yüz koruyucu siperlik, 1 milyon tek kullanımlık önlük-tulum, 6 milyon litre yüzey dezenfektanı, 650 bin litre el dezenfektanı ve 30 bin litre kolonya üretildi. Koruyucu maske üretimi de 142 okuldan gelen talepler doğrultusunda sürüyor.

ALTYAPILARI GÜÇLENDİRİLDİ

Solunum cihazı ve maske makinesi gibi cihazların tasarlanması ve üretilmesine yönelik merkezlerin, altyapısı güçlendirildi. Bu kapsamda cerrahi maske makinesi, solunum cihazı, N-95 standardında maske makinesi, video laringoskop cihazı, ozon hava dezenfekte cihazı,  yoğun bakım yatağı, hava filtrasyon cihazı, temassız kızılötesi termometre, kumandalı ve zaman ayarlı UV-C ışınlamalı sterilizasyon cihazı, mobil uv-c robot sterilizasyon cihazı, Taşınabilir Mekanik Solunum Cihazı (Ventilatör) gibi çok sayıda ürün tasarlanarak üretildi.

OKULLARIN İHTİYACINI KARŞILIYOR

Yüz yüze eğitimin başlamasına yönelik hazırlıklar yapıldığını ifade eden Numanoğlu, liselerin üretim kapasitelerini üst seviyeye çıkardıklarını söyleyerek “Mevcut şartlarda okullarımızın tüm ihtiyaçları meslek liseleri tarafından karşılanabiliyor. İhtiyaçlar doğrultusunda okullarımıza yatırımlar da devam ediyor” ifadelerini kullandı. Numanoğlu, bu liselerde üretilen malzemelerin il ve ilçe millî eğitim müdürlükleri vasıtasıyla belirlenen ihtiyaçlar doğrultusunda ilgili okullara ulaştırıldığını belirtti.

FARKINDALIK OLUŞTURDULAR

Meslek liselerinin pandemi sürecinde önemli bir farkındalık oluşturduğuna dikkat çeken Numanoğlu şöyle konuştu: Özellikle sınırların kapatıldığı bir dönemde kendi ihtiyacımızı karşılamada büyük rol oynayan meslek liseleri bu anlamda ekonomik olarak da önemli bir katkı sağladı. Bilindiği üzere salgın sürecinde bazı ürünlerin tedarikinde büyük zorluk yaşanıyor. İşte böyle bir dönemde, meslek liselerinin AR-GE çalışmaları sonucunda ürettiği solunum cihazı, N-95 maske makinesi, tam otomatik maske makinesi gibi ürünler hem salgınla mücadelede önemli bir etki oluşturmuş hem de ekonomik anlamda büyük katkı sunmuştur. Bunun yanı sıra çeşitli meslek liselerimiz ürettikleri ürünleri ihraç ederek de ekonomiye önemli bir katkı sağlıyor.

STAJLAR 28 EYLÜL'DE

MEB'e bağlı Anadolu meslek ve Anadolu teknik programı öğrencileri, 28 Eylül'den itibaren işletmede beceri eğitimi veya staj yapabilecek.

Türkiye Gazetesi

YORUMLAR 4
  • ahmd 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu ve buna benzer işlerde rehber olan öğretmenlere teşekkür ederm
    Cevapla
  • öğretmen 4 yıl önce Şikayet Et
    Meslek lisesi ortaokuldan başlayacak 5.sınıf hazırlık sınıfı olacak derslere ilgi varsa devam yoksa mesleki ortaokula. Ortaokulda başarı artar böylece. Mesleki ortaokulu ve liselerde kitapla değil uygulama ile iş öğretilecek. Kaymakamlığı aracı mı bozuldu, tamirciye gitmek yok meslek lisesi tamirhanesine. Devlet yeni bir bina mı yapacak, dışarıdan adam usta çağırmak yok, haydi çocuklar, elektrik bölümü elektriği döşeyin, tesisatçılar tesisatı döşeyin. Marangozluk bölümü mobilyaları kapıları halledin. Para devlette kalır bir. Öğrenci sahada işi öğrenir iki. Yaptığı iş için çocuğa şimdiden maaş verir aileye maddi destek sunarsın üç.
    Cevapla
  • meslek öğretmeni 4 yıl önce Şikayet Et
    Düşündüğün gibi olmuyor arkadaşım. İş güvenliği maddeleri sebebiyle çocuk dikkatsizliği sebebiyle okul içinde düşüp bir yerini kırsa nöbetçi öğretmenden başlayıp silsile ile müdüre kadar soruştururlar ki iş yaptıralım diyorsun nasıl olacak? En güzeli meslek liseleri kapanmalı, ustalara her 2 yılda en az 1 çırak, kalfa, usta yetiştirmeleri şart koşulmalı. Tabi makine ve vergi desteği de sağlanmalı. Meslek öğretmeniyim ve durum bu malesef
    Cevapla
  • doğruya doğru 4 yıl önce Şikayet Et
    Maşallah maşallah ihtiyacımızı artık gençlerimiz ürete biliyor her konuda
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Ahmed eş-Şera, Hakan Fidan'ın da makam aracını kullandı
CHP'li belediyeden skandal! Kentsel dönüşüm yerine milyarlık vurgun!