MSB açıkladı! Yunanistan'la görüşmelerde önemli gelişme

Son Dakika haberi; Mili Savuna Bakanlığı (MSB) Türk ve Yunan askeri heyetlerin NATO karargahında yürüttüğü görüşmelerde 'genel ilkelerde' ortak anlayışa varıldığını açıkladı. Açıklamada ayrıca Doğu Akdeniz'deki unsurların emniyetle görev yapmalarına yönelik icra edilecek koordinasyonun teknik detaylarının görüşüleceği bir sonraki toplantının 5 Ekim 2020’de NATO Karargahı'nda yapılacağı belirtildi.

MSB açıkladı! Yunanistan'la görüşmelerde önemli gelişme
MSB açıkladı! Yunanistan'la görüşmelerde önemli gelişme
GİRİŞ 01.10.2020 18:38 GÜNCELLEME 01.10.2020 19:29
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

MSB'den, Türkiye-Yunanistan arasında yapılan teknik toplantılara ilişkin açıklama yapıldı.

Açıklamada şu ifadeler kullanıldı: "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg görüşmesi sonrasında Türkiye-Yunanistan askeri heyetleri arasında "Ayrıştırma Usullerinin" ele alındığı toplantıların yapılmasına karar verilmişti. Bu kapsamda Türkiye ve Yunanistan askeri heyetleri arasında NATO Karargahı'nda yapılan toplantılar sonucunda "genel ilkelerde" ortak anlayışa varıldı.

BİR SONRAKİ TOPLANTI 5 EKİM'DE

Doğu Akdeniz'deki unsurların emniyetle görev yapmalarına yönelik icra edilecek koordinasyonun teknik detaylarının görüşüleceği bir sonraki toplantının 5 Ekim 2020'de NATO Karargahı'nda yapılması planlanmaktadır.

"AYRIŞTIRMA USULLERİ MEKANİZMASI KURULDU

NATO'dan yapılan açıklamaya göre, Türk ve Yunan askeri heyetlerin NATO karargahında yürüttüğü bir dizi teknik görüşmenin sonucunda ikili ayrıştırma usulleri mekanizması 1 Ekim itibarıyla kuruldu. Mekanizma Doğu Akdeniz'de istenmeyen olaylar ve kaza riskini azaltmayı amaçlıyor. Mekanizma çerçevesinde Türkiye ile Yunanistan arasında denizde ve havadaki ayrıştırmayı kolaylaştıracak bir acil irtibat hattı oluşturulacak.Açıklamada görüşlerine yer verilen NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, mekanizmanın kurulmasından duyduğu memnuniyeti ifade ederek, bunun "İki değerli NATO müttefikinin yapıcı çabaları" sayesinde mümkün olduğunu belirtti.

STOLTENBERG: HER İKİ ÜLKEYLE TEMAS HALİNDE OLACAĞIM

Stoltenberg, "Bu güvenlik mekanizması anlaşmazlıkların altında yatan konuları ele alacak diplomatik çabalara alan yaratılmasına yardımcı olabilir. Bunu daha da geliştirmeye hazırız. Her iki müttefik ülkeyle temas halinde olmayı sürdüreceğim." ifadesini kullandı.NATO'nun, iki ülke arasında benzer bir mekanizmanın 1990'lı yıllarda kurulmasına da yardımcı olduğu belirtildi.

DOĞU AKDENİZ'DE NE OLDU?

Yılların NATO müttefiki Türkiye ile Yunanistan arasındaki gerilim geçtiğimiz haftalarda Türkiye'nin Oruç Reis ile doğal kaynaklar arama çalışmasıyla tırmanmıştı.Yıllardır bölgede arama çalışmaları sürdüren ve uluslararası şirketlerle temas halinde olan Yunanistan ve Rum Kesimi, Türkiye'nin bu hamlesine tepki göstermişti. Fransa ve ABD'yi yanına alan Yunanistan birçok ülkeye de Türkiye karşıtı çağrıda bulunmuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 12
  • akkuyu 4 yıl önce Şikayet Et
    Herşeye rağmen en faydalısı bu işin masada çözülmesidir zira ekonomi zaten kötüyken bir savaş durumu ekonomiye son darbeyi vurmuş olur
    Cevapla
  • ege 4 yıl önce Şikayet Et
    Yunanistan korkuyor, yaygarası ondan. Ege ordusunun kalkmasını istiyorlar.
    Cevapla
  • Osman53 4 yıl önce Şikayet Et
    Bizimkiler küçük enişte rolündeki yunana bizimle bir çatışmaya girdiklerinde kaybedeceklerini yada bizimle olduklarında kazanacakları hakkında bir brifing vermiştir muhakkak. İki gram akılları varsa bunu analiz ederler yoksa sonları Ermeniler gibi olacak.
    Cevapla
  • Eren 4 yıl önce Şikayet Et
    Yunanistan fransanın gazına gelmese iyi olacak . Çünkü Türkiye ve yunanistan çıkardıkları doğal gazı birlikte avrupaya satsalar yunanistan ekonomik olarak fırlayacak Ama bunu Ne fransa ne Almanya ne akdenizde projesi olan israil nede avrupaya Türk akımı boru hattı ile doğal gaz satan Rusya ister.
    Cevapla
  • Hasan 4 yıl önce Şikayet Et
    Öyle geliyor bize ki, batılı müşriklerin Başta Minsk Gurubunu oluşturan ABD, FRANSA VE RUSYA olmak üzere deiğer batılı devletlerin Azerbaycanla ilgili yaptıkları hoş olmayan açıklamaların farklı versiyonlarını bizim için yaptılar. Korkarımki bizimkileri Ak denizde savaş gemilerini geri çektirip, ardından da Sismik ve sondaj gemilerimizi yalnızlastırıp bir oldu bittiyle etkisiz hale getirecekler.Biz tarihte de sahada hep kazandık ama masaya gelince hep kaybettik. Yunan zalimleri adalardaki askerlerini geriye çekecek mi hiç sanmıyorum. Bu ana kadar elde ettiğimiz kazanımları kaybedeceğiz geliyor bize.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan'dan Afrika açıklaması! İmzalar atıldı! İki ülke için flaş çağrı
Hukukçular ne diyor? Sorumlu kim?