Sosyal medya kullanıcıları artık nelere dikkat etmeli?

Dijital Araştırma Derneği Başkanı Gökhan Yücel, Sosyal Medya Yasası olarak bilinen kanunla ilgili bilinmesi gereken tüm detayları Haber7 için cevapladı. Yasanın bilinmeyenleri anlatan Yücel bu yasa ile ulusal güvenliğe katkı sağlanacağını belirtti.

GİRİŞ 01.10.2020 19:19 GÜNCELLEME 01.10.2020 19:31
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Sosyal Medya Yasası’nın detaylarını Dijital Araştırma Derneği Başkanı Gökhan Yücel anlattı.

 

 

Kamuoyunda "sosyal medya yasası" olarak bilinen ve bugün yürürlüğe giren "İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun"a ilişkin sosyal ağ sağlayıcılarına yönelik bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan başkanlığında, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nda (BTK) videokonferans yöntemiyle yapılan toplantıya, Facebook, YouTube, Instagram, Twitter, Linkedln, TikTok, Dailymotion, Periscope, Pinterest ve VK temsilcileri katıldı. Toplantıda, BTK Başkanı Ömer Abdullah Karagözoğlu, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve akademisyenler de yer aldı.

 

 

BU BİR SANSÜR YASASI MI?

Kanunun içeriği, işleyişinin nasıl olacağı, usul ve esaslarla ilgili bilgilendirmenin yapıldığı toplantıda, sosyal medya temsilcilerine yasaya ilişkin yükümlülüklerin yerine getirilmesi için 1 ay süre verildi.
Yasanın yayına girmesi ile gerçekleşecek değişiklikleri ise Dijital Araştırma Derneği Başkanı Gökhan Yücel Haber7 için yanıtladı.
Yasanın yürürlüğe girmesinin bir gereklilik olduğunu söyleyen Yücel dünyanın bir çok ülkesinde benzer uygulamaların olduğunu da örnekleriyle anlattı.

YASADA KAPATMA CEZASI YOK

Yasa ile beraber sosyal medya platformlarının Türkiye’de Türk vatandaşı bir yetkili bulundurması gerektiğini söyleyen Yücel bu sayede platformlarda işlenen suçlara karşı daha etkili çözümler sunulacağını belirtti. Platformlar hakkında bir kapama önleminin olmadığını anlatan Yücel, yasadaki hiçbir yükümlülüğü yerine getirmeyen platformların gelir elde etmesini zorlaştıracak kısıtlamalar ile karşı karşıya geleceklerini belirtti.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 4
  • bilişimci 4 yıl önce Şikayet Et
    Yasal düzenlemelerin nihayet yapılmış olması güzel. Ama BTK da kendine çeki düzen vermeli. İstenmeyen çağrılara bir çözüm bulmalı. Güvenli internetle ilgili hizmetlerinin kalitesini artırmalı.
    Cevapla
  • Hakim 4 yıl önce Şikayet Et
    Neden kapatma cezası yok? Devletle işbirliği yapmıyorsa kapat kardeşim!..
    Cevapla
  • TRT World Abonesi 4 yıl önce Şikayet Et
    Çok güzel, zaten bu haçlılara hizmet eden yabancı sosyal medya ağları ülkemizden istihbarat toplamakla kalmıyor üstüne yeni nesilin beynini yıkayıp devlet ve İslam düşmanı haline getiriyorlar. Her fırsatta Türkiye'ye karşı algı operasyonları yapan yabancı sosyal medya ağları direk ülkemizde yasaklansın. Yerli sosyal medya ağlarının önü açılmış olur böylece.
    Cevapla
  • Sabır 4 yıl önce Şikayet Et
    Kullanmayi kardesim devre dısi bırakı hatta zorunlu olarak android telf yuklenen face tw vb uygulamaların istege baglı yuklenemesibgerekirken tam tersi durum soz konusu.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Son Dakika: Malatya'da 4,9 büyüklüğünde deprem
Ankara yakın takipte: Mossad tiyatrosu devrede! - 15 Kasım 2024 gazete manşetleri