ABD'nin çıkışı sonrası Türkiye'den S-400 resti!

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) Basın Sözcüsü Yb. Şebnem Aktop, ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü Jonathan Hoffman'ın açıklamalarına yanıt verdi. Aktop, "NATO müttefiklerinin kullanmakta olduğu S-300’ler gibi S-400 sistemi de müstakil olarak ve hiçbir NATO Komuta Kontrol sistemine entegre edilmeden kullanılacaktır" dedi.

ABD'nin çıkışı sonrası Türkiye'den S-400 resti!
ABD'nin çıkışı sonrası Türkiye'den S-400 resti!
GİRİŞ 24.10.2020 20:03 GÜNCELLEME 27.10.2020 22:05
Bu Habere 68 Yorum Yapılmış

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) Basın Sözcüsü Yb. Şebnem Aktop tarafından açıklamada, tedarik edilen S-400 Uzun Menzilli Bölge Hava Savunma Sistemi'nin hazırlıkları kapsamında doğal sürecin bir parçası olarak deneme ve sistem kontrollerinin yapıldığı belirtildi.

 


"NATO müttefiklerinin kullanmakta olduğu S-300'ler gibi S-400 sistemi de müstakil olarak ve hiçbir NATO Komuta Kontrol sistemine entegre edilmeden kullanılacaktır" denilen açıklamada, şunlara da yer verildi: 

"Geniş bir coğrafyada farklı risk ve tehditlere karşı salgına rağmen kesintisiz şekilde mücadele ederken, ittifak içerisindeki sorumluluklarını harfiyen yerine getiren Türkiye’nin NATO taahhütlerine aykırı hareket ettiğini iddia etmek tutarlı değildir. 
Dost ve müttefiklerimizden beklentimiz, ilişkilerin bozulacağı gibi söylemler yerine, S-400 sistemi ile ilgili bugüne kadar getirdiğimiz alternatif çözümler ile varsa ilave alınabilecek makul teknik tedbirlerin görüşülmesine odaklanılmasıdır. Türkiye’nin amacı kimseyi üzmek değil, halkının güvenliğini sağlamaktır." 

 

 

ABD SAVUNMA BAKANLIĞI SÖZCÜSÜ NE DEMİŞTİ?

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü Jonathan Hoffman, "Savunma Bakanlığı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından da teyit ettiği üzere Türkiye'nin 16 Ekim'de yaptığı S-400 hava savunma sisteminin testini en güçlü şekilde kınıyor." açıklamasını yaptı.

Hoffman, yaptığı yazılı açıklamada, "Pozisyonumuz konusunda açık ve tereddütsüz olduk, operasyonel bir S-400 sistemi, Türkiye'nin müttefik olarak ABD ve NATO'ya olan bağlılığıyla örtüşmüyor." ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin bu sistemleri almasına karşı çıktıklarını hatırlatan Hoffman, "Güvenlik ilişkilerimiz için ciddi sorunlar teşkil etme riski taşıyan bu testlere itiraz ediyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Hoffman, Türkiye'nin S-400 alımından dolayı F-35 programına katılımının askıya alındığını hatırlatarak, "S-400 başka alanlardaki iş birlikleri konusunda engel olmaya devam ediyor." açıklamasına yer verdi. 

YORUMLAR 68
  • Ali 4 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar istedikleri gibi türk hava sahasını kolayca kullanamayacak ordan geliyor bu mide ağrısı
    Cevapla
  • Abdulkadir 4 yıl önce Şikayet Et
    Can bey Radarda görünmez mi bunlar ? Uçak teknisyeni misin sen ?
    Cevapla
  • Can 4 yıl önce Şikayet Et
    Bence s400 ABD için sorun yaratmaz. F22, B21, b2 uçakları hiç bir şekilde yakalanmazlar s400 radarlarina. Bence sorun Türkiye'nin Rusya'ya milyarlar vermesi.
    Cevapla
  • Mesut 4 yıl önce Şikayet Et
    Savunma silahı elmamızdan neden bu kadar rahatsız oluyorlar acaba bunu sorgulamak lazım...
    Cevapla
  • misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    bize düşmanlıklarıyla günlük mesaj gönderen fransa, hollanda, israil, Avusturya da nato üyesi. bunlara güvenebilirmiyiz
    Cevapla
  • hltt01 4 yıl önce Şikayet Et
    Yunana karşı s400 almamızı istemiyorlar.. şrfsiz. alçaklar sizi..
    Cevapla
  • Recep 4 yıl önce Şikayet Et
    Abd türkiye ye askeri anlamda savaş mı açmayı düşünüyordu ki savunma sistemimiz bunları rahatsız etti. Yunan, suriye, bae, suud s300 alırken çıt yok ama türkiye alınca kıyameti koparıyor. Artık ok yaydan çıktı. Geri dönüşü yok. Artık türkiye höt denince susup oturan ülke değil, olmayacak. Ama alışacaklar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Mourinho'dan Galatasaray'a olay gönderme!
Kayseri'de ilklerin günü! Fenerbahçe, 3 puanı yarım düzine golle aldı