Seyahat izin belgesi kimler alabilir? e-Devlet, ALO 199 ve Valilik seyahat izin belgesi alma!
Seyahat izin belgesi nasıl alınır? Hafta sonu uygulanacak sokağa çıkma kısıtlamasında şehirler arası seyahat edecek kişiler ile ilgili İçişleri Bakanlığından bilgilendirme yapıldı. Mecburi durumlarda seyahat edecek vatandaşlar Valilik, Kaymakamlık, e-devlet Alo 199 gibi başvuru noktalarından seyahat izin belgesi alarak yolculuk yapabilecek. Peki kimler seyahat izin belgesi alabilir? İşte Seyahat izin belgesi alma!
Türkiye genelinde bu akşam saat 20.00’dan itibaren yasaklar uygulanmaya başlayacak. Artış gösteren vaka sayılarının önüne geçilmesi amacıyla Cumartesi-Pazar günleri saat 10.00-20.00 saatleri dışında sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak. Yasak saatleri içinde seyahat edecek vatandaşlar, izin belgesinin nereden ve nasıl alınacağını araştırıyordu. Kısıtlama saatlerinde bazı durumlar dışında şehirler arası yolculuk yapılmasına izin verilmeyecek. Hasta, doktor randevusu, ölüm, cenaze işlemleri, askerlik hizmeti gibi zaruri durumlarda kişilerin yolculuk yapmasına izin verilecek. Peki seyahat izin belgesi kimler alabilir? İşte e-Devlet, ALO 199, Valilik, Kaymakamlık seyahat izin belgesi alma yöntemi…
SEYAHAT İZİN BELGESİ KİMLER ALABİLİR?
Hafta sonları sokağa çıkma kısıtlamasının uygulandığı Cumartesi, Pazar saat 10.00 ile 20.00 saatleri dışarısında vatandaşların özel araçlarıyla şehir içi ya da şehirlerarası seyahate çıkmamaları esastır. Ancak aşağıdaki belirtilen kişilerin kısıtlama saatleri içerisinde zaruri ihtiyaçtan ötürü seyahat edebilmesine imkan tanınmıştır. İşte seyahat izin belgesi alabilecek vatandaşlar;
Tedavi olduğu hastaneden taburcu olup asıl ikametine dönmek isteyen,
doktor raporu ile sevk olan ve/veya daha önceden alınmış doktor randevusu/kontrolü olan,
Kendisi veya eşinin, vefat eden birinci derece yakınının ya da kardeşinin cenazesine katılmak için veya cenaze nakil işlemine refakat edecek olan (en fazla 4 kişi),
Bulunduğu şehre son 5 gün içerisinde gelmiş olmakla beraber kalacak yeri olmayıp ikamet ettikleri yerleşim yerlerine dönmek isteyen (5 gün içinde geldiğini yolculuk bileti, geldiği araç plakası, seyahatini gösteren başkaca belge, bilgi ile ibraz edenler), Askerlik hizmetini tamamlayarak yerleşim yerlerine dönmek isteyen,
Özel veya kamudan günlü sözleşmeye davet yazısı olan,
Ceza infaz kurumlarından salıverilen,
SEYAHAT İZİN BELGESİ NEREDEN ALINACAK?
Vatandaşlar yukarıda belirtilen özel durumların varlığı halinde Bakanlığa ait e-başvuru ve ALO 199 sistemleri üzerinden, Valilik, Kaymakamlıklara doğrudan Valilik/Kaymakamlıklara doğrudan yoluyla Seyahat İzin Kurullarından izin almak kaydıyla özel araçlarıyla seyahat edebileceklerdir.
60 YAŞ ÜSTÜ VE 20 YAŞ ALTI İÇİN SEYAHAT İZİN BELGESİ ALINACAK MI?
İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre;
"20 yaş altı gençler ve çocuklarımız 30.05.2020 tarih ve 8558 sayılı Genelgemizde belirlenen çerçeve içerisinde yanlarında veli/vasisinin bulunması şartı ile herhangi bir belge aranmaksızın şehir içi ve şehirlerarası yolculuk yapabileceklerdir."
"65 yaş ve üzeri vatandaşlarımız 20.05.2020 tarih ve 8206 sayılı Genelgemiz çerçevesinde ancak Seyahat İzin Belgesi almaları koşuluyla şehirlerarası seyahat edebilecek olup her türlü şehirlerarası toplu ulaşım aracına (uçak, otobüs, tren, vapur vb.) ilişkin bilet satış sürecinde Seyahat İzin Belgesinin alınmış olması şartı aranacaktır."
SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI HANGİ SAATLER ARASI UYGULANACAK?
İçişleri Bakanlığının, yeni tip koronavirüs ile mücadele amacıyla valiliklere gönderdiği genelge kapsamında tedbirler bugün saat 20.00'den itibaren uygulanacak.
20 Kasım Cuma saat 20:00'den itibaren ilan edilen kısıtlamalar başlayacak. Cumartesi 10:00'dan önce 20:00'dan sonra Pazar da yine 10:00'dan önce 20:00'den sonra 81 ilde sokağa çıkma yasağı kararı alındı. Bu saatler arasında dışarı çıkılabilecek..