Acil kullanım güvensizlik değildir
Uluslararası standartlarda yürütülen sistem sayesinde vatandaşın, etkinliği ve güvenirliği ispatlanmış aşılara en erken şekilde ulaşması hedefleniyor.
Aşılara acil kullanım onayı verilmesinin risk oluşturup oluşturulmayacağı tartışmalara sebep oldu. Sağlık Bakanlığı yetkilileri ise bunun ruhsatlandırma ile karıştırılmaması gerektiğini belirtti.
Dünya üzerinde uygulanan bu sistem, Türkiye’de de uluslararası standartlara göre yürütülecek. Bu onay ile vatandaşların etkinliği ve güvenirliği ispatlanmış aşılara en erken şekilde ulaşması hedefleniyor. Yani, güvenlik testlerini geçen aşıların ruhsatlandırmayı beklemeden önce geçici bir izinle yaygın kullanımı sağlanmış olacak.
Uzmanlar salgının sürdüğünü ve vakit kaybetmeden aşı yapılmasını tavsiye ediyor. Ayrıca aşı olanlar takip edilecek. Vatandaşlar, teminat altına alınacak. En basit hastalığın bile aşıyla ilgisi araştırılacak. İlişki görülürse uygulama durdurulacak. Acil kullanım onayı, Türkiye Tıbbi Cihaz ve İlaç Kurumu tarafından verilebiliyor.
Türkiye Gazetesi
-
ali 65 üstü 4 yıl önce Şikayet Etyaşlılara bu aşı yapılırsa bir sürü yan etkisi çıkar çok tehlikeli sonuçlarını görüp beklemek lazım aceleyle bu işler olmazBeğen
-
C.Türk 4 yıl önce Şikayet EtDünya Aşılanmaya başladı bile? :)Beğen
-
Yusuf 4 yıl önce Şikayet EtBen güvenli bulmuyorum, aşı adı altında acaba vücudumuza ne enjekte edecekler?Beğen Toplam 2 beğeni
-
baskan 4 yıl önce Şikayet EtBende olmayı bekliyorum heycanla 2026 yılındaBeğen Toplam 6 beğeni
-
C.Türk 4 yıl önce Şikayet EtTabi 2026 yılına kadar bulaş olmayıp sağ kalırsak! :)Beğen