En uzun Navtex; Oruç Reis 6 ay görev yapacak

Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki haklarını korumadaki kararlılığı sürüyor. Sismik araştırma gemisi Oruç Reis için 22 Aralık 2020-15 Haziran 2021 tarihlerini kapsayan 6 aylık yeni Navtex yayımlandı. Daha önce Kaş’ta çalışma yapan Oruç Reis bu kez Antalya Körfezi açıklarında sismik araştırma yapacak. Bakan Akar geçtiğimiz günlerde Doğu Akdeniz'le ilgili, 'Planlarımızı uygulayacağız' açıklaması yapmıştı.

En uzun Navtex; Oruç Reis 6 ay görev yapacak
En uzun Navtex; Oruç Reis 6 ay görev yapacak
GİRİŞ 24.12.2020 06:36 GÜNCELLEME 24.12.2020 06:39
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Sismik araştırma gemisi Oruç Reis’in, Doğu Akdeniz’deki yeni görev yeri belli oldu.

 

 

Oruç Reis sismik araştırma gemisi için yeni Navtex (denizcilere duyuru) yayınlandı. Oruç Reis’in 22 Aralık 2020-15 Haziran 2021 arasında Antalya Körfezi açıklarında sismik araştırma faaliyeti yapacağı duyuruldu. Oruç Reis’e, yeni görevinde Ataman ve Cengizhan yardımcı gemileri eşlik edecek. Bu süreçte Oruç Reis’in kablolarının zarar görmemesi için denizcilerin gemiye en az 6 mil açıktan geçmeleri uyarısı yapıldı.

YUNANİSTAN VE AB’NİN GÖZÜ GEMİDE

 

 

Oruç Reis, 29 Kasım’da tamamladığı Doğu Akdeniz’deki son araştırma çalışmaları ardından Antalya Limanı’nda bakım ve onarıma alınmıştı. Oruç Reis’in Kaş açıklarındaki faaliyetlerini tamamlaması ardından Yunanistan, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi ve Avrupa Birliği, geminin yeni görev yerinin hangi bölge olacağına odaklanmıştı.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK
YORUMLAR 17
  • Çiçek 3 yıl önce Şikayet Et
    O kadar kıskanıyorlar ki. Belli Allah ın izniyle bizden uzakta cezalarını bulurlar kıskançlıkta bize saldırmak için yaptırım kozunu kullanıyorlar. ALLAH IN İZNİYLE Başaramıyacaklar istedikleri olmıycak Allah ın izniyle inşallah Amin Amin
    Cevapla
  • MİSAFİR 3 yıl önce Şikayet Et
    Fırat ve Dicle’nin döküldüğü yer Basra Körfezi Gaz yatakları, Sakarya’nın Karadeniz'e döküldüğü yer Sakarya Havzası Gaz yatağı, Tuna’nın Karadeniz'e döküldüğü yer Tuna Havzası Gaz sahası, Nil’in Akdeniz'e döküldüğü yer Mısır'ın Gaz yatakları, Aras ve Volga’nın Hazar Denizine döküldüğü yerlerdeki gaz yatakları. Örnekler çoğaltılabilir. Büyük nehirler milyonlarca yıl taşıdıkları organik maddelerle denize döküldükleri yerlerde gaz yataklarının oluşumunu destekliyor. Bu da bize doğalgazı nerede aramamız gerektiğini gösteriyor. Sakarya’nın çıkışında bulduk, Seyhan ve Ceyhan’ın beslediği İskenderun Körfezi, Boğazların Marmara ve Karadeniz çıkışı, Kızılırmak ve Yeşilırmak’ın çıkışları ve diğerleri.
    Cevapla
  • MİSAFİR 3 yıl önce Şikayet Et
    Doğalgaz ararken sonuca daha çabuk ulaşmak için öncelikle akarsularımızın denize döküldüğü alanlarda arama yapın. Çünkü akarsular kendi havzalarındaki organik maddeleri milyonlarca yıl boyunca taşıyıp denize döküyor. Deniz tabanına çöken organik maddeler, gaz oluşumunu besliyor ve ortaya çıkan gaz deniz tabanında atmosfere karışamayıp yüksek basınç altında saklanıyor ve Alaaddin'in sihirli lambasındaki cin gibi, zengin edeceği birinin bir gün gelip onu yeryüzüne çıkarmasını bekliyor.
    Cevapla
  • Vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Yunanın ve ab nin gözünü oymak lazım...
    Cevapla
  • a.elüstü 3 yıl önce Şikayet Et
    Egede yaptıklarına gözyumduk adaları silahlandırmalarına tepki vermedik şimdi daha fazlasının peşindeler azdaha izmire çıkacaklardı bunlar
    Cevapla
  • Meltem 3 yıl önce Şikayet Et
    Zaten amaçları o...Bazı hainler İzmir arılsın, AB'nr gireriz diye sesli sesli konuşuyorlar...
    Cevapla
  • turan 3 yıl önce Şikayet Et
    Vatanım için ölürüm
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İstanbul'un en riskli yerleri belli oldu! 'Büyük kıyameti bekliyoruz'
Arda Güler'e İspanya'da büyük onur! En iyisi seçildi