e-Karne yazdırma! 2021 e-Okul VBS İlkokul ve ortaokul karne ve nasıl görüntülenir?

e-Okul karne yazdırma nasıl yapılır? Milyonlarca İlkokul ve ortaokul öğrencisinin beklediği büyük gün geldi. 2020-2021 eğitim öğretim yılının birinci dönemi bugün sona eriyor. Öğrencilerin karneleri dijital olarak e-Okul VBS üzerinden erişime açılacak. Peki e- karne nasıl görüntülenir? İşte 22 Ocak Cuma 2021 e-Okul öğrenci giriş ekranı ile VBS karne notu görüntüleme ekranı!

e-Karne yazdırma! 2021 e-Okul VBS İlkokul ve ortaokul karne ve nasıl görüntülenir?
e-Karne yazdırma! 2021 e-Okul VBS İlkokul ve ortaokul karne ve nasıl görüntülenir?
GİRİŞ 23.01.2021 13:16 GÜNCELLEME 23.01.2021 13:16
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Uzaktan eğitimlerini sürdüren öğrenciler için birinci dönem bugün sona erecek.  Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada okullarda koronavirüs tedbirleri gereği basılı karne dağıtılmayacağı duyurulmuştu. Karne notu öğrenme, Takdir Belgesi ve Teşekkür Belgesi öğrenme e- Karne üzerinden olacak. İlkokul ve ortaokul öğrencileri karne notlarını sorgulayabilmek için birbirleriyle yarışıyor. Sınav yapılamayan bu dönemde öğrencilerin karne notları ders etkinliklerine katılım puanı olarak bilinen kanaat notuyla değerlendirilecek. Dönem sonu ortalamalarını öğrenciler e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi üzerinden T.C kimlik numarası ve okul numaralarıyla öğrenecek. Peki e-Okul VBS karne nasıl yazdırılır? İşte 22 Ocak 2021 birinci dönem karne görüntüleme sayfası!

Okullar ikinci dönem açılıyor mu? MEB Bakanı Ziya Selçuk'tan beklenen 15 Şubat okul açıklaması!

E-OKUL VELİ BİLGİLENDİRME SİSTEMİ GİRİŞ EKRANI!

Cuma günü itibariyle İlkokul ve Ortaokul öğrencileriyle birlikte veliler karne notlarını öğrenmek için e- okul Veli Bilgilendirme Sistemine akın ediyor. e-Karne notları bugün öğrencilerin erişimine açılacak. İşte adım adım karne sorgulama ekranı;

E-okul Veli Bilgilendirme sistemine giriş yapacak öğrenciler e-okul.meb.gov.tr adresine giriş yapmaları gerekmektedir.
Açılan sayfada iki adet giriş yöntemi bulunmaktadır.  

Öğretmenler e-Okul Yönetim Bilgi Sistemini kullanırken öğrenciler ve aileler e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemini kullanarak sisteme giriş yapabilir.

Giriş işlemi için açtığınız sayfada “ Resimdeki Rakamlar”, Öğrenci T.C kimlik numarası, ve öğrenciye ait okul numarası bilgilerini girerek giriş yapabilirsiniz.

Öğrenci bilgilerinin kötü amaçlı kişilerin eline geçmemesi için VBS güvenlik kontrolü ile öğrencinin doğum yılı, öğrencinin doğum günü gibi sorulara yanıt vererek e-Okul VBS’ye giriş yapabilirsiniz.

İLKOKUL VE ORTAOKUL KARNE NOTU NASIL ÖĞRENİLİR?

22 Ocak Cuma günü karne notlarını öğrenmek ve görüntülemek isteyen çocuklar ve veliler giriş işleminin ardından sol tarafta bulunan menü üzerinden e-karne notlarını görüntüleyebilir. İşte e-OKUL VBS ile yapabileceğiniz diğer işlemler;

Öğrenciye ait sınav bilgileri,
Devamsızlık bilgileri,
Öğrencinin sınavlardan aldıkları notlar,
Haftalık ders programı,
Sınav ve proje, ödev tarihleri,
Burs Ödeme Bilgileri,
Öğrencinin aldığı Takdir- Teşekkür Belgesi,
Yıl sonu notları, 
Nakil Durumu

TAKDİR VE TEŞEKKÜR BELGELERİ DE E-OKULDA OLACAK!

Milli Eğitim Bakanlığının dijital karne kararının ardından Takdir ve Teşekkür Belgesinin nasıl öğrenileceği merak konusu oldu. Belge almaya hak kazanan öğrenciler e-Okul VBS üzerinden aldıkları belgeleri karnelerinde olduğu gibi görüntüleyebilecek. Ortaokul öğrencileriyle İlkokul 4. sınıf öğrencilerinin belge alabilmeleri için Türkçe dersine ait genel not ortalamasının en az 55.00 puan olması gerekmektedir. Bu puan ortalamasını tutturamayan öğrenciler belge alamaz.

Teşekkür Belgesi alabilmek için öğrenciye ait dönem sonu not ortalamasının 70.00 ile 84.99 arasında olmalıdır. Takdir Belgesi alabilmek için öğrencinin dönem sonu not ortalamasının 85.00 ve üzeri olması gerekmektedir.

YORUMLAR 16
  • ege 1 yıl önce Şikayet Et
    çok güzel mi
    Cevapla
  • Rukiye erkut 3 yıl önce Şikayet Et
    Lütfen liselerde sinav yapilmasin çünkü buyuk bir haksızlıktır bazi öğrenci arkadaşlarımızın eba ya girmeye imkanı yoktur o öğrenci kardesimlerimi düşünerek karar verilsin
    Cevapla
  • Edanur 3 yıl önce Şikayet Et
    Kusura bakmayın da ortaokullara sınav yapılmayıp liselere yapılırsa bu adaletsizlik tir. Lise öğrencileri okula mı gitti bizim haberimiz yok,Onlar hangi şartlarda eğitim görüyorsa bizde aynı şartlarda eğitim görüyoruz.LİSELERE SINAV YAPILMASIN❗
    Cevapla
  • Nida Nur Tortozoğlu 3 yıl önce Şikayet Et
    Ben 7. Sınıfım sınav oldum bazı okullarda yapıldı şimdide notlar geri silindi sacmalık
    Cevapla
  • Lise öğrencisi ♡ 3 yıl önce Şikayet Et
    Bende liseye gidiyorum kardeşlerim biri ilk okul biri orta okul ikiside 93 ila 100 arası not aldılar
    Cevapla
  • Nida Nur Tortozoğlu 3 yıl önce Şikayet Et
    Aynen 99 aldım 7. Sınıfım adelet yok hemde hic
    Cevapla
  • Tuğba 3 yıl önce Şikayet Et
    Ya ben 11.sinifim e karne gözükmüyor hatta e okulda e karne diye bi yerde yok gozukmuyor e karne bolumu cildircam ya
    Cevapla
  • Sıla 3 yıl önce Şikayet Et
    Liseler karne almıyor. Bende 9.sınıfım ve bendede gözükmüyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsmail Kartal ve futbolculardan, 'Ligden çekilme' önerisine flaş cevap!
CHP'li aday Mesut Özarslan okul arkadaşı Murat Kurum'u anlattı!