İŞKUR'dan annelere aylık 2.870 TL ödeme! Nasıl başvuru yapılır?

Türkiye İş Kurumu tarafından çalışmayan ve işsiz olan annelere aylık 2.870 TL ödeme yapılıyor. 2021 yılında da kadınların iş hayatında var olmaları ve istihdamı artırmak amacıyla 0/15 yaş arasında çocuğu bulunan annelerin iş hayatına katılmasını hedefleyen İŞKUR’dan annelere destek verilmeye başlandı. Peki İşte Anne Projesi’nin detayları nedir?

İŞKUR'dan annelere aylık 2.870 TL ödeme! Nasıl başvuru yapılır?
İŞKUR'dan annelere aylık 2.870 TL ödeme! Nasıl başvuru yapılır?
GİRİŞ 17.02.2021 10:30 GÜNCELLEME 17.02.2021 10:30
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Devlet destekli İşte Anne Projesi kapsamında 0-15 yaş arasında çocuğu olan, İş Kulübü faaliyetlerinden faydalanan ve akabinde işbaşı eğitim programlarına katılan kadınlara 2021 yılı için günlük 95 TL ödeme yapılıyor. Belirtilen şartları taşıyan kadınlar İŞKUR’dan hizmet içi eğitim programlarına ve meslek kurslarına katılırsa, İŞKUR tarafından aylık ödeme yapılacaktır. Devlet, işsiz ancak çalışmak isteyen annelere yönelik mesleki eğitim kursları kapsamında verilen eğitimlere katılan annelere aylık ödeme 2.870 TL, 3 ayda 8.610 TL maaş ödemesi yapıyor.

İŞKUR'DAN ANNELERE 2.870 TL ÖDEME!

0-15 yaş aralığından çocuğu bulunan ve işsiz kalan annelerin yeniden iş hayatına entegre olmaları ve istihdamlarının sağlanabilmesi amacıyla çocuk sahibi anneler için devlet tarafından farklı destekler sağlanmaya devam ederken başvuru şartları da merak ediliyor.

İŞKUR işte anne projesi başvuru şartları vatandaşlar tarafından araştırılmaya başlandı. Kadınların iş hayatında istihdamlarını artırmayı hedefleyen İŞKUR’dan işsiz annelere 2870 TL destek geliyor. Çalışmak isteyen tüm anneler İŞKUR tarafından hazırlanan İşte Anne Projesiyle hem işbaşı mesleki eğitim alacak hem de kursta bulunduğu süre boyunca maaş desteği alabilecektir.

İŞTE ANNE PROJESİ NEDİR? (2021)

İŞKUR kadın İstihdamını desteklemek amacıyla devreye aldığı İşte Anne Projesi’nin uygulama usul ve esasları da açıklandı. Bu yönetmeliğe göre;

Türkiye İş Kurumu’nca kadınların iş gücüne aktif bir şekilde katılmaları ve kadın istihdamlarının korunmasına ve artırılmasın yönelik olarak işsiz olanların mesleki deneyim ve tecrübe edinmeleri, teorik eğitimini aldıkları mesleklerde uygulamayı görmeleri ve çalışma ortamına uyumlarının sağlanmasına yardımcı olmak üzere düzenlenen aktif işgücü hizmetleri kapsamında usul ve esasları Aktif İşgücü Hizmetleri Yönetmeliği kapsamında belirlenen mesleki eğitim kursları ve işbaşı eğitim programları uygulanır ve geçtiğimiz yıllarda 100 Günlük Eylem Planı ile devreye alınan projelerinden biri olan “Kadın İstihdamının İşte Anne Projesi İle Desteklenmesi”  projesi çerçevesinde İŞKUR tarafından düzenlenen mesleki eğitim kurslarına veya işbaşı eğitim programlarına katılım göstermesi uygun bulunan ve belirlenen gruplar içerisinde yer alan annelere, kursa veya programa devam ettikleri günler için İŞKUR tarafından belirlenen tutarda kursiyer veya katılımcı zaruri gideri ödenmesi öngörülmüştür. 

400 TL BAKIM DESTEĞİ VERİLİYOR

Annelerin iş hayatından kopmaması ve iş hayatında yer alması ve istihdamlarının sağlanabilmesi amacıyla devlet tarafından birçok farklı destek sağlanmaya devam ediyor.  Çocuk sahibi anneler için İşkur  tarafından düzenlenen işbaşı eğitim programlarına ve meslek kurslarına katılan annelere hem harçlık hem de bakım desteği imkanı bulunuyor. İş kur tarafından düzenlenen İşbaşı eğitim programları ve meslek kurslarına katılan annelere hem günlük 95 lira cep harçlığı olarak da aylık 400  TL.  bakım desteği ödenmektedir. İşte Anne Projesi ile 0-15 yaş arasında çocuğu olan ve İş Kulübü avantajlarından yararlanan ve sonrasında işbaşı eğitim programlarına ya da meslek kurslarına katılan kadınlara günlük 95 TL. aylık 2870 TL aylık bağlanıyor.

BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Annelere sağlanacak olan destekten yararlanabilmek için aşağıdaki şartların sağlanması gerekmektedir. Bu şartları sıralamak gerekirse;

  • İşkur’a kayıtlı işsiz olunmalı,

  • İşbaşı eğitim programına başvuruda bulunmalı,

  • Başvuru tarihinden önce üç ay boyunca işverenin çalışanı olunmaması,

  • İşverenin 1.veya 2. derece yakını veya eşi olunmaması,

  • Emekli olmamalı,

  • Başvuru tarihinden önce son bir ay içinde emeklilik ve malullük primi yatırılmamış olunması,

ÇALIŞMA SAATLERİ

İşbaşı Eğitim Programı; günde en az 5 en fazla 8 saat olmak üzere ve haftada 6 günü ve 45 saati geçmeyecek şekilde düzenlenmektedir.

İşbaşı eğitim programı bilişim ve imalat sektörlerindeki işyeri ve mesleklerde en fazla 6 ay, muhabirlik ile ilgili mesleklerde en fazla 9 ay, tehlikeli ve çok tehlikeli mesleklerde MEB Hayat Boyu Öğrenme Modüllerinin asgari süresinden az olmayacak şekilde ve diğer sektörlerde ise en fazla 3 ay uygulanmaktadır.

NASIL BAŞVURU YAPILIR?

İŞKUR tarafından düzenlenen işbaşı eğitim programlarına başvuruda bulunmak için yukarıdaki tüm şartları sağlayan herkes, 81 ilde bulunan İŞKUR İl Müdürlükleri ile Hizmet Merkezlerine diledikleri zaman programa katılmak için müracaatta bulunabilirler. 

Yine tarım sektöründe faaliyet gösterenler ve isteğe bağlı sigortalı olarak primlerini ödeyenler, sosyal yardım, engelli maaşı ile dul ve yetim aylığı alanlar da işbaşı eğitim programından  faydalanabilmektedirler.

BAŞVURU İÇİN TIKLAYINIZ

YORUMLAR 7
  • Ayşenur 3 yıl önce Şikayet Et
    Nereye başvuruda yapacaz acaba bunun için
    Cevapla
  • Ümran Sevil 3 yıl önce Şikayet Et
    Ev hanımlarına destek verilsin.
    Cevapla
  • Cml 3 yıl önce Şikayet Et
    Bende 50 yasindayim is ariyorum universiteye giden kizim var esim emekli kiraciyim bende basvurabilirmiyim nereye bas vurcam
    Cevapla
  • Asena 3 yıl önce Şikayet Et
    ya ben anneyim çalışmak istiyorum ama eşim var yine başvuru yapabilir miyim acaba a(acil gereken bir bilgi )
    Cevapla
  • Mrv 3 yıl önce Şikayet Et
    Evet basvuru yapabilirsiniz
    Cevapla
  • işte öyle 3 yıl önce Şikayet Et
    ben onca seneden sonra emekli oldum ve son emekli maaşım 2.300 lira... tebrikler benim yüce devletim...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail gözüne bu kez o ülkeyi kestirdi: Şiddetli Harekat başlatıyoruz
Suriye nereye gidecek? Suriye'den nereye gidilecek?