Engelli karı- kocayı darbeden 2 şüpheli, yeniden gözaltında

Anatalya'da, 5 gün önce evlerinin önünde park meselesi nedeniyle çıkan kavgada yüzde 90 engelli Mümin Kara (58), yüzde 40 engelli eşi Emine Kara (50) ile iki çocuğunu darbettikleri iddiasıyla gözaltına alınıp, adli kontrolle serbest bırakılan 2 şüpheli, bugün yeniden gözaltına alındı.

Engelli karı- kocayı darbeden 2 şüpheli, yeniden gözaltında
Engelli karı- kocayı darbeden 2 şüpheli, yeniden gözaltında
GİRİŞ 24.02.2021 20:06 GÜNCELLEME 24.02.2021 20:06
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Olay, 19 Şubat günü Kepez ilçesinde meydana geldi. Yüzde 90 engelli Mümin Kara, yüzde 40 engelli eşi Emine Kara, çocukları Bekir ve Fatma Kara ile evlerinin yanındaki işletme sahipleri A.Y. ve N.Y. arasında park yüzünden tartışma çıktı. İddiaya göre tartışmanın ardından A.Y. ile N.Y., Fatma Kara'yı darbedip saçından sürükledi. İkili ardından araçta bulunan Mümin Kara'yı dövdü.

Kara'nın üstüne çıkıp yumruklar atan saldırganlar, 'ölürsün, geberirsin' diye bağırdı. Bu sırada Kara, engeli bulunan sağ bacağını tutarak "Sağ bacağım sakat, oraya vurmayın" diye bağırdı. Çevredekilerin araya girmesiyle Kara'yı bırakan A.Y., bu sırada elindeki soda şişesini göstererek, "Ailecek bu şişeye hepinizi oturturum, evinizi yakacağım" diyerek tehdit etti. Darbedilen Mümin Kara'nın boğazına kaçan dilini ise eşi çıkarttı ve durumu 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirdi.

Olay yerine gelen polis ekipleri şüphelileri polis merkezine götürürken, Mümin Kara önce Kepez Devlet Hastanesi'ne, ardından Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü. Kara'nın engelinin bulunduğu sağ bacağında ve kafatasında kırıklar olduğu belirlendi. Ameliyattan çıkan Kara, ardından yoğun bakıma alındı. Kara'nın sağ gözünün ise yüzde 90 ihtimalle görme işlevini kaybedeceği belirtildi. Şüpheliler ise çıkarıldıkları Sulh Ceza Hakimliği tarafından adli kontrolle serbest bırakıldı.

YENİDEN GÖZALTINA ALINDILAR

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan konuya ilişkin yapılan açıklamada, şüpheliler A.Y. ile N.Y.’nin bugün yeniden gözaltına alındığı kaydedildi. Açıklamada, 2 şüphelinin yarın adliyeye sevk edileceği belirtildi.

ANTALYA CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI'NDAN AÇIKLAMA YAPILDI

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

Bazı basın ve yayın organlarında engelli vatandaşların darp edilerek olayın faillerinin serbest bırakıldığı şeklindeki haberler ile ilgili olarak kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi amacıyla aşağıdaki açıklamanın yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur. 19.02.2021 tarihinde Antalya İli Sütçüler Caddesinde baba-oğul N.Y. ve A.Y. ile engelli müşteki M.K. ve çocukları müştekiler B.K. ve F.B.K. arasında çıkan tartışmada engelli müşteki M.K.’nın darp edildiğinin iddia edilmesi üzerine şüpheliler N.Y. ve A.Y. nın gözaltına alınıp, 20.02.2021 tarihinde Cumhuriyet Başsavcılığımıza sevk edildikleri, aynı gün yapılan sorgularının akabinde haklarında Antalya nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği tarafından karakolda imza vermek şeklinde adli kontrol tedbirine karar verilmiştir. Müşteki M.K.’nin sağlık durumunun yapılan takibi ile tedavi gördüğü hastaneden 24.02.2021 tarihinde temin edilen rapora göre müştekinin yoğun bakıma alındığı ve hayati tehlikesinin devam ettiğinin tespit edilmesi üzerine Cumhuriyet Başsavcılığımızın talimatı doğrultusunda şüpheliler N.Y. ve A.Y. 24.02.2021 tarihinde yeniden gözaltına alınmış, 25.02.2021 tarihinde mevcutlu olarak Cumhuriyet Başsavcılığımızda hazır edileceklerdir. Soruşturma işlemlerine detaylı bir şekilde ve titizlikle devam edilmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 2
  • gündem 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu sistrmden adalet gelmez, kokuşmuş çünkü
    Cevapla
  • Mehmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Nereye gidiyoruz
    Cevapla
DİĞER HABERLER
CHP adayı istifa edip AK Parti'ye geçti: CHP mitingini DEM'e sattılar
Murat Kurum acil eylem planını açıkladı: 6 ayda 5 yıllık icraat - Gazete manşetleri