Cougar tartışması alevlendi! Çiller'den açıklama geldi

Bitlis'te 11 askerimizin şehit olduğu kaza sonrası Cougar helikopterlerini kendisinin aldırdığı iddialarına yanıt veren Tansu Çiller, "Coguar'ların alınmasını askerler önerdi. Onların önermediği bir şeyi almam mümkün mü?" ifadelerini kullandı.

Cougar tartışması alevlendi! Çiller'den açıklama geldi
Cougar tartışması alevlendi! Çiller'den açıklama geldi
GİRİŞ 09.03.2021 10:24 GÜNCELLEME 09.03.2021 10:26
Bu Habere 44 Yorum Yapılmış

Bitlis Tatvan'da 11 askerin şehit olduğu helikopter kazasının ardından Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nda 1996'dan bu yana görev yapan Cougar helikopterleri yeniden tartışılmaya başlandı. Bugüne kadar düşmesi sonucu 39 askerimize mezar olan helikopterlerle ilgili ilgili en dikkat çeken çıkış emekli Tuğgeneral Osman Aydoğan'dan geldi. Helikopterlerin Tansu Çiller döneminde AB Gümrük Birliği'ne yaranmak için alındığını ifade eden Aydoğan, "Asker alınmasına kesinlikle karşıydı" ifadelerini kullandı.
 

Son dakika: 11 askerimizin şehit olduğu kazayla ilgili kahreden detay!


Bu çıkış sonrası gözlerin çevrildiği Çiller, Hürriyet gazetesinden Abdulkadir Selvi'ye yaptığı açıklamada "Doğan Güreş Paşa, Genelkurmay Başkanı'ydı. Savunma sanayisinde geniş araştırmalar yapılır, askerler TSK'nın ihtiyaçlarına göre bize önerilerde bulunurdu. Coguar'ların alınmasını askerler önerdi. Onların önermediği bir şeyi almam mümkün mü? O helikopterlerde askerlerimiz taşınacak, onlar benim evlatlarım. Evlatlarıma zarar verecek bir şeyi benim almam mümkün mü? Askerler önerdi, aldık. Onların önermediği bir şeyi almak bana zul gelir" sözlerine yer verdi.

ASKER TALEP ETTİ BİZ DE ALDIK

İşte Çiller'in konuyla ilgili değerlendirmesi;

"Asker talep etti. Ben onu yerine getirdim. Bana askerin önerdiği neyse yaptım. Terörle mücadele sadece içeride yapılmıyor. Dışarıda da yapılması gerekiyor. Asker içeride PKK ile mücadele ederken ben dış politikasını hazırladım. Hükümet olarak terörle mücadelenin dış politikasını iyi hazırlamanız gerekir. Ben bunu iyi yaptım. Bugün de terörle mücadele başarılı bir şekilde yürütüyor

Türk Silahlı Kuvvetleri'ne alınacak olan helikopter işi teknik bir konuydu. Ben her zaman teknik konuları askere bıraktım. O dönemler istediğiniz her silahı alamadığınız dönemlerdi. Şimdi bile bazı silahlar alınamıyor. Askerler talepte bulununca ben siyaseten bu engelleri aşıp, askerin isteğini yerine getirdim. Terörle mücadele sadece içeride değil, dışarıda da veriliyordu. Ben başbakan olarak dışarıdaki şartları hazırladım. Ama bu tür teknik konuları askere bıraktım. Onlar seçtiler. Ben onların önerilerini elekten eler gibi eleyip, canı pahasına terörle mücadele eden askerin talebini yerine getirdim. Cougar'ları da asker istediği için aldım."

YORUMLAR 44
  • soru 3 yıl önce Şikayet Et
    yani o helikopteri pentagon önermedi diyorsunuz.. bilmeyiz yani hani hala bizim patriotu alın diye kendilerince dayatmaya gidiyorlar ya, klasik şımarık bir abd geleneği şükür dirayetli güçlü bağımsız aslan gibi bir iktidar var, abd başkanlarıyla kapı ardında basına kapalı toplantılar yok..
    Cevapla
  • Nefer 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu helikopter Kara Kuvvetleri'nde 1996'dan bu yana görev yapmakta... Fransız tasarımı AS532 Cougar helikopterleri daha önce de kaza yaptı. Bu tip helikopterin ülkemizde daha önce karıştığı 3 kaza olmuştu. Ülkemizin üreteceği T 70 helikopteri ile bunları degistiririz. İnş...
    Cevapla
  • Ahmet Ke 3 yıl önce Şikayet Et
    O dönem askerin beğenmediği bir şeyi almak mümkün değil. Zırt bırt darbe yapılan dönemdi. Gerçi Erbakan hoca geldi askere yüzde yüz zam yaptı. Ona da darbe yaptılar. Anlamak mümkün değil. Alınca suç, almayınca suç, vermeyince suç, verirsin gene suç. İlla darbe olurdu yani, kurtuluşun yok :D.
    Cevapla
  • vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu kadına teröele mücadele konusunda, erkeğim diye gezen çoğu hırpıt eline su bile dökemez. Dediklerine bir asker olarak katılıyorum...
    Cevapla
  • ahmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Aynen milliyetçi bir başbakan çiller
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Süleymancıların hedefindeki Denizolgun kendisini bakanlıkta tehdit eden kişiyi ifşa etti!
Kiralık evlere yeni uygulama: 500 bin TL ceza gelebilir