Son dakika: Türkiye İstanbul Sözleşmesi’nden neden çekildi? Resmen açıklandı

Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmesine ilişkin önemli açıklama geldi. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'nın açıklamasında, “İstanbul Sözleşmesi'nin 80. maddesi, herhangi bir tarafın Avrupa Konseyi'ne bildirimde bulunarak sözleşmeyi feshetmesine izin vermektedir.'' denildi. Açıklamada, Türkiye'nin İstanbul Sözleşmesi'nden çekilme nedeni de duyuruldu.

Son dakika: Türkiye İstanbul Sözleşmesi’nden neden çekildi? Resmen açıklandı
Son dakika: Türkiye İstanbul Sözleşmesi’nden neden çekildi? Resmen açıklandı
GİRİŞ 21.03.2021 23:04 GÜNCELLEME 21.03.2021 23:06
Bu Habere 61 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmesine ilişkin açıklama yaptı. 

Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

Türkiye, 20 Mart 2021 tarihinde tek taraflı olarak İstanbul Sözleşmesi'nden çekilmiştir. İstanbul Sözleşmesi'nin 80. maddesi, herhangi bir tarafın Avrupa Konseyi'ne bildirimde bulunarak sözleşmeyi feshetmesine izin vermektedir.

'TÜRKİYE'NİN ÇEKİLME KARARI ALMASI BU NEDENE DAYANMAKTADIR'

Bilindiği üzere Türkiye, kadının toplumdaki statüsünü koruma ve kadına yönelik her türlü şiddetle mücadele etme konusundaki güçlü bağlılığını göstererek İstanbul Sözleşmesi'nin ilk imzacısı olmuştur.

Başlangıçta kadın haklarının güçlendirilmesini teşvik etmeyi amaçlayan İstanbul Sözleşmesi, Türkiye’nin toplumsal ve ailevi değerleriyle bağdaşmayan eşcinselliği normalleştirmeye çalışan bir kesim tarafından manipüle edilmiştir. Türkiye’nin sözleşmeden çekilme kararı alması da bu nedene dayanmaktadır.

 

İşte İstanbul Sözleşmesi'ni kabul etmeyen ülkeler ve gerekçeleri



ÇOK SAYIDA ÜLKE ONAYLAMAMIŞTIR

İstanbul Sözleşmesi ile ilgili ciddi endişeleri olan tek ülke Türkiye değildir. Avrupa Birliği'nin 6 üyesi (Bulgaristan, Macaristan, Çekya, Letonya, Litvanya ve Slovakya) İstanbul Sözleşmesi'ni onaylamamıştır. Polonya da eşcinsel grupların toplumsal cinsiyet hakkındaki fikirlerini tüm topluma empoze etme girişimini gerekçe göstererek sözleşmeden çekilmek için adımlar atmıştır.

TÜRKİYE MÜCADELEDEN ASLA VAZGEÇMEYECEKTİR

İstanbul Sözleşmesi'nden çekilme kararı hiçbir şekilde Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin “kadınları korumaktan taviz verdiği” anlamına gelmemektedir. Türkiye, sözleşmeden çekilse de aile içi şiddetle mücadeleden asla vazgeçmeyecektir.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin tüm kadınların güvenliğini ve haklarını korumaya devam edeceğini kuvvetli bir şekilde vurgulamakta ve kadına yönelik şiddetle mücadelenin sıfır tolerans ilkesiyle hükümetin gündeminin ilk sıralarında olacağının altını çizmektedir.

Türkiye, bugüne kadar kadın haklarını desteklemek ve iyileştirmek için birçok somut adım atmıştır ve bu mekanizmalar hala yürürlüktedir. Türkiye, kadına yönelik şiddetle mücadele için yeni reformları da hayata geçirecektir. Türkiye bundan sonra da tüm kurum ve kuruluşlarıyla toplumun ihtiyaçlarını karşılayacak çözüm ve önlemlere odaklanacak, bu amaçla yürütülmekte olan çalışmaları güçlendirecektir. Bu hukuki mekanizmalar arasında Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın yanı sıra Medeni Kanun, Ceza Kanunu ve 6284 Sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun yer almaktadır. Türkiye ayrıca Kadınlara Karşı Her Türlü Ayrımcılığın Önlenmesi Sözleşmesi'ne (CEDAW) taraftır.

HİÇBİR ETKİSİ OLMAYACAKTIR

Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmesinin, Cumhurbaşkanı Erdoğan hükümetinin tasarladığı, desteklediği ve uygulamaya aldığı dönüm noktası niteliğindeki kanun da dahil olmak üzere, kadına yönelik şiddetle mücadelede katı, etkili ve gerçekçi tedbirlerin uygulanması üzerinde hiçbir etkisinin olmayacağı unutulmamalıdır.

Türkiye mart ayının başında açıklanan İnsan Hakları Eylem Planı kapsamında da aile içi şiddet ve kadına yönelik şiddete karşı mevcut önlemlerin etkinliğini artırmak için ilave adımlar atacaktır.

 

YORUMLAR 61
  • Aile 3 yıl önce Şikayet Et
    Ülkemiz için Aile önemli bir yapıdır ve dış güçler bu yapıyı bozmak istemektedirler biz gelenek ve görenekleri mize göre kadına ve aileye gerekli önemi verelim veriyoruz da, aile bakanlığı , işçi Bulma kurumu vb. özellikle sıkıntı yaşayan aileleri belirleyip sürekli görüşsün heyetler kursun her olay adliye ile çözülmüyor maalesef,muhtar, psikolog, sosyolog,aile hekimi mahallenin ileri gelenleri yaşlıları din adamları,okul öğretmenleri ve gönüllü insanlarımız dan oluşturulacak heyetler sıkıntı yaşayan ailelerimizin yanında olsun maddi manevi sorunlar büyümeden giderilsin ör. okulda sorunlu bir öğrenci ilerde suçlu birey olmaması için ailevi sorunlarına bakmak gerekir
    Cevapla
  • Memet 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu ayıptan kurtulduk, her şey normale döner.
    Cevapla
  • Salih 3 yıl önce Şikayet Et
    2011 yılında istanbulda bu sözleşmeyi kim imzaladı ? Okumadılarmı ? Silah zorundanmı imzalatındı ? ve ne değişti şimdik iplat ediyoruz ? bunlara cevap yazacak kimse varmi ?
    Cevapla
  • fethi 3 yıl önce Şikayet Et
    cevap yazayım değişen hiç bir şey yok 1.kocayı evden uzaklaştımaya devam.2.kadının beyanı esastır (yargısıs infaz) bunlar devam ediyor değişen nedir kimse bilmiyor
    Cevapla
  • Şükür 3 yıl önce Şikayet Et
    Okumayan milletin sonu böyle olur yada okuduğunu anlamayan. Bu antlaşmayı imzalayan buna dikkat etmedi belliki yada okumadı. Her zamanki gibi birileri özet geçti bizde imzaladık.
    Cevapla
  • Misafir 3 yıl önce Şikayet Et
    İnşallah Ömür Boyu Olan NAFAKA Çilesine de bir son verirsiniz artık
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Aynı anda iki farklı ülkede olabilirsiniz! İşte dünyanın en sıra dışı ülke sınırları!
Trump'ı dua töreninde kızdıran sözler: 'Sözde Piskopos özür dilesin'