Cumhurbaşkanlığı'nda koronavirüs toplantısı! İşte alınan kararlar

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay başkanlığında Yerli Aşı Çalışmaları Değerlendirme Toplantısı yapıldı. İşte alınan kararlar

Cumhurbaşkanlığı'nda koronavirüs toplantısı! İşte alınan kararlar
Cumhurbaşkanlığı'nda koronavirüs toplantısı! İşte alınan kararlar
GİRİŞ 26.03.2021 19:26 GÜNCELLEME 26.03.2021 19:27
Bu Habere 56 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay başkanlığındaki 'Yerli Aşı Değerlendirme Toplantısı'nda, ilk aşama klinik çalışmaların yapıldığı merkez sayısının 9'dan 20'ye çıkarılmasına karar verildi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Yerli Aşı Çalışmaları Değerlendirme Toplantısı'na başkanlık etti. Toplantıya Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli de katıldı.

COVID-19 salgınının ortadan kaldırılmasını sağlamaya yönelik yürütülen yerli aşı çalışmalarında katedilen mesafeyi değerlendirmek üzere Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay başkanlığında; Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Cumhurbaşkanlığı Sağlık ve Gıda Politikaları Kurulu Başkan Vekili Serkan Topaloğlu ve Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu, TÜBİTAK, TÜSEB Başkanları, ilgili kurum temsilcileri ve paydaşlarla Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde "Yerli Aşı Çalışmaları Değerlendirme Toplantısı" gerçekleştirildi.

Türkiye, yerli aşı

ALINAN KARARLAR ŞU ŞEKİLDE;

- İlk aşama klinik çalışmaların yapıldığı merkez sayısı 9’dan 20’ye çıkarılacak.

- İnsan deneylerine ilişkin süreçlerinin takibi için klinik merkezlerde birer sorumlu belirlenecek. Çalışma takvimi belirlenerek süreçlerin yakından takip edilmesi ve Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB) tarafından bir sorumlu danışman atanması sağlanacak.

- Faz 3 aşamaları için devam eden uluslararası işbirliği çalışmaları sonuçlandırılacak.

- Geliştirilmekte olan aşılar için seri üretim kapasitesinin artırılmasına yönelik gerekli planlamalar ve hazırlıklar yapılacak.

- Devam eden aşı çalışmalarının, mutant varyantları da kapsaması sağlanarak, hızlı ve etkili sonuçlanması için ilgili kurumlar arasındaki koordinasyonun artırılması ve aşı geliştirme çalışmalarının titizlikle takip edilmesi sağlanacak.

- Yerli aşı çalışmaları değerlendirme toplantıları en geç ayda bir Cumhurbaşkanlığında gerçekleştirilecek.

YORUMLAR 56
  • Vay bee 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu AŞI Serüveni bitmez ... 2023 te Ancak bu Hikaye Milli Uçak TFX gibi gelir gider AMA Netice Tam olarak alınmaz ...
    Cevapla
  • Napolyon 3 yıl önce Şikayet Et
    Aşı nisanda hazır diyorlardı bekliyoruz
    Cevapla
  • Zekeriya 3 yıl önce Şikayet Et
    Herkes bir gün ölecek... Ölüm sanki yeni gelmiş dünyaya... aşı da aşı... Biz aşılarım zararlarını konuşurken aşı delisi olduk çıktık... vazgeçin şu dünya sağlık örgütünün çizgisinden... yoksa sonumuz helak...
    Cevapla
  • Ali Er 3 yıl önce Şikayet Et
    Pandemi başladığında 65 yaş üstü ve 60 yaş üstü olup kronik hastalığı olmanlar risk grubu ilan edilip kısıtlamalar gelmedi mi.65 bittiyse 64 63 62..... diye gitmesi gerekmezmi. Adalet bu değilmi.
    Cevapla
  • Ali Er 3 yıl önce Şikayet Et
    Parada yerine gelir,mal mülkte.ama geri gelmeyecek insan sağlığı. Nerede bu 60 65 yaş arası kronik hastalığı olanların aşısı. Bilen varmı. Bu gün covid den ölenlerin yaş durumları bellimi.herkes konuşuyor ama ne diyelim konuşun
    Cevapla
  • donjuan 3 yıl önce Şikayet Et
    65 yaş üstü aşı olmayanlar, gönüllü olarak aşıdan kaçanlar. normalde bu yaş grubunun bitmesi lazımdı.
    Cevapla
  • C.Türk 3 yıl önce Şikayet Et
    65 Yaş üstünün % 95,i Aşılandığı için Yoğun Bakımlar 65 Yaş altı 20 Yaş üstü ile dolu... Malum Londradan insanlar Gençliği vuran Mutant virüs yüzünden boşuna kaçmadılar! :)
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Trump'tan İsrail'e ilk söz! Tüm kısıtlamaları kaldıracak
Fransızlardan unutulmaz tepki! İsrail marşı ıslıklandı