2021 AÖL sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? Milli Eğitim Bakanlığından kritik açıklama!
Mart ayının son haftası düzenlenen AÖL sınav sonuçları için öğrencilerin heyecanlı bekleyişi sürüyor. Çevrimiçi olarak yapılan 2. dönem sınav sonuçları MEB tarafından ilan edilecek. Adaylar AÖK Bilgi Yönetiminden T.C kimlik ve şifreleriyle giriş yaparak sonuçları sorgulayacak. Peki AÖL 2. dönem sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte Milli Eğitim Bakanlığı AÖL sınav sonuçları tarihi...
AÖL sınav sonuçları, Nisan ayının ilk haftasında Açık Lise öğrencileri tarafından araştırılıyor. 29 Mart tarihinde sona eren online sınavların üzerinden 1 hafta geçti. Katıldıkları sınavda en az 9 soruyu doğru yanıtlayan adaylar, sorumlu oldukları dersleri başarıyla tamamlamış olacak. 100 puan üzerinden notlandırma yapılacak sınavlarda her doğru yanıtın karşılığı 5 puan olarak belirlendi. Sınavın uygulanması ve sorulara dair itirazlar ilk 5 gün içerisinde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından alındı .Açıktan aldıkları eğitimle lise diploması sahibi olmak isteyenler AÖL sınav sonuçları bugün açıklanacak mı? sorusuna yanıt arıyor. İşte MEB AÖL 2. dönem sınav sonuçları için dikkat çeken tarih!
AÖL Sınav Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 25-29 Mart tarihinde düzenlenen Açık Öğretim Lisesi 2. dönem sınav sonuçları henüz açıklanmadı. 1. dönem sınav sonuçlarının açıklandığı tarih baz alındığında sonuçların bu hafta içerisinde açıklanması bekleniyor. Sınav sonuçları Açık Öğretim Kurumları (AÖK) Bilgi Yönetimi sistemi üzerinden T.C kimlik numarası ve şifre ile sorgulanabilecek.
AÖL 2. DÖNEM SINAV SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ
Sınavlar Neye Göre Değerlendirilecek?
Sınavlarda öğrencilerin katıldığı her ders için çoktan seçmeli 20 soru yöneltildi. Her doğru cevabın yanıtı beş (5) puan olarak belirlendi. Açık Lise sınav yönetmeliğine göre adayların dersi başarıyla tamamlamaları için 45 puan almaları gerekiyor. Değerlendirme her ders için ayrı olmak üzere 100 (yüz) tam puan üzerinden yapılacak olup doğru cevaplar dikkate alınacak ve her soru eşit puan ağırlığına sahip olacaktır. Sınav sonuçlarında öğrencilerin doğru-yanlış sayısına ilişkin veriler açıklanmayacak.
Telafi Sınavı Yapılabilir!
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanan online sınav kılavuzunda öğrencilerden kaynaklanmayan internet kesintisi ve sınav sisteminde oluşan teknik sorunlar nedeniyle sınavı tamamlayamadığı tespit edilen öğrenciler için Merkez Sınav Kurulunca uygun görülmesi durumunda telafi sınavları yapılabileceği duyuruldu.
Sınavınız Geçersiz Sayılabilir!
Sınav sırasında basılı veya dijital herhangi bir kaynağı kullandığı tespit edilen öğrenciler hakkında işlem yapılacak. Sınav ekranında ekran görüntüsü alma, görüntü kaydetme, görüntü aktarma, kopyalama ya da yazdırma gibi işlemler yapmak yasaktır. Sınav soru ve cevaplarının, sınav sırasında veya sonrasında her türlü paylaşımını yapmak yasaktır. AÖL sınavlarında öğrencileri tanımlayacak güvenlik kodu uygulaması mevcuttur. Paylaşım ihlali yapan öğrenciler hakkında 6764 sayılı Kanun hükümlerine göre işlem yapılacaktır.
Hangi Durumlarda Sınav Geçersiz Sayılabilir?
Başvuru şartlarını taşımadığı halde sınava katılan, başkasının sınavında soruları cevaplayan, ekran karartma, kilitleme ve duraklama gibi sınavın güvenliğini ve akışını etkileyen durumlarda sınava giren öğrencinin sınavı geçersiz sayılacak. Aynı eğitim öğretim yılı ve dönemi için daha önce yapılan sınavlara katılan adayların sınavları iptal edilecek.