Asansör 11'inci kattan yere çakıldı; Baba oğlunu kucağına alarak kurtardı

Diyarbakır'da halatları kopunca 11'inci kattan düşen asansörde bulunan Muhammet Erdoğan (29) ve oğlu Talha (4), mucize eseri yaralı kurtuldu.

Asansör 11'inci kattan yere çakıldı; Baba oğlunu kucağına alarak kurtardı
Asansör 11'inci kattan yere çakıldı; Baba oğlunu kucağına alarak kurtardı
GİRİŞ 19.04.2021 22:55 GÜNCELLEME 19.04.2021 23:04
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Ağabey Sedat Erdoğan, asansör düşerken kardeşi Muhammet'in oğlunu kucağına alarak korumaya aldığını ve yeğeninin bu şekilde hafif yaralı kurtulduğunu söyledi. Tedavisine yoğun bakımda devam edilen kardeşinin durumunun iyi olduğunu da belirten Erdoğan, asansör firması hakkında şikayette bulunacaklarını belirtti. 

Olay, pazar günü saat 17.00 sıralarında Kayapınar ilçesi Fırat Mahallesi Nazım Hikmet Caddesi üzerinde bulunan bir sitede meydana geldi. Oğlunu dışarı çıkaran Muhammet Erdoğan, eve dönmek üzere oturdukları siteye geldi. Asansöre binen Muhammet Erdoğan ve oğlu Talha 11'inci katın düğmesine bastı. Baba-oğul 11'inci kata gelen asansörden inmeyi beklerken halatın kopmasıyla önce 6'ıncı kata kadar hızla düştü. Bu sırada asansörün bir bölmesine tutunan Muhammet Erdoğan, oğlunu kucağına alarak darbeden korumaya çalıştı. 6'ıncı katta kısa bir süre duran asansör, daha sonra yine hızla zemine çakıldı.

Gürültü üzerine site sakinleri zemine gelerek asansörün kapsını açtı ve Erdoğan ile oğlunu dışarı çıkardı. İhbar üzerine olay yerine sağlık, itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. Ağır yaralanan Erdoğan ile babasının kucağında olduğu için yüzünde cam kesikleri ile kazayı hafif sıyrıklarla atlatan Talha, ilk müdahalenin ardından Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Yoğun bakıma alınan omurgasında ve omuzunda kırıklar olan Erdoğan ile oğlu Talha'nın tedavisi sürüyor. 

'HEMEN OĞLUNU KUCAKLIYOR, O ŞEKİLDE YERE ÇAKILIYOR'

Muhammet Erdoğan'ın ağabeyi Sedat Erdoğan olayın pazar günü saat 17.00 sıralarında yaşandığını anlatarak, "11'inci kata çıkıyorlar. 11'inci kata çıktığı an asansör birden bire boşluğa düşüyor ve 6'ncı katta 5-6 saniye tutunduktan sonra tekrar aynı şiddetle yere çakılıyor. O sırada kardeşim küçük oğlunu savunmak için kucaklıyor ve asansörde bir el tutma yeri var, onu tutuyor ve o şekilde yere çakılıyor. Çocukta cam kırıklarından dolayı yüzünde kesikler var. Kardeşimin de 3 omurga kemiği parçalanıyor. Onun akabinde akciğerinde bir basınç oluşuyor. Ondan sonra topuklarında zedelenme oluyor. Şu anda hastanede. Allah'a şükürler olsun. Bu sabah biraz iyiye doğru gittiğini, 3-4 aylık bir tedavi süreci olacağını söylediler" dedi.

'SİTENİN ASANSÖRLERİ SIKINTILI, KANUNİ HAKLARIMIZI KULLANACAĞIZ'

Asansörlerde site genelinde bir sıkıntı olduğunu ve yakın bir zamanda başka bir bloktaki asansörün boşken yere çakıldığını ve o olayın örtbas edildiğini anlatan Erdoğan, şunları söyledi:

"Site, yaklaşık 3 yıllık bir site. Ben yan blokta oturuyorum. Kardeşim diğer blokta oturuyor. Dün aldığımız bir habere göre bizim diğer bloktaki asansör boşken halatı kopmuş ve bunu örtbas edip kapatmışlar. Yakın bir zamanda olmuş bu olay. Dün akşam saatlerinde ben evime çıkarken benim bloğumdaki asansör 3'üncü katta tekrar durdu ve bütün elektrikler kesildi, bir sarsıntı olduktan sonra bir kat aşağı inip kapı açıldı ve ben kendimi dışarı attım. Bu olay yaşandıktan sonra olan bir olay bu. Teknolojik imkanların çok olduğu bir dönemde böyle basit hatalardan resmen cinayet işleniyor. Firma yetkilileriyle görüşmedik onlar da bizimle görüşmedi. Biz zaten kanuni haklarımızı sonuna kadar kullanacağız. Şu anda tek temennimiz kardeşimin sağ salim çıkması. Herkes hak ettiği cezayı alsın istiyoruz. Bilirkişi raporunu bekliyorlar. Bir uçak düşünelim. Uçağa ne kadar özen gösteriliyorsa bir asansöre de o kadar özen gösterilmesi gerekir diye düşünüyoruz."

tedavisine yoğun Bakım Ünitesinde devam edilen Muhammet Erdoğan ise "Ehamdülillah iyiyim" dedi. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 6
  • Mustafa 2 yıl önce Şikayet Et
    Site yöneticileri acak aidat almasın bilirler,işlerinimi takip edeklerdi
    Cevapla
  • aaa 2 yıl önce Şikayet Et
    verilmis sadaklari varmis.. Oldurmeyen Rabbim oldurmuyor..
    Cevapla
  • Q44 2 yıl önce Şikayet Et
    Denetim olsa ne olur 4 kişilik yazmış 1 kişi zor sığıyor 4 kişilik yazana binsin 4 kişi tacizden içeri atarlar boyle saçma bir asansör sistemi olmaz 1 metre kare 4 kişi olmaz
    Cevapla
  • Yerli ve Milli 2 yıl önce Şikayet Et
    İnsan hayatı bu ya ölselerdi yazık değil mi niye adam gibi denetim yapmıyorsunuz ?
    Cevapla
  • Biri 2 yıl önce Şikayet Et
    Oraya oda mı bakıyor atıp tutuyorsun öyle önce bir belediyeyi sorgula bakalım hangi onaylanmış kuruluş asansör muayenesini yapıyor.
    Cevapla
  • Murat 2 yıl önce Şikayet Et
    Denetimler yapılıyor her ay idatlara yansıtılıyor. Tabii kağıt üstünde yapılıyor denetimlerin tek amacı odalara para kazandırmak parayı verdinmi onayı alıyorsunuz. Maalesef memlekette her şey kağıt üstünde hizmeti veren de hizmeti alanda memnun... Allah şifa versin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Meral Akşener'den, İmamoğlu ve Yavaş'a hain suçlaması
Mansur Yavaş'ın seçim şarkısı ile PKK marşı arasında şoke eden benzerlik!