Ramazan ayının manevi coşkusu ceza infaz kurumlarında da yaşanıyor

Ceza infaz kurumlarında kalan hükümlü ve tutuklular, onbir ayın sultanı Ramazan’ın ruhunu ve manevi coşkusunu yaşıyor.

Ramazan ayının manevi coşkusu ceza infaz kurumlarında da yaşanıyor
Ramazan ayının manevi coşkusu ceza infaz kurumlarında da yaşanıyor
GİRİŞ 25.04.2021 14:45 GÜNCELLEME 25.04.2021 14:45

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğüne bağlı ceza infaz kurumlarında bulunan tutuklu ve hükümlü ile denetimli serbestlik müdürlükleri kapsamındaki yükümlüler için Ramazan ayına özel düzenlemeler yapılıyor.  

Ülkenin tamamında sevinçle karşılanan mübarek Ramazan ayı, ceza infaz kurumlarında farklı bir heyecanla sürüyor. Kurum mutfaklarında başlayan sahur hazırlıkları, gerekli hijyen önlemleri altında tamamlanıyor. Ramazan’da gündüz saatleri dinginlik ve sakinlikle sürerken, kurum vaizleri tarafından manevi rehberlik etkinlikleri de yapılıyor. Gün ortasından itibaren başlayan iftar hazırlıkları ise kurum mutfaklarında görevli hükümlüler ve personel ile birlikte görev bilinciyle yapılıyor.

PREBİYOTİK VE PROBİYOTİK GIDALAR ARTTIRILIYOR

Sincan Açık Ceza İnfaz Kurumunda görevli Gıda Mühendisi Hüseyin Aydın Büyük  temizlik ve hijyen kurallarına riayet ederek, günlük yaklaşık 10 bin kişi için yemek üretildiğini bildirdi. Ham madde alımından yemek dağıtımına kadar tüm aşamaların görevli personelce takip ve kontrol edildiğini söyleyen Büyük, "Yemek üretiminde, Açık Ceza İnfaz Kurumumuzda bulunan hükümlüler ve bakanlığımızın aşçı personeli görev almaktadır. Diyabet, hipertansiyon, çölyak, mide ya da karaciğer rahatsızlığı bulunan kişiler için diyet yemekler verilmektedir. Yemek menüleri, beslenme ilkeleri çerçevesinde minimum alınması gereken miktar olan 2 bin 300 kalori gözetilerek hazırlanmaktadır. Ramazanda yemek menülerinde prebiyotik ve probiyotik gıdalar, yani pırasa, bamya, baklagiller, yoğurt, kefir, şalgam gibi gıda, meyve ve sebzeler daha yoğun hazırlanmaktadır." diye konuştu.

Silivri Açık Ceza İnfaz Kurumu Atölye Şefi Mustafa Polat da kurumun fırın atölyesinde, kampüste bulunan 9 ceza infaz kurumundaki hükümlü ve personel için günlük 20 bin ekmek üretimi yapıldığını dile getirdi. Ramazanda pide de hazırlandığını belirten Polat, bu çalışmaların 77 hükümlü, 9 personelle hijyen koşullarında gerçekleştirildiğini kaydetti.

İHTİYAÇ SAHİBİ YÜKÜMLÜLERE VE AİLELERİNE RAMAZAN KOLİSİ YARDIMI

Ramazan ayının Türk aile kültürünün ayrılmaz bir parçası olan yardımlaşma duygusunun yansıması olarak, denetimli serbestlik müdürlüklerinde gerçekleştirilen sosyal market uygulaması ile ihtiyaç sahibi yükümlülere ve ailelerine ramazan kolisi ve hediyeler veriliyor.

Bakırköy Denetimli Serbestlik Kurumu Müdürü Leyla Karakülah da personel tarafından tespit edilen ihtiyaç sahibi yükümlülerin sosyal markete yönlendirildiğini söyledi. İhtiyaç sahiplerinin burada kıyafet, gıda, kırtasiye gibi çeşitli ihtiyaçlarının karşılandığını belirten Karakülah, "Sadece yükümlülerimiz değil, aileleri de sosyal marketimizden yararlanabiliyor. Bu sayede aile içi birlikteliğin pekiştirilmesine çalışıyoruz. Sonuç olarak, yeniden suç işlemenin önlenmesini ve en nihayetinde de güvenli bir toplumu hedefliyoruz." dedi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Son dakika: Bakan Fidan açıkladı: BRICS'ten ortaklık teklifi aldık
İmamoğlu yurt dışı turlarına devam ettiği sıralarda İstanbul kabusu yaşadı