Hüseyin Emin Öztürk vefat etti

Söz yazarı, şair ve edebiyatçı Hüseyin Emin Öztürk, Hakk'a yürüdü. Öztürk, 'Düştüm Kabe Yollarına' ilahisinin de söz yazarıydı.

Hüseyin Emin Öztürk vefat etti
Hüseyin Emin Öztürk vefat etti
GİRİŞ 06.05.2021 10:07 GÜNCELLEME 06.05.2021 13:49
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Geçirdiği ameliyat sonrası koronavirüse yakalanan söz yazarı, şair ve edebiyatçı Hüseyin Emin Öztürk hayatını kaybetti.

Akra FM ve Gökyüzü Eğitim Kurumları'nın kurucusu, söz yazarı, şair ve edebiyatçı Hüseyin Emin Öztürk, geçirdiği ameliyattan sonra koronavirüse yakalanmış ve entübe edildiği bildirilmişti.

Kanal7 Medya Grubu olarak merhuma Allah'tan rahmet, kederli ailesine sabr-ı cemil niyaz ederiz.

TYB İstanbul’dan Şair Hüseyin Emin Öztürk için Taziye

 TYB İstanbul Şube Başkanı Mahmut Bıyıklı, hayatını kaybeden eğitim ve kültür dünyasının değerli isimlerinden Eğitimci Yazar Hüseyin Emin Öztürk için taziye mesajı yayınladı.

Türkiye Yazarlar Birliği’nin değerli üyelerinden Gökyüzü Eğitim Kolejleri Kurucusu değerli ağabeyimiz şair yazar Hüseyin Emin Öztürk geçirdiği ameliyat sonrası yakalandığı KOVİD-19 hastalığından kurtulamayarak hayata gözlerini yumdu.

 Öztürk, Türk Edebiyatına kazandırdığı kıymetli eserlerin yanı sıra cemiyet hayatında da milletine faydalı olmak için üstün gayret gösteren vatansever bir insandı. Derviş gönüllülüğüyle sayısız hayırlı çalışmaya imza attı. Ömrünü davasına adayan bütün büyük şahsiyetler gibi iz bırakanlardan oldu. Acımız büyük. Türkiye önemli bir değerini, kalbi memleket aşkıyla çarpan müstesna bir evladını kaybetti. Milli manevi değerlerimize yürekten bağlı peygamber sevdalısı bir dostumuzdu.

 Merhum Şairimiz Hüseyin Emin Öztürk’e Cenab-ı Allah’tan rahmet, ailesine, sevenlerine ve camiamıza başsağlığı dileklerimi iletiyorum. Mekânı cennet olsun. Sevdiklerine komşu olsun İnşallah.

Dillerden düşmeyen 'Düştüm Kabe Yollarına' ilahisinin sözleri de ona aitti. 

Düştüm Kabe Yollarına

Başım açık yalın ayak
Düştüm Kabe yollarına
Günahıma ağlayarak
Düştüm Kabe yollarına

Dost ahbapla vedalaşıp
Nice sarp dağları aşıp
Halilullaha ulaşıp
Düştüm Kabe yollarına

Musul, Bağdat ve Kerbela
Nurlar yağar her gün hâlâ
Hoştur deyip kaza bela
Düştüm Kabe yollarına

Bazen açım bazen susuz
Bazen yorgun, hem uykusuz
Sabır isteyerek sonsuz
Düştüm Kabe yollarına

Beytullahı görem diye
Taşına yüz sürem diye
Yoluna can verem diye
Düştüm Kabe yollarına

Dost ahbapla vedalaşıp
Nice sarp dağları aşıp
Halilullaha ulaşıp
Düştüm Kabe yollarına..

Hüseyin Emin Öztürk'ün son paylaşımları da Hakk'a yürüyüşünün işareti oldu.

Hüseyin Emin Öztürk kimdir? 

Sosyolog, Şair ve yazar. 1958'de Kayseri'nin İncesu ilçesinde doğdu. Kayseri İmam Hatip Lisesini 1975'te bitirdi. Yüksek öğrenimini Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünde tamamladı. Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Din Eğitimi Bölümünde “Batı Çocuk Klasiklerinde Temel Değerler” adlı tezi ile Yüksek Lisans (1991), Sakarya Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Sosyoloji bölümünde “Çocuğun Sosyalleşmesine Televizyonun Etkileri” adlı tez çalışmasıyla doktora yaptı. (2000)

TDV Yayınevleri (1982-88) Vakıf Yayınları İşletmesi (1988-92), Seha Neşriyat (1992-93), AKRA – AKTV (1993-96), İstanbul İl Genel Meclisi Milli Eğitim Komisyonu Başkanlığı (2004-2007),  Gökyüzü Eğitim Kurumları (1997-) gibi kuruluşlarda müdürlük, genel müdürlük ve yönetim kurulu başkanlığı görevlerinde bulundu.

“Bizim Değil” adlı şiiri ilk 1976 yılında Pınar dergisinde yer aldı. Şiirlerini daha sonra Pınar (1976), Gerçek (1979), İslâm (1983), Türk Edebiyatı (1983) dergilerinde; hikâyelerini Diyanet Çocuk (1983), Kandil (1985), Türkiye Çocuk (1986), Gülçocuk (1987), dergilerinde yayımladı. Kınalı Kuzu adlı eseriyle 1979 yılında Gerçek dergisinin Çocuk Hikâyesi Yarışmasında birinci oldu. Yaralı Keklik adlı eseriyle Kültür ve Turizm Bakanlığının 1987 yılı Çocuk Edebiyatı ikincilik ödülünü, Gül Ağacı, Çiğdem Çiçekleri adlı eseriyle Türkiye Yazarlar Birliğinin 1988 yılı Çocuk Edebiyatı Dalı Yılın Yazarı Ödülünü aldı. “Gül Ağacı” adlı eseri İngilizceye, “Yaralı Keklik” adlı eseri ise Farsçaya çevrildi. Eserlerinden bazıları senaryolaştırıldı, “Düştüm Kâbe Yollarına” adlı şiiri Ender Doğan tarafından, “Efsunlu Şehir” adlı şiiri ise Amir Ateş tarafından bestelenerek TRT repertuvarına girdi.

Türkiye Gönüllü Teşekküllüler Vakfı Kurucusu, Türkiye Yazarlar Birliği, Birleşik Sanatçılar Derneği, İLESAM üyesidir. Halen “Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği”nde Genel Başkan Yardımcılığı görevini yürütmekteydi.

Merhum Hüseyin Emin Öztürk evli ve dört çocuk babasıydı.

Eserleri:

Şiir: Bu Sevdanın Uğrunda (1986).

Araştırma: Batı Çocuk Klasiklerinde Temel Değerler (1992), Kişilik Gelişimi Açısından Çocuk ve Televizyon (2002).

Çocuk Hikâyesi: Kınalı Kuzu (1983), Derviş Dedenin Dilinden İman Prensipleri (didaktik hikâye, 1983), Derviş Dedenin Dilinden İbadet Prensipleri (1987), Gül Ağacı (hikâye, 1988).

Çocuk Romanı: Yaralı Keklik (1987), İpek Kuyruklu Uçurtma (1989).

Çocuk Oyunu: Çiğdem Çiçekleri (çocuk oyunu, 1987).

Kınalı Kuzu 2007, Kalbimin Kanat Sesleri 2008, İman Prensipleri 2008, Rüya Şiirleri 2015, İbadet İlkeleri

YORUMLAR 19
  • birol 3 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH rahmet eylesin mekanı cennet olsun.
    Cevapla
  • Yusuf Cemiloğlu 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun
    Cevapla
  • ......... 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah (cc) rahmet eylesin.
    Cevapla
  • alican 3 yıl önce Şikayet Et
    Hayatın acı gerçekleri gelir bir gün vurur ummadığımız bir anda,Gerçekleri böyledir.Allah' rahmet eylesin..Mekanı cennet olsun
    Cevapla
  • m k 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Galatasaray'ın bileği bükülmüyor! Kayserispor'u farklı geçti
Hamaney'den Suriye'yi karıştırmaya yönelik ima: Gençler harekete geçmeli