A101, BİM, ŞOK, Migros elektronik ürün satışı kalkacak mı? Ticaret Bakanlığı...

Ticaret Bakanlığı, zincir marketlerde ürün düzenlemesini ele alan bir taslak hazırladı. Yönetmelik eğer kabul edilirse A101, BİM, ŞOK ve Migros başta olmak üzere zincir marketlerde bazı ürünlerin satışı engellenecek. Peki hangi ürünler marketlerde satılamayacak?

A101, BİM, ŞOK, Migros elektronik ürün satışı kalkacak mı? Ticaret Bakanlığı...
A101, BİM, ŞOK, Migros elektronik ürün satışı kalkacak mı? Ticaret Bakanlığı...
GİRİŞ 18.05.2021 08:52 GÜNCELLEME 18.05.2021 08:53
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Ticaret Bakanlığı'nın hazırladığı kanun teklifi taslağına göre, perakende ticaretin rekabet şartlarına göre yapılması, tüketicinin korunması ve perakende işletmelerin dengeli şekilde büyümesi için bir dizi düzenlemeye gidilecek. Taslağa göre, bakkal gibi küçük perakendecilerin taleplerinin karşılanması ve bu kesimin korunması hedefleniyor. Buna göre, elektronik ortamda satış ve 1500 metrekareden büyük mağazalar hariç olmak üzere, zincir gıda marketlerde tütün mamülü, mobilya, cep telefonu, elektronik eşya ve beyaz eşya satılamayacak. Marketlerin elektronik ortamdaki satışlarında ise mevcut yasak ve düzenlemeler geçerli olmaya devam edecek.

Zincir Marketlerde Bazı Ürünler Satılamayacak!

Ticaret Bakanlığı'nın taslak düzenlemesine göre, elektronik ortamda satış ve 1500 metrekareden büyük mağazalar hariç olmak üzere, zincir gıda marketlerinde tütün mamülü, mobilya, cep telefonu, elektronik eşya ve beyaz eşya satılamayacak.

Küçük Esnaf Korunacak

Küçük esnafı korumak amacıyla, zincir gıda marketleri, pazar günleri saat 11.00'den önce açılamayacak.

Ticaret Bakanlığı'nın hazırladığı kanun teklifi taslağına göre, perakende ticaretin rekabet şartlarına göre yapılması, tüketicinin korunması ve perakende işletmelerin dengeli şekilde büyümesi için bir dizi düzenlemeye gidilecek.

Şikayet Edilen Ürün Listeden Çıkarılmayacak

Hızlı tüketim ürünleri satan mağaza ve zincir marketlerin raflarının yüzde 1'i, coğrafi işaretli ürünlerin satışına ayrılacak. Coğrafi işaretli ürünlerin yanı sıra bu alanlarda, marketin bulunduğu ildeki yöresel ürünler yer alacak. Marketler, promosyonlu ürünlerden kaynaklanan kayıpları, üreticiye yansıtamayacak.

Reklam, anons, ürünlerin yerleştirilmesi gibi hizmetler nedeniyle üretici veya tedarikçiden para talep edilmeyecek, ancak ikili sözleşme yapılması halinde bedel alınabilecek. Tarım ve gıda ürünlerinin markete sağlam şekilde tesliminin ardından, ürünün bozulması halinde üreticiden zarar tazmini istenemeyecek. Gıda ürünlerinin müşteri şikayeti nedeniyle incelenmesinde de üreticiye bir bedel yansıtılamayacak. Marketler, kamu kurumlarına veya adli mercilere şikayet nedeniyle ürünlerin listeden çıkarılması, sipariş edilen miktarın azaltılması ve promosyonunun durdurulması gibi "misilleme" hareketlerine başvuramayacak.

YORUMLAR 7
  • mert 3 yıl önce Şikayet Et
    küçük esnaf vatandaşı düşünüyor mu peki?
    Cevapla
  • cesaret 3 yıl önce Şikayet Et
    Geç kalınmış bir uygulama küçük esnafın korunması için internette de toptan fiyatına perakende satış yasaklanmalı ..
    Cevapla
  • Mahmut 3 yıl önce Şikayet Et
    İnternet alışveriş devam
    Cevapla
  • HANİFİ ÇİFÇİ 3 yıl önce Şikayet Et
    Güzel Bir Gelişme Destekliyorum
    Cevapla
  • Hakkı 3 yıl önce Şikayet Et
    Onları yasaklayacaklarına çocuklar başta olmak üzere insan sağlığına zararlı kanserojen maddeler içeren ürünleri yasaklasınlar gdo lü ürünleri yasaklasınlar
    Cevapla
  • Fer 3 yıl önce Şikayet Et
    Evet
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kartalkaya'da ölenlerle ilgili infiale neden olan skandal sözler!
76 kişi can verdi: Facianın yaşandığı otele ilişkin vahim iddialar!