Bostancı Sahili’nde deniz salyası yoğunluğu su altı kamerasıyla görüntülendi

Bostancı Sahili'nde denizin dibini ve yüzeyini kaplayan deniz salyası, su altı kamerasıyla ve drone ile görüntülendi.

GİRİŞ 03.06.2021 22:52 GÜNCELLEME 03.06.2021 22:55
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Özellikle son aylarda Marmara Denizi ve çevresinde oluşan deniz salyası yoğunlaşmaya devam ediyor. İstanbul sahillerinde yoğunluğunu artıran deniz salyası, yoğun koku ve çevre kirliliğine neden oldu. Marmara Denizi'nde sıklıkla görülen ve deniz salyası olarak bilinen müsilaj, deniz canlılarına zarar verirken balıkçıların da ağlarına yapışarak zorluk yaşatıyor. Deniz salyasının yoğun olduğu alanlardan Bostancı Sahili’ndeki son durum, su altı kamerası ve drone ile görüntülendi.

“İnsanlar artık deniz salyasını görmek istemiyor”

Esnaf Ali Aydın müşterilerin durumdan rahatsız olduğunu vurgulayarak, “İnsanlar önceden burada zevkle otururdu. Şu an ise deniz salyaları nedeniyle kimse buraya gelerek vakit geçirmek dahi istemiyor. Buralar çok kötü oldu. Temizlenmesi gerekiyor. Deniz resmen devir daim yapmıyor. Sadece müşteriler değil, balıkçılar da bu durumdan şikayetçi. Çünkü insanlar balık almaktan da çekiniyor” diye konuştu.

 

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 4
  • Aydın 3 yıl önce Şikayet Et
    Tabiat İnsan karşısında aciz durumda. İntihar ediyor
    Cevapla
  • ishak 3 yıl önce Şikayet Et
    İstanbul salya sümük ağlamaya başladı
    Cevapla
  • Mert 3 yıl önce Şikayet Et
    Her şey güzel olacak
    Cevapla
  • Sülfür Planktonu 3 yıl önce Şikayet Et
    Kötü kokulu hemen her şey sülfür içerir. Sülfür Planktonu onlar. İlk canlılar sülfür tüketip oksijen üretirlerdi. Oksijen çok zehirli olduğu için bunlara dünyadan büyük oranda silindiler oksijeni milyarlarca yıl arttıtdıkları için. Ama oksijeni az olan yerlerde tekrar çoğalabilirler. Haliç ve çevresine oksijen ve açık denizden su basarak kötü kokular ve bunlar giderilmişti. O işlem durdurulunca bir de üstüne atık miktarı artıp oksijen miktarı azalınca geri geldiler. Oksijen kıyılarda kuytularda dalgasız denizde az olur. Doğru oranda hidrojen peroksit ile hızla öldürülebilirsiniz bunları ama suyun oksijen miktarı ve atıklar kuytularda denetlenmezse geri gelirler.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Asgari ücret belli oluyor! İşte masadaki o rakam
Almanya'daki kanlı Noel saldırganıyla ilgili sır perdesi aralandı!