LGS lise taban puanları 2021! MEB Anadolu, Fen ve İmam Hatip Lisesi kontenjanları ve yüzdelik dilimleri!

MEB 2021 yılı liselerin kontenjanları ve yüzdelik dilimlerini açıkladı. Sonuçların duyurulmasıyla puanlarına göre tercih edebilecekleri liseleri araştıran ortaokul mezunu öğrenciler lise taban puanları ve kontenjanları gündeminde aldı. Yerleştirme işlemleri için tercihler 5-6 Temmuz tarihlerinde alınacak. Peki lise taban puanları ve yüzdelik dilimler açıklandı mı? İşte 2021 yılı Fen Lisesi, Anadolu Lisesi ve İmam Hatip Liseleri taban puanları...

LGS lise taban puanları 2021!  MEB Anadolu, Fen ve İmam Hatip Lisesi kontenjanları ve yüzdelik dilimleri!
LGS lise taban puanları 2021! MEB Anadolu, Fen ve İmam Hatip Lisesi kontenjanları ve yüzdelik dilimleri!
GİRİŞ 30.06.2021 17:42 GÜNCELLEME 30.06.2021 17:42
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Milli Eğitim Bakanlığı LGS tercih tarihlerini duyurdu.2021 Lise taban puanları, LGS sonuçlarının açıklanmasının ardından gündeme geldi. Tercih listesi hazırlayacak öğrenciler yaşadıkları şehirlerdeki okulların puanlarını ve yüzdelik dilimlerini dikkate alarak tercih yapmaya hazırlanıyor.  Öğrencilerin sınavdan aldıkları puanların yanında yüzdelik dilimleri tercih döneminde büyük bir önem taşıyor. Yüzdelik dilimler öğrencilerin Türkiye genelinde sınava katılan öğrenciler arasında sıralamalarını belirliyor. Merkezi sınavla öğrenci kabul eden liseler için MEB kontenjanları duyurdu. 2021 yılında Anadolu Lisesi için 56 bin, Fen Liseleri için 36 bin kontenjan ayrıldı. Peki 2021 lise taban puanları ve yüzdelik dilimler açıklandı mı? İşte LGS tercih sürecine ilişkin tüm detaylar...

2021 LGS tercih robotu erişime açıldı mı? e-Okul VBS girişi: LGS tercihler ne zaman başlayacak?2021 LGS tercih robotu erişime açıldı mı? e-Okul VBS girişi: LGS tercihler ne zaman başlayacak?

 

LGS Tercih Takvimi MEB tarafından Yayınlandı!

LGS sonuçlarının açıklanmasının ardından Milli Eğitim Bakanlığı LGS tercih tarihlerini açıkladı. Yerleştirme işlemleri için tercihler 05-16 Temmuz 2021 tarihlerinde gerçekleştirilecek. Yerleştirme sonuçları ve boş kontenjanlar 26 Temmuz'da ilan edilecek. İşte LGS tercih takvimi;

Milli Eğitim Bakanlığı Liselerin Yüzdelik Dilimlerini Açıkladı!

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında sınavla öğrenci alacak okulların kontenjanları ile geçen yılki yüzdelik dilimleri açıklandı. 2021 yılı ortaöğretim kurumları kontenjan tabloları ile tercihlerde rehberlik etmek üzere illere göre yüzdelik dilimlerdeki öğrenci sayıları da paylaşıldı. Öğrencilere rehberlik etmek için tercih rehberleri de hazırlandı.

Öğrencilere rehberlik etmek üzere kontenjan tabloları ile 2020de bu okullara sınavla yerleştirmede oluşan en düşük ve en yüksek yüzdelik dilimler de açıklandı.

Öğrenciler kendi yüzdelik dilimlerini okulların geçen yıl oluşan taban ve tavan yüzdelik dilimleri ile karşılaştırarak tercih edecekleri okullar hakkında fikir edinebilecek.

Ayrıca yerel yerleştirme kapsamında sınavsız olarak öğrenci alan okulların kayıt bölgelerine göre tercih tabloları da açıklandı. Tercih rehberlerine aşağıdaki bağlantılardan erişilebilir.

2021 Yılı Merkezi Sınav Puanı İle Öğrenci Alan Ortaöğretim Kurumları Tercih Rehberi İçin Tıklayınız.

2021 Yerel Yerleştirme Tercih Rehberi İçin Tıklayınız!

 

2021 Lise Taban Puanları ve Yüzdelik Dilimler Açıklandı Mı?

Lise taban ve tavan puanları ile birlikte henüz okulların kontenjanları açıklanmadı. E-okul üzerinden ilerleyen saatlerde yüzdelik dilimlerin ve 2021 taban puanlarının açıklanması bekleniyor. Lise güncel taban puanları duyurulduğunda buradan görüntüleyebilirsiniz.

2021 LGS Tercihleri Ne Zaman Başlayacak?

Milli Eğitim Bakanlığı, merkezi sınav puanıyla öğrenci kabul edecek liselerin kontenjanlarını açıklayacak.2020 yılında 16 Temmuz'da açıklanan sonuçların ardından 4 gün içinde tercihler alınmaya başlamıştı. LGS tercih kılavuzunun açıklanması ile tercih maratonu başlayacak.  Merkezi sınav puanı ile okul tercihinde adaylar 10 lise tercih edebilecek. yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullar için tercihlerini yaparak kayıt işlemini tamamlayan öğrenciler, merkezi sınavla öğrenci alan okullar ekranından en fazla 10 okul; pansiyonlu okullar tercih ekranından da en fazla 5 okul olmak üzere toplamda 20 okul tercihinde bulunabilecek.

Yüzdelik Dilim Yerleştirmelerde Etkili Olacak!

Milli Eğitim Bakanlığı'nın sınav sonuçlarına göre değerlendirme kriterleri arasında yüzdelik dilimler önemli bir yer tutmaktadır. Yüzdelik dilim, öğrencinin ülke genelinde ya da bulunduğu şehirde kaçıncı sırada olduğunun yüzde olarak ifade edilmesidir. Örneğin, 1 milyon 300 bin öğrencinin girdiği bir sınavda 104 binlik bir sıralamaya sahip olan öğrenci ülke genelinde yüzde 8'lik dilimde yer almaktadır. Tüm anadolu liseleri taban puan ile birlikte en düşük ve en yüksek yüzdelik dilimlerini de açıklıyor.

2021 Yılı Liselerin Toplam Kontenjanları Belli Oldu!

2021 yılında merkezi sınav puanıyla öğrenci alacak liselerin kontenjanları belli oldu. Öğrenciler LGS sınavından aldıkları puanlara göre çeşitli liseleri tercih edebilecek. Anadolu Lisesi için 56 bin 396, Fen Lisesi için 36 bin 980, Sosyal Bilimler Liseleri için 10 bin 142, Anadolu İmam Hatip Liseleri 36 bin 712, Meslek ve Teknik Anadolu Liseleri için bu yıl 33 bin 930 kontenjan ayrıldı.

İtirazlar 5 İş Günü İçerisinde Gerçekleştirilecek!

6 Haziran'da düzenlenen sınavın sonuçlarının 30 Haziran'da açıklanmasıyla itiraz başvuru süreci başlayacak. Sorulara, cevap anahtarına ve sonuçlara yapılacak itirazlar 5 iş günü içerisinde ÖDSGM resmi internet sayfası üzerinde bulunan e-itiraz bölümünden elektronik olarak yapılacak. Yapılan başvuruların incelenmesi için Ziraat Bankası, Vakıflar Bankası ve Türkiye Halk Bankası şubelerinden herhangi birine " Kurumsal Tahsilat Programı" başvurusu adı altında 20 TL yatırılması gerecek. Ayrıca itirazda bulunan adaylar bankamatik, internet bankacılığı aracılığıyla banka kartı veya kredi kartıyla itiraz ödemesi yapabilecek.

YORUMLAR 2
  • Derin-er 3 yıl önce Şikayet Et
    Bir eğitimci olarak yazıyorum. Bu sene her ekran karşısına geçince sayın bakan sorular zor olmayacak örnek sorular düzeyinde olacak şeklinde yorum yapmıştı. Fakat sınav sayısal yönüyle gerçekten çok zordu. Gruplara da bazı soruları öğretmenler bile çözemediğini ifade etti yorumlarda. Bu şekilde yapılan bir sınav kimin ekmeğine yağ sürer bi düşünün. Memnun olanların bir kaçını ben söyleyeyim, Özel okullar, özel kurslar(dershaneler), yayın evleri vs. Meb. resmen çocukları yeniden dershanelerin ve özel ders verenlerin kucağına itti. Buda yeniden yapılanma içinde olan fetö gibi örgütlerin ekmeğine yağ sürdü. Son iki yılda kursa giden öğrenci sayısı iki kat arttı.
    Cevapla
  • danışman 3 yıl önce Şikayet Et
    meb değişmeli, gelişmeli. ortak temenni. tarım , eğitim iki eksik yön sağlık gelişti, savunma gelişti, sanayi gelişti çok güzel işliyor ama Allah rızası için eğitim için bi müslümandan bilgi alın bişeyler yapın. dinsiz, imansız eğitim başıboş eğitim olmaz. üneversitelere, liselere bi kamera koyun hallerini izleyin
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İstanbul'un en riskli yerleri belli oldu! 'Büyük kıyameti bekliyoruz'
AB'yi bu kış zor günler bekliyor! Katar Avrupa'ya karşı en büyük kozunu kullanıyor!