Cumhuriyet tarihinin en büyük uyuşturucu operasyonunda yeni gelişme

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun uyuşturucu ve suç gelirlerine yönelik cumhuriyet tarihinin en büyüğü olarak duyurduğu 'Bataklık' operasyonu için hazırlanan iddianame kabul edildi.

Cumhuriyet tarihinin en büyük uyuşturucu operasyonunda yeni gelişme
Cumhuriyet tarihinin en büyük uyuşturucu operasyonunda yeni gelişme
GİRİŞ 05.07.2021 15:28 GÜNCELLEME 05.07.2021 16:47
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Ankara 33. Ağır Ceza Mahkemesi, "Bataklık Operasyonu" kapsamında silahlı suç örgütüne yönelik "suçtan kaynaklanan mal varlığını aklama" ve "uyuşturucu ticareti"ne ilişkin iddianameyi kabul etti.

İddianamede, 2 sanık örgüt kurucusu ve elebaşı, 5 sanık örgüt yöneticisi, 53 sanık örgüt üyesi, 13 sanık ise örgüte üye olmamakla birlikte yardım etmekle suçlandı.

İddianamede, örgüt elebaşları olarak gösterilen sanıklar Nejat Daş ve Çetin Gören'in, "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak" ve "suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklamak" suçlarından cezalandırılması istendi.

Bu kapsamda, Daş ve Gören'in 60'ar kez "zincirleme olarak suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklamak" suçundan 450'şer yıldan 1470'er yıla kadar, "suç işlemek amacıyla örgüt kurmaktan" ise 5'er yıldan 12'şer yıla kadar hapisle cezalandırılmaları talep edildi.

İddianamede "örgüt yöneticisi" olarak gösterilen sanıklar Cemal Deniz Şahan, Perry James Young, Handan Kaymaz, Halil Arslantaş ve Uğur Bülent Göçer'in de ayın suçlardan cezalandırılmaları istendi.

Sanıklar arasında yer alan eski emniyet müdürü Necmettin Yüksek hakkında da "suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklamak" ve "suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olmak" suçlarından 8 yıl 6 aydan 20 yıla kadar hapis talebinde bulunuldu.

BATAKLIK OPERASYONU

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 30 Haziran 2020'de uyuşturucu ve suç gelirlerine yönelik cumhuriyet tarihinin en büyük operasyonlarından "Bataklık"ın başlatıldığını bildirmişti.

Soylu, yurt dışı bağlantıları da bulunan operasyon konusunda, "Tüm süreçlerle beraber 500 milyonun üzerine çıkabilecek nakdi ve suç gelirleri toplamı söz konusu olacak." açıklamasında bulunmuştu.

Soruşturma kapsamında yakalama kararı bulunan 94 şüpheliden 74'ü gözaltına alınmış, çok sayıda lüks ev, araç ile şüphelilere ait banka hesaplarına el konulmuştu.

Suç şebekesinin, uyuşturucu gelirlerinden elde ettiği kazançla FETÖ'ye finans sağladığı belirlenmişti. Şüphelilerden birisi soruşturma sürecinde ölmüştü.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 5
  • gurbetchi 3 yıl önce Şikayet Et
    uyusturucu pazarlayan, piyasaya süren, yetistiren kisiler direkt idam edilmeli.. mafya üyeleri veya cete üyeleri direkt 12 yil cezaya captirilsin.. artik adalet istiyoruz.. yokmu beni, vatandasi dinleyen kimse bu ülkede..???
    Cevapla
  • aslan 3 yıl önce Şikayet Et
    bu ceza verildi yatari kaç yil acaba
    Cevapla
  • esteban41 3 yıl önce Şikayet Et
    Uyuşturucuyu yok edin. Mümkünse ilaç yapımı şeklinde kullanılmalı. MKE silah şirketi gibi birde İlaç şirketi kurulmalı. Hastanelerin morfin ilaçları buradan karşılanabilir. Birde bu uyuşturucu kaçakçılarının tüm mallarına el konulmalı ve yine bu ilaç şirkete kaynak olarak aktarılmalı.
    Cevapla
  • Mütevazi Adam 3 yıl önce Şikayet Et
    Adamsın Musa.....;))))
    Cevapla
  • Musa 3 yıl önce Şikayet Et
    Tamam hemen ilgili birimlere talimatınızı iletiyorum.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsrailli Bakandan skandal Gazze çağrısı: Korkmamıza gerek yok, işgal etmeliyiz!
AK Partili Usta açıkladı: Aile hekimliğinde ücretli rapor dönemi başlıyor