Erdoğan'dan Sanatçılar Girişimi'nin 'Kaygılıyız' bildirisine tepki

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bir grup sanatçının yayımladığı "Kaygılıyız" bildirisine tepki gösterdi.

GİRİŞ 12.08.2021 08:09 GÜNCELLEME 12.08.2021 08:26
Bu Habere 129 Yorum Yapılmış

CNN Türk- Kanal D ortak yayınında çok sayıdaki gelişme hakkında açıklamalar yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kendilerine "Sanatçılar Girişimi" adını veren bir grup sanatçının yayımladığı "Kaygılıyız" bildirisi hakkında da konuştu.

Gazeteci Zafer Şahin'in sorusuna yanıt veren Erdoğan, "Bir kulağımdan girip diğerinden çıkıyor. Onların meslekleri sanat. Hangi sanatsa sanatlarını icra etsinler. Biz de onlara saygı duyalım. Erken seçimmiş, başkanlık sistemiymiş. Bırakın bunlar bizim işimiz. Ömrümüzü buna vermişiz, siz anlamazsınız. Piyano, keman, sazını çal dinleyelim. Bu işlere burnunu sokma" dedi.

Sanatçılar Girişimi'nden tepki çeken 'kaygılıyız' bildirisiSanatçılar Girişimi'nden tepki çeken "kaygılıyız" bildirisi

SANATÇILAR GİRİŞİMİNİN BİLDİRİSİNDE HANGİ İFADELER KULLANILMIŞTI?

"Ülkemiz için kaygılıyız" başlığını taşıyan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Türk tipi başkanlık sistemi diye de adlandırılan tek kişi yönetiminin yarattığı sıkıntılar artarak sürmekte. Sorunların başında yargı güvenirliğinin yitmiş olması, yanı sıra da yasamanın elinin kolunun bağlanmış oluşu gelmektedir. Aynı zamanda iktidardaki siyasal partinin başkanı olan cumhurbaşkanının tek bir sözü her türlü yasanın üstündedir. Geçmişteki ve günümüzdeki monarşilerde bile görülmemiş bir uygulamadır bu.

Şu günlerde ülkemizi kasıp kavuran yangın felaketinde görüldüğü gibi yönetim hiçbir sorumluluk kabul etmemekte, toplumun gözünün içine bakarak sorumluluğu başka kurumların üzerine atmada çekince görmemekte, toplum bütün bireyleri ve kurumlarıyla gerçek dışı, kabul edilemez bir ortama ve bir altüst oluşa doğru sürüklenmektedir.

Yaşanmakta olan bir başka felaket, özellikle Afganistan üzerinden dalga dalga gelmekte olan genç erkek topluluklardır. Bu yasa dışı göç olgusunun ülkemizin laik, demokratik, yurtsever yurttaşlarına, nüfusumuzun büyük çoğunluğuna karşı, olası bir milis güç oluşturma hazırlığı olduğu, ülkemizin geleceği için kaygı duymakta olan kesimlerce açıkça dile getirilmektedir. Bu göçmenlerin nerede konuşlandırıldıkları, ne yapmakta oldukları, nasıl bir yaşam sürdürdükleri yanıtını beklediğimiz bir sorudur.

Yoksulluk, işsizlik dibe vurmuş durumdadır. Tarihinin hiçbir dönemimde köle olmamış, sömürgeleşmemiş bir milletin çocukları olarak, paramızın dünya ölçeğinde baş döndürücü bir hızla değer kaybettiği günümüzde ise başımız ister istemez öne eğilmiştir. Euro, dolar ve benzer para birimlerinin geçerli olduğu ülkelerin düşük düzeyde gelir sahibi yurttaşları bir sömürgeye gelir gibi ülkemizde keyif sürmeye gelirlerken; düşük ve orta düzeyde gelir sahibi Türkiye Cumhuriyeti yurttaşları başka ülkelere seyahat olanaklarını bütünüyle yitirmiş durumdadır.

Gençliğimiz umutsuzluk içinde çırpınmakta, ilk fırsatta ülkeyi tek etmeye can atmaktadır.

Başta CHP olmak üzere muhalefetin çırpınışlarını görmekle birlikte, toplum daha etken, daha güven ve cesaret verici, sözden çok eyleme dönük etkinliklerin beklentisi içindedir.

Bizler, yazarlar, şairler, ressamlar, müzisyenler, sinema ve tiyatro sanatçıları, heykeltıraşlar, sanat ve kültürün her dalından sanat insanları, ülkemizin geleceği için büyük kaygı içindeyiz.

Muhalefetin demokrasi ve sosyal adalet için mücadelesine bütün olanaklarımızla katkı vermeye ve bu uğurda her türlü özveriye hazırız.

Kamuoyu yoklamalarında destek oyları giderek düşmekte olan tek kişi yönetimini sona erdirecek genel seçimlerin güven içinde yapılmasının sağlanması için şimdiden önlemler almak, bu konuda toplumda güven duygusunu somut adımlar ve örneklerle güçlendirmek, tek adam yönetiminin seçimlere ve şimdiden belli olduğu söylenebilecek sonuçlarına yönelik olası planlarını ve hesaplarını açığa çıkarmak gerekiyor.

Sanatçılar Girişimi bu konuda açıklama ve uyarılarını, ülkemiz için kaygılarımızı, sadece bildirilerle değil; anayasal yurttaşlık haklarımızı sonuna kadar kullanarak toplantılar, gösteriler, etkinlikler yoluyla da sürdürmek kararındadır.

Dünya tarihinin en büyük devrimlerinden birinin, demokrasi ve çağdaşlık devriminin ürünü olan Türkiye Cumhuriyetini korumak için, cesaretle, kararlılıkla, bütün bir ulusça el ele, omuz omuza olmamız yaşamsal görevimizdir."

SANATÇILAR GİRİŞİMİNİN BİLDİRİSİNE İMZA ATAN İSİMLER ŞU ŞEKİLDE:

Mehmet Aksoy (Heykeltıraş), Erdal Alova (Şair), Erendiz Atasü (Yazar), Hikmet Altınkaynak (Yazar), Erdal Atabek (Yazar), Orhan Aydın (Oyuncu), Rutkay Aziz (Oyuncu – yönetmen), Edip Akbayram (Müzisyen), Ayten Akbayram (Seramik sanatçısı), Nazım Alpman (Yazar), Feridun Andaç (Yazar), Mahmut Kemal Arslan (Ressam), Bedri Baykam (Ressam), Sibel Baykam (Yazar), Ataol Behramoğlu (Şair – yazar), Nihat Behram (Şair – yazar), Nevra Bucak (Yazar), Salih Bolat (Şair), Uğur Büke (Çevirmen), İbrahim Baştuğ (Şair), Mazlum Beyhan (Çevirmen), Gülsüm Cengiz (Yazar), Nevzat Çelik (Şair – yazar), Numan Çakır (Oyuncu), Füsun Demirel (Oyuncu), Melike Demirağ (Oyuncu – müzisyen), Gültekin Emre (Şair), Haydar Ergülen (Şair), Ünal Ersözlü (Şair), Müjdat Gezen (Oyuncu-yönetmen), Salih Güney (Sinema sanatçısı), Yaşar Gündem (Oyuncu – yönetmen), Murat Havan (Ressam), Heval (Müzisyen), Meriç Hızal (Heykeltıraş), Barış İnce (Yazar), Ekrem Kahraman (Ressam), Hidayet Karakuş (Şair – yazar), Tuğrul Keskin (Şair), Fazilet Kendirci (Ressam), Arif Keskiner (Yapımcı), Tevfik Kızgınkaya (Yazar), Orhan Kurtuldu (Oyuncu), Macit Koper (Oyuncu), Zülfü Livaneli (Müzisyen – yazar), Ayşe Emel Mesçi (Oyuncu-yönetmen), Mehtap Meral (Müzisyen), Ceylan Mutlu (Ressam), Mustafa Mutlu (Yazar), İsmet Orhan (Yazar), Denizhan Özer (Ressam), Nebil Özgentürk (TV belgesel sanatçısı – yazar), Hasan Öztoprak (Şair – yazar), Adnan Özyalçıner (Yazar -TYS Başkanı), Zeynep oral (Yazar), A. Kadir Paksoy (Şair), Vedat Sakman (Müzisyen), Sali (Ressam), Cem Sağbil (Heykeltıraş), Suavi (Müzisyen), Yusuf Taktak (Ressam), Ahmet Telli (Şair), Cihat Tamer (Oyuncu), Cevat Turan (Yazar), Levent Üzümcü (Tiyatro sanatçısı), Hilmi Yarayıcı (Müzisyen), Özgür Efe Yeşilpınar (Oyuncu), Hüseyin Yurttaş (Şair), Ümit Zileli (Yazar)

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 129
  • türk kahvesi 3 yıl önce Şikayet Et
    bunların hepsi gayri müslim kripto yahudi rum ermeni vs. emri başka yerlerden alan ekmek parasını ona göre kazanan vatan hainleri. türkiye tarihinde hepsi belli bir kesimden çıkan ve bize sunulan kullanılan kullanan kişiler. en büyük emelleri islamiyetten uzak türkiyenin kaymağını şimdiki gibi yemek bölmek ve parçalamak. sanırım bunlara söz verdiler vaadde bulundular türkiye parçalandığında size her türlü yer toprak mevki vs . tabii sözlerinde durur mu bunları doğuran besleyen imkan verenler. israil her zaman kullan ve ortadan kaldır politikası uygular.
    Cevapla
  • Akyol 3 yıl önce Şikayet Et
    Çoğunu tanımıyoruz sosyete sanatçıları boş çalıp oynuyorlar
    Cevapla
  • kclp 3 yıl önce Şikayet Et
    tiplere bakın insan suratı yok
    Cevapla
  • Fatih 3 yıl önce Şikayet Et
    Çoğunun ne olduğunu biliyoruz zaten biz gelir tris gider....
    Cevapla
  • tepki 3 yıl önce Şikayet Et
    sanatcilarin habericilerin nerde ise hepsine yakini vatan haini ermeni yunan ordan burda gelme sonra hainlik yapar
    Cevapla
  • Yandım Ali 3 yıl önce Şikayet Et
    adamlar haklı, hayatlarının son demlerine geldiler hala cahepe iktidarı göremediler, buda tabi kafalarında arıza yapıyor, bunları ciddiye almaya değmez, ancak acınır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Trump'ın masasındaki düğme bakın ne işe yarıyor! Koltuğa oturur oturmaz yerleştirdi...
Mart ayında faiz indiriminde sürpriz hamle bekleniyor!