e-Devlet soyağacı ekranında neler değişti?

Geçtiğimiz yıllarda e-Devlet üzerinden hizmete açılan soyağacı sorgulama ekranı büyük ilgi görmüştü. Uygulama daha da geliştirilerek kullanıma sunuldu. Peki e-Devlet üzerinden ‘’Alt-üst soy bilgisi sorgulama’’ işlemi nasıl yapılır? Yeni Soyağacı Uygulaması İle Neler Değişti?

e-Devlet soyağacı ekranında neler değişti?
e-Devlet soyağacı ekranında neler değişti?
GİRİŞ 09.09.2021 17:12 GÜNCELLEME 09.09.2021 17:12
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, e-Devlet üzerinden verdiği hizmette vatandaşların alt üst soy bilgilerini yayınlıyor. Geçtiğimiz yıllarda hizmete açılan soyağacı uygulaması güncellenerek bir takım yenilikleri de beraberinde getirdi. Artık ‘’Alt-üst soy bilgisi sorgulama’’ ekranı üzerinden giriş yapıldığında artık tek bir tasarım kullanmaktan ziyade 8 farklı arka plan, 5 farklı çerçeve ve 4 farklı renk seçeneğinden oluşan çeşitli tasarımlar oluşturuldu.

Yeni Soyağacı Uygulaması İle Neler Değişti?

Vatandaşlar soyağaçlarının; arka plan tasarımını, metin fontlarını, metin renklerini, çerçeve tasarımlarını, çerçeve renklerini, ağaç düğümleri düzenini ve yerlerini kendi görsel beğenilerine göre düzenleyebilecek ve yüksek çözünürlüklü belge çıktısı alarak hatıra olarak saklayabilecek. 

Hizmet planlanırken tek bir tasarım kullanmaktan ziyade 8 farklı arka plan, 5 farklı çerçeve ve 4 farklı renk seçeneğinden oluşan çeşitli tasarımlar oluşturuldu.

Soyağacı 1800'lü Yıllara Kadar Ulaşabiliyor

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından Merkezî Nüfus İdaresi Sistemi (MERNİS) Projesi kapsamında elektronik ortamda tutulan nüfus kütükleri sayesinde üst soya dair bilgiler kolayca edinilebiliyor.

MERNİS’te tutulan bilgiler, Osmanlı Dönemi’nde 1904 yılında yapılan genel nüfus sayımı ile elde edilen bilgilere dayandığı için 1800’lü yıllara kadar doğmuş olan kişilerin kaydına erişilebilme imkanı sağlıyor.

Soyağacı Sorgulaması Nasıl Yapılır?

Soyağacı oluşturma işlemi e-Devlet Kapısını ya da Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünün internet sitesinden yapılabilecek.

E-Devlet Kapısından soyağacınızı oluşturmak için https://www.turkiye.gov.tr adresinden, T.C. kimlik numarası ve e-Devlet şifresi ile güvenli kimlik doğrulama araçlarını kullanarak kimliğinizi doğruladıktan sonra “Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü/Soy Ağacı Oluşturma” hizmetini " seçerek soyağacınıza ait elektronik belge alınabilecek.

Ya da nvi.gov.tr adresinden e-Hizmetler / e-Sorgulamalar / Soyağacı Sorgulama hizmetini seçip e-devlet ile giriş yaparak ilgili hizmete ulaşabilinecek.

 

YORUMLAR 2
  • hasanali 3 yıl önce Şikayet Et
    Dedemden başkasını göremiyorum nasıl soyağıcı bilmem onları zaten bende biliyorum.Bir ben değil Konya Selçuklu Tepekent nfs.kytlı herkes halbuki Çanakkale 93 harbi ve kurtuluş savaşında onlarca şehit olmasına rağmen
    Cevapla
  • Deli Kadir 3 yıl önce Şikayet Et
    önemsiz
    Cevapla
DİĞER HABERLER
IMF açıkladı! İşte hanehalkı borcu en fazla olan ülkeler! Türk halkının borcu ne kadar?
CHP'li belediyeden skandal! Kentsel dönüşüm yerine milyarlık vurgun!