MEB Bakanı Mahmut Özer'den kritik açıklama geldi! Artık Ortaokul 6,7 ve 8. sınıflar için...

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, daha önce yaptığı açıklamalarda eğitim sisteminde köklü değişiklikler yapılmayacağının sinyallerini vermişti. 6 Eylül'de tam kapasiteyle başlayan yüz yüze eğitim sonrası yüzbinlerce ortaokul öğrencisini yakından ilgilendiren müfredatta değişiklik yapıldı. Bakanlık önümüzdeki yıldan itibaren geçerli olacak müfredatla ilgili açıklama yaptı. Bakan Özer, atılan adımla ilglili genç nesillerin bilinçlenmesine dikkat çekti...

MEB Bakanı Mahmut Özer'den kritik açıklama geldi! Artık Ortaokul 6,7 ve 8. sınıflar için...
MEB Bakanı Mahmut Özer'den kritik açıklama geldi! Artık Ortaokul 6,7 ve 8. sınıflar için...
GİRİŞ 25.12.2021 18:00 GÜNCELLEME 25.12.2021 18:00
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Türkiye 2016 yılında yürürlüğe giren ve iklim değişikliği ile mücadele edilmesinin önünü açan Paris Anlaşmasına imza atmıştı. Milli Eğitim Bakanlığı konuyla ilgili gelişmelere sessiz kalmazken okullarda işlenen derslerin planlandığı müfredatta önemli adımlar atıldı. Özellikle ortaokul 6,7 ve 8'nci sınıfların bilinçlenmesi ve iklim değişikliği farkındalığı oluşturmak adına böyle bir karar alındı. MEB Bakanı Mahmut Özer, Türkiye'nin Paris Anlaşmasına taraf olduktan sonra iklim değişikliği ile mücadele edilmesi için harekete geçildiğini vurgularken, Bakanlık olarak genç nesillerin bilinçlenmesi için önemli bir değişiklik yapıldığının altını çizdi. Talim ve Terbiye Kurulu toplantısında alınan karar ile birlikte 2015 yılından itibaren ortaokul 7 veya 8. sınıflarda öğrencilere çevre eğitimi dersi veriliyordu. MEB'in son hamlesinin ardından iklim değişikliği eğitimi müfredatta daha büyük bir yer kaplayacak. İşte MEB'den konuyla ilgili yapılan o değişiklik açıklaması...

Milli Eğitim Bakanlığı harekete geçti! MEB Bakanı Mahmut Özer 2022 yılında değişikliğe gidileceğini...Milli Eğitim Bakanlığı harekete geçti! MEB Bakanı Mahmut Özer 2022 yılında değişikliğe gidileceğini...

2022-2023 Eğitim Öğretim Yılından İtibaren Okutulacak!

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer yaptığı açıklamada Türkiye'nin Paris Anlaşması'na taraf olmasıyla beraber iklim değişikliği ile mücadele için çalışmaların hız kazandığını vurguladı. Devamında Milli Eğitim Bakanlığının iklim değişikliği mücadelesinde genç nesillerin bilinçlenmesi için müfredatta değişiklik yaptıklarının altını çizen Bakan 2015 yılından bu yana 7 veya 8. sınıflarda haftada 2 saat seçmeli olarak verilen "çevre eğitimi" dersinin 6 ve 7. sınıflarda 1 saat, 8. sınıflarda ise 1 ya da 2 saat yine seçmeli olarak verileceğini açıkladı.

Milli Eğitim Bakanlığı 'Çevre eğitimi' adı altında verilen dersin  değiştirerek  'Çevre Eğitimi ve İklim Değişikliği' olacağını duyurdu. Müfredatta yapılan değişiklik önümüzdeki yıldan itibaren geçerli olacak. 2022-2023 eğitim öğretim yılında ortaokul öğrencilerinde çevre bilincinin oluşturulması, iklim değişikliğine karşı bilinçlendirilmesi amacıyla seçmeli ders olarak okutulacak. 

Sömestr Tatilinde Öğretmenler Bilgilendirilecek!

Milli Eğitim Bakanlığı sadece öğrencilerin değil, öğretmenlerde de çevre bilinci konusunda bilgilendirmeler yapacak. MEB Bakanı Mahmut Özer, açıklamasının devamında öğretmenlere iklim değişikliği, çevre bilinci, sıfır atık konularında eğitim verileceği bilgisini paylaştı. Öğrencilerin  yarıyıl tatili yapacağı 22 Ocak-4 Şubat tarihleri arasında öğretmenler mesleki seminerlere katılacak.

Mahmut Özer, son yaptığı açıklamada mesleki seminerlerin Öğretmen Bilişim Ağı (ÖBA) üzerinden 21 Ocak-7 Şubat tarihleri arasında verileceğini duyurmuştu. Müfredata yeni eklenen 'Çevre Eğitimi ve İklim Değişikliği' dersi hakkında öğretmen seminerlerinde eğitim verilecek. İşte öğretmen, öğrenci ve aileler için Bakanlık tarafından yayınlanan tatil takvimi;

Yarıyıl (Sömestr) Tatili 24 Ocak- 4 Şubat 2022 

İkinci Ara Tatil 11-15 Nisan 2022

17 Haziran Cuma Günü 2021-2022 Eğitim Dönemi Sonu

Paris Anlaşması Nedir? 

Eylül ayında Cumhurbaşkanı Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu'nda Türkiye'nin Paris Anlaşması'na taraf olacağını açıklamıştı. Anlaşmasının imzalanmasına ilişkin karar 7 Ekim'de Resmi Gazete'de yayınlandı. 10 Kasım itibariyle anlaşma yürürlüğe girdi ve Türkiye anlaşmaya taraf olan 192'nci ülke oldu. Paris Anlaşmasının temel amacı küresel ısınmaya sebep olan, sera gazı salınımlarının azaltılmasıdır. Türkiye'de anlaşma imzalandıktan sonra Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın adını 'Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı' olarak değiştirmişti. 

YORUMLAR 5
  • misafir 3 yıl önce Şikayet Et
    Paris anlaşması, gelişmiş ülke statüsünde girseydik para ödeyeceğimiz, gelişmekte olan üke olarak fon talep ederek taahüt ettiğimiz sorumluluklar yığınıdır. Çevreyi düşündüğünden değil, fon koparabilirim diye uğraşanları anlaşmasıdır. Poşete para alan , ama kağıt poşeti ücretsiz yapmayı akıl edemeyenlerin vatandaşa yükleyeceği sorumluluk anlaşmasıdır.
    Cevapla
  • Musa 3 yıl önce Şikayet Et
    BEnce palavralardan çok uçakların atmosfere verdiği tahribatı , füze denemelerinin doğaya zararını bunları okutun. Gİdip şimdi inekler sera gazı yayıyor diye küreselci zırvaları anlatmayın çocuklara. Yapay et bize yeter naraları atmayın.
    Cevapla
  • Süleyman 3 yıl önce Şikayet Et
    Öğretmene adam gibi maaşını verin onlar bilgilenmesini bilir
    Cevapla
  • Salim 3 yıl önce Şikayet Et
    Kimse seni zorla öğretmen yapmıyor, atanana kadar 40 takla atıyorsunuz atanınca da parayı beğenmiyorsunuz.
    Cevapla
  • adili 3 yıl önce Şikayet Et
    Aman ne büyük olay!
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bakan Şimşek açıkladı: Kripto varlık borsalarına ilişkin yol haritası belirlendi
PKK için yolun sonu gözüküyor