Yunanistan'da PKK ve FETÖ aynı kampta

‘Mülteci kampı’ denilen Lavrion’da, PKK’lılara silah eğitimi veriliyor, maket uçak yapımı ve kullanımı öğretiliyor. FETÖ teröristlerinin, Avrupa’ya geçişlerini ve sığınma talebi almalarını sağlayan sahte belgeler de yine burada yapılıyor.

GİRİŞ 26.12.2021 06:20 GÜNCELLEME 26.12.2021 09:03
Bu Habere 63 Yorum Yapılmış

Yıllardır terör örgütü PKK’nın Avrupa’ya giriş kapısı olarak bilinen ve hâlâ aktif olarak kullanılan Atina yakınlarındaki Lavrion Kampı, istihbarat raporlarına yansıyan bilgilerle yeniden gündeme geldi. Sınır ötesinde ve yurt içinde bitme noktasına gelen terör örgütünün, artık eylemlerini sözde ‘mülteci kampı’ olarak bilinen Lavrion’da planladığı belirtildi.

Kampta örgüt mensuplarına silah eğitimin yanı sıra patlayıcı imalatı, maket uçak yapımı ve kullanımı konusunda eğitim verildiği raporlara yansıdı. Kampta eğitimden geçirilen teröristlerin terör eylemleri için Türkiye’ye gönderildiğine dikkat çekilen raporda, kampın Türkiye’den illegal olarak yurt dışına çıkan PKK terör örgütü mensupları tarafından kırsal alana eleman temini, mali destek, lobi faaliyetleri ve Avrupa’ya geçiş amaçlı kullanıldığına da işaret ediliyor. 

FETÖ’CÜLER DE KAMPTA 

Raporda kampta, Avrupa ülkelerine geçişlerde ve siyasi sığınma taleplerinde kullanmak üzere sahte belgelerin düzenlendiği de belirtiliyor. Ayrıca, örgüt mensuplarının bu belgeleri kullanarak sık sık hava yolu aracılığıyla Irak’a gidip geldiği bilgisine de yer verilen raporda, PKK’nın yanı sıra diğer terör örgütlerinin de kampta bulunduğuna dikkat çekiliyor. Çoğunlukla deşifre olmuş PKK’lıların yanı sıra MLKP, MKP, DHKP-C, TKP/ML ve FETÖ mensuplarının da Lavrion Kampında barındığı, örgütsel eylem ve etkinliklere katılım sağladıkları ifade ediliyor. 

YÖNETİM TERÖRİSTLERDE 

Lavrion Kampı ile ilgili raporda ayrıca şu bilgilere yer veriliyor: Kampın girişinde BM Lavrion Kampı tabelası, BM, Kızılhaç bayrakları ile terörist başı Öcalan’ın fotoğrafı ve örgütsel bez parçalarının asılı. Kampta konaklama ve disiplinin sağlanması gibi idari işler 7 kişiden oluşan bir komite tarafından yönetiliyor. Kampa alınacak şahıslar, Yunanistan’da bulunan PKK terör örgütünün gençlik yapılanması tarafından belirleniyor.

Terör örgütü ile herhangi bir bağı olmayan kişilerin kampa girmesine izin verilmiyor. Kampta kalmasına izin verilen şahıslara geçici kimlik veriliyor. Kampın iç ve dış güvenliği kampta bulunan PKK’lılar tarafından sağlanıyor. Yunan polisi, olağanüstü bir asayiş durumu veya insani kriz yaşanmadıkça kampa müdahale etmiyor. Kamp alanı, başta Almanya ve Fransa olmak üzere Avrupa ülkeleri tarafından ziyaret ediliyor ve  ‘insani yardım malzemesi’ adı altında çeşitli yardım malzemeleri dağıtılıyor. Kamp içerisinde terör örgütü adına ‘sorumlu’ kişiler bulunuyor. Bu sorumlu kişiler, Kandil’den atama yoluyla belirleniyor.

"ÖRGÜTSEL VE İDEOLOJİK EĞİTİM ALDIM"

Kampta aldığı eğitim sonrası Türkiye’ye bombalı eyleme gönderilen M.Y. isimli örgüt mensubu, 15 Eylül’de Diyarbakır’da yakalandı. M.Y. ifadesinde şunları söylüyor: Terör örgütüne katılmak amacıyla kaçakçılar marifetiyle Meriç Nehri üzerinden botla Yunanistan’a geçtim. Yunan güvenlik güçlerine teslim olduktan sonra 11 gün cezaevinde kaldım. Burada benim gibi Türkiye’den kaçan PKK ve FETÖ terör örgütü üyesi başka örgüt mensupları da vardı. Onların yönlendirmesiyle Lavrion Kampına gittim. Burada 5-6 ay kadar örgütsel ve ideolojik eğitim aldım. Kaçak yollardan Türkiye’ye geçiş yaparak Diyarbakır’a geldim.

30 Mayıs 2019’da yakalanan S.E. isimli örgüt mensubu: Yunanistan sınırında geçtiğimizde Yunan askerleri bizi yakalayarak karakola götürdü. PKK terör örgütü mensupları karakoldan bizi teslim alarak Atina’ya getirdi. Atina’da Lavrion Kampında yaklaşık 2 ay kadar kaldık. Bu kampta bütün terör örgütlerinden şahıslar bulunuyordu.

10 Eylül’de yakalanan bir başka örgüt mensubu ise şu çarpıcı itiraflarda bulunuyor: Lavrion Kampında 60 gün boyunca PKK terör örgütü adına örgütsel faaliyetler ve ideolojik eğitimler verildi. Eğitim sonrası terör örgütünün kırsal alan yapılanmasına gitmeye ikna edilenlerden 10 kişilik katılım grubu oluşturuldu. Bu grup, Atina üzerinden hava yoluyla Irak’a gönderildi. 2021 yılında ise 8 kişiden oluşan katılım grubu oluşturuldu, bu gruptan 5 kişi örgütün kırsal alanına aktarıldı. Birkaçı ise kamp içerisinde drone eğitimi aldı ve eğitim sonrası eylem amaçlı Türkiye’ye dönüş yapacaktık.

KAYNAK: TÜRKİYE GAZETESİ
YORUMLAR 63
  • Kastamonulu 2 yıl önce Şikayet Et
    Bir gece baskını yapmak gerekir
    Cevapla
  • birol 2 yıl önce Şikayet Et
    Siz değil topunuz gelin kellelerinizden bir dağ oluşturacağız
    Cevapla
  • Sanli urfali 2 yıl önce Şikayet Et
    Allah bizi çahil insanladan. Çahilligi gôrukliyenlerden. Korusun ? Cahillik ve fasist lik hat safada. Gidisat hiç iyi degil?
    Cevapla
  • Ayân 2 yıl önce Şikayet Et
    1980 yılından buyana yapılan çalışmalar. Fetö üyelerine kapıları açık. Yunandan hiçbir zaman dost olmaz. Komşuluk hiç olmaz.
    Cevapla
  • malatyalı 2 yıl önce Şikayet Et
    yunana sorsan öyle bir kamp yok diyecek eee o zaman o kamp orda olmasın yerle bir olsun zaten yok kimse bir hak iddia edemez bir siha lık işi var
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ankara'da başıboş sokak köpeklerinin saldırısına uğrayan akademisyen konuştu
Savunma sanayisinin en yeni teknolojisi: "Bars" hedefi başarıyla vurdu!