Madde madde Omicron, Delta ve grip karşılaştırması
Kovid-19'un Delta ve Omicron varyantı ile son zamanlarda sıkça görülen influenza (grip) virüsünün belirtileri birbirine oldukça benziyor.
Kovid-19'un Delta ve Omicron varyantı ile son zamanlarda sıkça görülen influenza (grip) virüsünün belirtileri birbirine oldukça benziyor.
Son günlerde Kovid-19'un Delta varyantının yanı sıra Omicron varyantı İstanbul başta olmak üzere ülke genelinde vaka artışlarına sebep oldu.
Ayrıca tüm Türkiye'de mevsimsel grip vakalarında da artış yaşandı. Bu durum, akıllara bu hastalıkların semptomları arasındaki fark ve benzerliklerin neler olduğu sorusunu getirdi.
Ankara Şehir Hastanesi Acil Tıp Kliniği Eğitim Sorumlusu Prof. Dr. Hakan Oğuztürk, üç hastalığın semptomlarının neler olduğu ve hangi sıklıkla görüldüğüne ilişkin açıklamada bulundu.
Gribin sık görülen belirtilerinin öksürük, boğaz ağrısı, ateş, burun akıntısı, halsizlik, baş ağrısı, eklem ağrısı ve nefes darlığı olduğunu aktaran Oğuztürk, hapşırığın az görülen, koku ve tat kaybının ise çok az görülen belirtilerden olduğunu ifade etti.
Prof. Dr. Oğuztürk, Omicron varyantının sık görülen semptomlarının başında da öksürük, boğaz ağrısı, hapşırık, burun akıntısı, halsizlik, baş ağrısı, eklem ağrısı ve nefes darlığının geldiğini, ateşin az görülen, koku ve tat kaybının ise çok az görülen belirtilerinden olduğunu kaydetti.
Delta varyantında ise öksürük, boğaz ağrısı, ateş, halsizlik, baş ağrısı, eklem ağrısı, nefes darlığı şikayetlerinin sık görüldüğüne dikkati çeken Oğuztürk, hapşırık, burun akıntısı ile koku ve tat kaybının az görülen semptomlardan olduğunu aktardı.
- "ŞİKAYETLER BAŞLADIĞI ANDAN İTİBAREN PCR TESTİ YAPTIRILMASI ÇOK ÖNEMLİ"
Oğuztürk, Kovid-19'un iki varyantı ile mevsimsel gribin semptomlarının birbirine çok benzediğine dikkati çekerek şöyle konuştu:
"Üç hastalığın da belirtileri birbirine çok benziyor. Bu nedenle ayırt etmek oldukça zor ve her hastada farklı semptomlar ve şikayetler gözlemliyoruz. Dolayısıyla şikayetler başladığı andan itibaren PCR testi yaptırılması çok önemli. Özellikle Omicron varyantı çok hızlı yayıldığı için erken dönemde test yaptırılması ve izole olunması pek çok kişinin hastalığa yakalanmasını engellemiş oluyor."
Hekimlerin "Hastalık yoktur hasta vardır" prensibi doğrultusunda hareket ettiğini vurgulayan Oğuztürk, bu nedenle hastayı farklı bakış açılarıyla değerlendirmek zorunda olduklarını, çünkü hiç ummadıkları anda şikayet ve semptomların ortaya çıkabileceğini ifade etti.
-
yasin 2 yıl önce Şikayet Etbunların hepsi grip yormayın fazla kendınızıBeğen
-
Yıldırım 2 yıl önce Şikayet EtKarşılaştırmaya nezleyi de koysalar iyiymiş.Beğen
-
Serdar 2 yıl önce Şikayet EtZencefili evinizden eksik etmeyin.Beğen Toplam 2 beğeni
-
deli erol 2 yıl önce Şikayet Etreis bu küresel ailelerin (şilts,rakıfelır,soros) varyant ve mutasyon oyunlarına katılan bütün prof,doktor ve akademisyenlerin ipini çekte güzel ülkem rahatlasın,,önce bilim kurulundan başla sonra memed ceyanlara doğru gelBeğen
-
MİSAFİR 2 yıl önce Şikayet EtCOVİD-19 bir virüs değil, uçaklardan püskürtülerek bulaştırılan bir parazit hastalığıdır. Bu karşılaştırma tablosundan anlaşılan şey Covid-19'un burundan bulaşmadığıdır. Eğer burundan bulaşsaydı hapşırma, burun akıntısı ve burun tıkanıklığı olurdu. Bir çok doktor Covid-19'un bir parazit hastalığı olduğunu söylüyorlar, bulaşan şey virüs değil bir parazit ve bu yüzden tedaviye mide barsakta başlanmalı ve parazit ilaçları kullanılmalı diyorlar. (Hindistan'da korona tedavisi için kullanılan ve çok iyi sonuçlar alınan Favipiravir de bir parazit ilacıdır.) Bu tablo o doktorları destekliyor.Beğen Toplam 4 beğeni
-
MİSAFİR 2 yıl önce Şikayet EtFavipirair değil İvermectineBeğen Toplam 1 beğeni