Hastane magandalarına hapis cezası yolda
Sağlık personeline şiddete caydırıcı cezalar verilmesine yönelik talepler karşılık buluyor. Özellikle hapis cezasının para cezasına çevrilebilmesi uygulamasına son verileceği belirtiliyor.
Sağlık çalışanlarına yönelik suçlar için çıkartılan yasa ile cezalar bir buçuk kat arttırıldı. Ancak bu düzenleme beklenen sonuçları vermedi. Olayların önüne geçilemeyince yeni bir takım önlemlerin alınması zorunlu hale geldi.
Sabah gazetesinin haberine göre, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, bu alanda neler yapılabileceğini masaya yatırdı. Doktorlar ve diğer sağlık çalışanlarının beklentileri ve çözüm önerileri üzerinden de geçildi. Önümüzdeki haftalarda gündeme gelmek üzere yeni bir çalışma yapılıyor.
TBMM Başkanlığına sunulacak çalışma kapsamında yapılması planlanan değişikler şöyle:
CEZALAR ARTTIRILACAK, PARAYA ÇEVRİLEMEYECEK
Sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin cezasının caydırıcı olacak şekilde arttırılması planlanıyor. Bir yıl kadar önce çıkan yasa ile kasten yaralama suçuna 3 yıla kadar ceza verilmesi mümkün oldu. Ancak takdir yetkisi, iyi hal gibi indirimler, ceza infaz sistemi devreye girince bu 6 aya kadar inip paraya çevrilebiliyor.
Bu nedenle öncelikli olarak cezaların caydırıcı olacak düzeyde arttırılıp para cezasına çevrilmesinin önüne geçilmesi planlanıyor. Bu durumda doktora saldıran bir kişi para ödeyip kurtulamayacak. Cezaevine girip bir süre kalacak.
HÜKMÜN AÇIKLANMASININ ERTELENMESİ
Yapılan çalışma kapsamında üzerinde durulan bir başka konuda hükmün açıklanmasının ertelenmesi. Sağlık çalışanlarına yönelik suçların kapsam dışı bırakılması üzerinde duruluyor.
HAKİM TEMİNATI
Doktorlara hakim ve savcılara benzer güvence getirilmesi modeli üzerinde duruluyor. Bu kapsamda doktorlar uyguladıkları tedavilere karşı tazminat davaları ile karşı karşıya kalmayacak. Bir dava açılacaksa bu doktorun kendisine değil devlete karşı açılmış olacak. Tazminat ödenecekse bu devlet tarafından karşılanacak.
CERRAH BULUNAMIYOR
Artan tazminat davaları nedeniyle cerrahi başta olmak üzere riskli alanları kimsenin tercih etmediği, önümüzdeki dönem bu alanlarda büyük sıkıntı yaşanması bekleniyor.
Bunun önüne geçmenin en önemli yollarından birinin hatalı tedavilerde davaların devlete açılması olacağı belirtiliyor. Bunun dışında hatalı tedaviler konusunda sigorta gibi başka seçenekler üzerinde de duruluyor.
-
cemil 2 yıl önce Şikayet Etvay anasıni bizim millet avrupadaki hastanelere nekadar gitmisler herkes avrupadaki doktorlardan bahsediyor. peki avrupada ki doktor hastasina ben ANTALYA,YA tatile gidecem diye biliyormu malesef benim doktorum seni AMALIYAT edipde tatilimi kesip seni kontrola gelemem diyor öyle herkes sütten çikmis ak kaşikdegillerBeğen
-
Cemil 2 yıl önce Şikayet EtSeninki de çok ütopik bir beklenti olmuş. Kim yaptığı işi kontrole gitmek için tatilini yarıda keser, doğru demiş. Tatil yapmasın mi ?Beğen Toplam 3 beğeni
-
Yanlız Kurt 2 yıl önce Şikayet Etkarşındaki hastayı insan yerine koymayan dokturcuklarada padişah misali davranan hasta bakıcılarada bi ceza yokmu,Beğen Toplam 2 beğeni
-
Vatandas 2 yıl önce Şikayet EtCeza sadece memura karsi siddet olursa uygulansin. Normal vatandasa siddet uygulanirsa odul olarak ceza vermeyin.Beğen Toplam 3 beğeni
-
Yılmaz 2 yıl önce Şikayet EtBiz üç ay tomoğrafi sırası bekliyoruz. Adam tomoğrafi cihazını tekmeyle kırıyor savcı serbest bırakıyor bir hafta sonra başkasını yaralıyor. Öldürebilirdi de. İnsanların adalete güven duygusunu sarsıyor. Garibanlar hop içeri . Eğer suç dosyası kabarıksa savcı tırsıyor serbest. Sonra iş sosyal medyaya düşerse tekrar tutuklanıyor, yoksa arada kaynıyor.Beğen Toplam 8 beğeni
-
Munihli cihan 2 yıl önce Şikayet EtCumleye bak şiddete karsiyiz ama ,ama ney ,avrupada boyle birsey yap bakalim ne oluyor ,sinirdisi ederlerBeğen Toplam 2 beğeni
-
osmanlı 2 yıl önce Şikayet Etdoğru diyon ben yirmi dört sene kaldım emekliyim oradanBeğen