Fatih, Kanuni, Yavuz ve Barbaros gemileri bölgede: Gaz sahasında mayın alarmı

Fatih, Kanuni, Yavuz ve Barbaros gemileri Rusya-Ukrayna'ya savaşı sırasında denize bırakılan mayınlar sebebiyle Karadeniz'deki gaz sahalarında devriyeye başladı.

Fatih, Kanuni, Yavuz ve Barbaros gemileri bölgede: Gaz sahasında mayın alarmı
Fatih, Kanuni, Yavuz ve Barbaros gemileri bölgede: Gaz sahasında mayın alarmı
GİRİŞ 06.04.2022 06:52 GÜNCELLEME 06.04.2022 06:58
Bu Habere 29 Yorum Yapılmış

Rusya-Ukrayna savaşında Karadeniz’e bırakılan mayınlara karşı Türk Deniz Kuvvetleri doğal gaz arama ve sondaj faaliyeti yapan gemilerin çevre hattını koruma altına aldı.

Savaş sırasında bırakılan mayınlar büyük risk oluştururken, Türkiye’nin toplamda 540 milyar metreküp doğal gaz keşfettiği Karadeniz’deki gaz sahası da çembere alındı. Karadeniz’de çalışmalarını yürüten sondaj gemileri için güvenlik hassasiyeti en üst seviyeye çıkarıldı.

DÖRT GEMİ KARADENİZ’DE

Karadeniz’de peş peşe görülen mayınlar Sakarya Gaz Sahası’nda da endişeye neden oldu. Fatih, Kanuni, Yavuz ve Barbaros Sakarya Gaz Sahası’nda aktif görevde. Fatih sondaj gemisi Gökçe-1 sondaj kuyusunda faaliyette. Kanuni sondaj gemisi de Türkali 4’te sondaj çalışmalarına devam ediyor. Barbaros Hayrettin Paşa sismik araştırma gemisi de Karadeniz’deki görevine devam ederken, Yavuz sondaj gemisi de Karadeniz’deki yeni görevi için gün sayıyor.

DONANMA TEYAKKUZDA

Karadeniz’de gaz arama ve sondaj faaliyetleri yapan gemiler ve çevre hattının güvenliği için Karadeniz’de ilk mayın tespitinin ardından bölgede Deniz Kuvvetleri teyakkuza geçti. Bir çember belirlenerek gaz sahalarının bulunduğu bölgeler gözlem altına alındı.

HAVADAN ÇEMBERE ALINDI

Bölgedeki güvenlik üst seviyeye çıkarıldı. Olası mayın tehdidine karşı deniz karakol uçakları Sakarya Gaz Sahası’nda 24 saat esasına göre havadan keşif/gözetleme yapıyor. Deniz Kuvvetleri keşif uçakları bölgeyi anlık tarıyor. Fatih sondaj gemisi 21 Ağustos 2020’de Sakarya Gaz Sahası’ndaki Tuna-1 kuyusunda 320 milyar metreküp doğal gaz keşfetmişti. 17 Ekim 2020’de Tuna-1 kuyusunda saptanan 85 milyar metreküp artışla toplam rezerv miktarı 405 milyar metreküpe ulaşmıştı. Amasra-1 kuyusundaki 135 milyar metreküplük keşifle toplam rezerv 540 milyar metreküpe çıkmıştı.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK
YORUMLAR 29
  • Sondajcı 2 yıl önce Şikayet Et
    Akdeniz'de arama gemisi kalmamış ozaman hepsi Karadenize. Ne yunanmış Akdeniz deki aramaları bitirtmiş..
    Cevapla
  • tek 2 yıl önce Şikayet Et
    bu mayınları rusya da kesmış olabılır.cunku gazın çıkartılmasını gecıktırmek olabılır
    Cevapla
  • Ahmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Amerika kesti .Turkiyeyi savasa sokmak 2 tasta 3 kusu indirmek istiyor. Gaz Rus Turk
    Cevapla
  • gürbetci 2 yıl önce Şikayet Et
    Kafirlerin gizli oyunu olabilir mayin meselesi bizde bogazi rus gemilerine acalim mayini toplarmi carparmi ukrayna bir abd ab kukladi olmuş tiyatrocu komediyen yine rolini iyi oynuyor ukraynadaki güc de adb ab nin askeri gücü sanmayin ukraynanin gücü sadece ölen ukraynali
    Cevapla
  • Olabilir 2 yıl önce Şikayet Et
    Mayınların asıl hedefi savaş gemileri değil, petrol ve gıda taşıyan nakliye gemileridir. Şeytani Küreselcilerin amacı enerji ve gıda tedarik yollarını kapatıp daha önceden dünya genelinde planladıkları kıtlık ve enflasyona sebep hazırlamaktır. Küreselcilerin Türkiye'deki işbirlikçileri tarafından raflardan kaldırılarak yağların stoklanıp yağ kıtlığı oluşturulması ve yağ fiyatlarına aşırı zam yapılmasından hemen sonra, Türkiye’nin Rusya’dan gemilerle yağ ve buğday getirerek küreselcilerin bu planını bir süreliğine bozmasından sonra, bu tedarik hattını uzun bir süre kapatmak için planlanmış ve uygulanmıştır. Ayrıca Türkiye’nin Karadeniz’den doğalgaz çıkarma çalışmalarını da hedef almışlardır.
    Cevapla
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Her ihtimal drğerlendirilmeli, Putin yüze gülen bir düşman gözü sıcak denizde
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail Yemen'e saldırdı! DSÖ Direktörü Ghebreyesus ölümden döndü
Suriye İstihbarat Teşkilatı'nın yeni başkanı belli oldu