Bakan Koca'dan son dakika asistan doktor açıklaması

Son dakika... Sağlık Bakanı Fahrettin Koca asistan doktorlukla ilgili detayları sosyal medya hesabından paylaştı..

Bakan Koca'dan son dakika asistan doktor açıklaması
Bakan Koca'dan son dakika asistan doktor açıklaması
GİRİŞ 20.04.2022 18:31 GÜNCELLEME 20.04.2022 20:57
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "Her ne suretle olursa olsun, memuriyetten istifa etmiş olan ve Son TUS sınavındaki başarısıyla Eğitim ve Araştırma Hastaneleri dâhil olmak üzere bir uzmanlık eğitimi programına yerleşenler, bir defaya mahsus, kanunda belirtilen süreleri beklemeksizin asistanlığa başlayabilecek." dedi.

Bakan Koca, sözlerinin devamında "Halen YÖK kadrosunda asistanlık eğitimine devam eden uzmanlık öğrencilerinden mevzuat gereği nakil hakkı elde edenler, talepleri halinde SBA kadrolarına da geçebilecek." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR 5
  • KIRKİKİ 2 yıl önce Şikayet Et
    devlet hastanelerinde doktor lar biraz baştan savma iş yapıyor tabi hepsi değil özel hastanelerde bürokrasi tırt maaşkarı düşük
    Cevapla
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Hekimlerin hakkını teslim etmediğiniz sürece ne yapsanız boş
    Cevapla
  • muhammed 2 yıl önce Şikayet Et
    senin yorumun boş hekimlerde bu ülkenin asli unsurudur üstün unsuru değildir bu milletin düşmanı değil bir parçası ve evlatlarıdır
    Cevapla
  • Fb34 2 yıl önce Şikayet Et
    Ülkeyi yediniz doymadınız, devlet size 1 milyon versin aylık, belki gözünüz doyar.
    Cevapla
  • M.T 2 yıl önce Şikayet Et
    Sayın bakanım sizi başarısız bulmuyorum ancak çözülmesi gereken birikmiş sorunlar için daha nitelikli ekipler kumalısınız. Çok önemli bir konu sağlıkçının hasta iletişimi kusurları . Hastaya karşı "süper cahil mikroplu aciz" şartlanmışlığını kırmalısınız. İlk okullarda hasta-doktor iletişimi nasıl olmalı eğitimini müfredata koydurunuz. Hem hasta hem sağlıkçı gözüyle bakan müfettişler görevlendirmelisiniz. Neden RESMİ mesai programına uyulmayarak doktorlar fazla çalıştırılıyor? Eğitim ekolünü yenilemelisiniz, bu eğitim doktoru belki daha tecrübeli yapar ama doktoru mesleğinden ve hastadan soğutursunuz.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Maksat, Türkiye'nin büyük yürüyüşünün önünü kesmek
Son dakika: İsrail gece yarısı Suriye'yi vurdu! Çok sayıda saldırı gerçekleşti...