8. TCA Kongresi “Kadın ve Mekan” ilişkisini tüm yönleriyle masaya yatırıyor

KADEM, literatüre katkı sağlamak ve mevcut bilgi birikimini ortaya çıkarmak adına her sene Toplumsal Cinsiyet Adaleti Kongresi düzenliyor.

8. TCA Kongresi “Kadın ve Mekan” ilişkisini tüm yönleriyle masaya yatırıyor
8. TCA Kongresi “Kadın ve Mekan” ilişkisini tüm yönleriyle masaya yatırıyor
GİRİŞ 10.05.2022 18:33 GÜNCELLEME 10.05.2022 18:33
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

KADEM Kadın Araştırmaları Dergisi öncülüğünde; Fatih Sultan Mehmet Üniversitesi, İbn-i Haldun Üniversitesi, İstanbul Ticaret Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, İstanbul Medeniyet Üniversitesi ve Marmara Üniversitesi ortaklığıyla bu yıl 8.si gerçekleşecek olan kongrenin teması, “Kadın ve Mekân”.

KADIN VE MEKAN İLİŞKİSİ MASAYA YATIRILIYOR

12 Mayıs’ta İstanbul Üniversitesi Beyazıt Yerleşkesi Rektörlük Binasında yapılacak 8. Toplumsal Cinsiyet Adaleti Kongresi’nde, “Kadın ve Mekân” teması etrafında kadın kimliği ve bu kimliğin yerleştirildiği, yerelleştirildiği, ait kılındığı veya uzak bırakıldığı alan ve mekânlar masaya yatırılacak.

Başkanlığını Ondokuz Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Burhanettin Tatar’ın yaptığı kongre; İstanbul Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Haluk ALKAN ve KADEM Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Saliha OKUR GÜMRÜKÇÜOĞLU’nun açılış konuşmalarıyla başlayacak. Dört oturum halinde eş zamanlı gerçekleşecek panellerde mekân kavramı, kadın odaklı bir analizle ve farklı disiplinlerce ele alınacak.

8. TCA KONGRESİNİN KONU BAŞLIKLARI:

“Kadın Ve Mekân: Kuramsal Yaklaşımlar”, “Kamusal Mekân Ve Ötesi: Varoluşsal Gerilimler”, “Mekânı Yaşatmak Ve Mekânda Yaşlanmak”, “Küresel Dönüşüm Ve Mekân: Sanal/Gerçeklik Olarak Kadın”, “Mekân Ve Gündelik Hayat: Olağanlığın Sınırlarında Kadın”, “Mekân Ve Cinsiyet: Emeğin/Üretimin Öznesi Olarak Kadın”, “Mekân Ve Kutsal: İnanan Varlık Olarak Kadın”, “Edebiyat Ve Mekân: İmge/Gerçeklik Olarak Kadın”, “Mekân Ve Zaman: Tarihin Tezahür Biçimi Olarak Kadın”, “Sanat Ve Mekân: Kurgu-Gerçeklik Arasında Kadın”, “Tarih Ve Mekân: Mit-Gerçeklik Arasında Kadın”.

YORUMLAR 2
  • Hasan 2 yıl önce Şikayet Et
    Bular ilim yuvası değil.Toplumu yok etme üniversiteleri olmuşlar.
    Cevapla
  • Emine 2 yıl önce Şikayet Et
    Kadınların ihtiyacı dışında ne varsa konuşalım kongresi yaldızlı modern kelimeleri kullanarak biz kadınların derdini dert edinen bir kurum olarak varız ve çalışıyoruz modu emek verenlere bir şey demiyorum ama bakış açısı yanlış diye düşünüyorum hayata dokunmayan akademik kitabi konuşmalar topluma bir şey katıyor
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Ahmed Şara'dan son dakika PKK/YPG açıklaması: Türkiye'nin sınırlarını korumak için...
Küresel Trafik Puan Tablosu açıklandı...Liste başındaki sehir şaşırttı!