Üç günde 38 bin 276 araç sürücüsü radara takıldı!

Türkiye genelinde 22-23-24 Temmuz tarihlerinde yapılan denetimlerde hız ihlalinde bulunduğu tespit edilen 38 bin 276 araç sürücüsüne ceza yazıldı.

GİRİŞ 28.07.2022 11:06 GÜNCELLEME 28.07.2022 11:39
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Emniyet Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Türkiye'de geçen yıl meydana gelen ölümlü ve yaralanmalı trafik kazalarının yüzde 38'i hız kuralının ihlal edilmesi sonucunda meydana geldi.

Hız ihlallerinin önlenmesi ve sürücüleri trafik kural, yasaklama ve kısıtlamalarına uygun şekilde araç kullanmaya yöneltmek amacıyla 22-23-24 Temmuz tarihlerinde ülke genelinde eş zamanlı gerçekleştirilen denetimlerde, hız limitlerini aşan 38 bin 276 araç sürücüsü hakkında işlem yapıldı.

ALKOL VE UYUŞTURUCU DENETİMİ 

Öte yandan, aynı tarihlerde alkol ve uyuşturucu/uyarıcı madde kullanımına bağlı meydana gelen trafik kazalarının en aza indirilmesi ve trafik güvenliğinin sağlanması amacıyla yapılan denetimlerde ise 52 bin 763 araç sürücüsü kontrol edildi.

Denetimlerde, alkol etkisinde araç kullandığı tespit edilen 1441 sürücünün ehliyeti geçici olarak geri alınırken, 1 sürücünün ise uyuşturucu ve uyarıcı madde etkisinde araç kullandığı belirlenerek hakkında idari ve adli işlem başlatıldı.

KAYNAK: AA
Ömer Faruk Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Faruk Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 12
  • Abdullah Birisi 2 yıl önce Şikayet Et
    Karayollarında en çok kazanın olduğu ve en riskli kabul edilen noktalarda sabit radarla denetim yapılmalıdır. Bu denetim kocaman tabelalarla, göstererek yapılmalıdır. Böylece bu riskli noktalarda araçların yüksek hızla gitmesinin önüne geçilmiş ve amaç hasıl olmuş olacaktır. Türkiye'deki uygulama ise şu şekilde oluyor. Nerede yeni ve güzel bir yol varsa, nerede açıkgöz belediyeler varsa oraya radar konularak denetim yapılıyor ve vatandaş tuzağa düşürülüyor. İtiraz ettiğiniz zaman da size "orada, yerde duran üçgen tabela vardı ya" diyorlar. Bu kafayla devlet de, kazalara karışarak bu işten asıl zarar gören vatandaşlar da zarar görmeye devam eder.
    Cevapla
  • iso 2 yıl önce Şikayet Et
    Radara yakalanan aracı; ilerde durdurup sıcağı sıcağına ceza yediğini sürücüye bildirmedikçe, sonradan posta ile bildirilen ceza HİÇBİR AMACA HİZMET ETMEZ.
    Cevapla
  • trakyalı 2 yıl önce Şikayet Et
    Caydırıcı olması için ne yapmak lazım mesela aşırı hızlı gideni durdurup vursunlarmı yada daha hızlı bir güvenlik kuvveti aracıyla çarpıp trafikten nen mi etsinler
    Cevapla
  • trakyalı 2 yıl önce Şikayet Et
    Böylelerine mal deyince kızıyorlar gaz pedalı ayağının altında parana güveniyorsan bas git fabrikalar yerlimi ki hükümet türkiyeye özel araba ürettirecek
    Cevapla
  • Hanifi Çifçi 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu Mesajımı Cumhur İttifakına İletin Sayın Başkanımız Erdoğan Ve Devlet Bahçeli Şu Şehir İçi Hızı 50 den 70 e Çıkarın Hersene Muayane Tonaj Ve Yol Yapılıyor Halen Şehir içi 50 O Yüzden Millet Ceza Yiyor Birazda O Yüzden Oy Kaybediyor Cumhur İttifakı ???
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika... Bugün okul var mı? Açıklama geldi: Eğitime 'kar' engeli!
Konya'da görülmemiş bir kar fırtınası! Görüntüler gündem oldu