Maden faciasında yeni gelişme: Ekip 6 kişiye çıkarıldı!

Enerji Bakanı Fatih Dönmez, Amasra'daki maden kazasına ilişkin, "Maden ocağındaki yangın büyük oranda kontrol altında." dedi. Patlamayı soruşturan 4 kişilik ekibe de 2 iş güvenliği uzmanını dahil edildi.

GİRİŞ 17.10.2022 11:55 GÜNCELLEME 17.10.2022 11:56
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

SON DAKİKA HABERİ: Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Amasra’da patlamanın yaşandığı maden sahasındaki Mobil Koordinasyon Merkezinde açıklamalarda bulundu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı da, Bartın'da maden ocağındaki patlamayı soruşturan 4 kişilik ekibe, 2 iş güvenliği uzmanını da dahil etti.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Bartın'ın Amasra ilçesindeki maden ocağında patlama sonrası çıkan yangının büyük oranda kontrol altına alındığını bildirdi.

Bakan Dönmez, maden ocağı bölgesinde kurulan Mobil Koordinasyon Merkezi'nde yaptığı açıklamada, ocakta madencilik faaliyetlerinin tamamen durdurulduğunu söyledi.

"HUKUKEN 'OLAY YERİ' HALİNE DÖNÜŞTÜ"

Cumhuriyet başsavcılığının adli tahkikat altına alması neticesinde Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Amasra Müessese Müdürlüğünün hukuken "olay yeri" haline döndüğünü vurgulayan Dönmez, şunları kaydetti:

"İlk günlerde bir yangından bahsetmiştim, büyük oranda kontrol altına alındı, hava ile temasını kesmek üzere iki baraj kapısı inşa edildi. Şu anda yangın söndürülmek üzere, giderek şiddeti azalıyor. Süreci de zaten teknik ekiplerimiz devam ederek izliyor. Madencilik faaliyetleri tamamen durdurulmuştu. Olay yerine dönüştüğü için giriş çıkışlar da savcının bilgisi ve izni dahilinde yapılmaktadır. Şu anda sadece teknik emniyet müdürlerimiz çalışmaktadır. Yine devam eden adli ve idari soruşturmalarda olayın tüm yönleriyle aydınlatılabilmesi için gerekli her türlü yardım savcı ve müfettişlerimize istisnasız yapılacaktır."

Dönmez, arama kurtarma faaliyetinin 18 saat içinde sonuçlandırıldığını belirterek, "41 kardeşimizi şehit verdik. Yaralılarımıza gelince Bartın Devlet Hastanesi'nde 1, İstanbul'a sevk edilen 6 hastanın durumu takip edildi. Olay anındaki değerlendirmelerde olayın nedeninin grizu patlaması olduğunu söylemiştik. Bugün itibarıyla da uzman arkadaşlarla yaptığımız değerlendirmenin hala devam ettiğini gözlemliyoruz. Bu arada arama-kurtarma faaliyetleri için birçok ilden kamu kurumlarımızdan, sivil toplum kurumlarımızdan sürece katkı sağlamak üzere illimize gelen ekipler de oldu, onlara da teşekkür etmek istiyorum. Madencilik ayrı bir iş alanı olduğu için arama-kurtarma faaliyetlerinin hemen büyük bir kısmı kontrol altında." diye konuştu.

Kamuoyunun bilgisine sunulması gereken bilgi ve değerlendirmelerin TTK web sitesi ve bakanlık tarafından sağlanacağına işaret eden Dönmez, bu kapsamda yarın TBMM Genel Kurulunda bilgilendirme yapacağını söyledi.

"ARTIK ŞEHİT AİLELERİMİZ BİZE EMANET"

Dönmez, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın cumartesi günü bölgeye intikaliyle birlikte özellikle şehit ailelerine yapılacak maddi yardımlarla ilgili bazı talimatları olduğunu anımsatarak, şöyle devam etti:

"İlk etapta valiliğimiz şehit ailelerine yardımlarına başlamıştır. Bugün itibarıyla da Türkiye Taşkömürü Kurumu ilk ödemelerine başlayacaktır. Artık şehit ailelerimiz bize emanettir. Her türlü ihtiyacı devletimiz ve ilgili kurumumuz tarafından da karşılanacaktır. Bu arada tabii yöre halkımıza, milletimize özellikle de teşekkür etmek istiyorum. Bu zor anlarımızda bize dualarıyla destek oldular. Bizi yalnız bırakmadılar, teşekkür ediyoruz. Yine Sayın Cumhurbaşkanımız olayın ilk anından itibaren anbean takip etti, desteğini esirgemedi. Kendilerine buradan bir kez daha teşekkür etmek istiyorum."

EKİP 6 KİŞİYE ÇIKARILDI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Bartın'da maden ocağındaki patlamayı soruşturan 4 kişilik ekibe, 2 iş güvenliği uzmanını da dahil etti.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Amasra ilçesinde maden ocağında meydana gelen patlamayla ilgili olay günü 4 iş müfettişinin görevlendirildiği anımsatılarak, şu bilgiler paylaşıldı:

"Bartın'daki patlamaya ilişkin iş müfettişlerinden oluşan soruşturma ekibi, iş güvenliği uzmanları ile 6 kişiye çıkartılarak genişletildi."

KAYNAK: HABER7
Ömer Faruk Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Faruk Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 9
  • pusula 2 yıl önce Şikayet Et
    Soma da ne oldu da burada ne olacak? yine siz kendinizi aklamaya çalışıyorsunuz başka ne var elde?
    Cevapla
  • Vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Biz iki şeyi beceremiyoruz. 1-Futbol 2-Madencilik
    Cevapla
  • Hepsi Unutulur 2 yıl önce Şikayet Et
    6 kişiye değil 6.000 kişiye de çıkarsanız, ZAMANINDA YAPMADIĞINIZ DENETİMLER YÜZÜNDEN ÖLENLERİ geri getiremeyeceksiniz...
    Cevapla
  • Gurbetci 2 yıl önce Şikayet Et
    Bakin ben 40 senedir isvicre Tunnellerelen ugrasiyorum tunnel demek maden demek baska bir sey degil Bu tür yerlerde yapillan en büyük hata havalardirma sistemi banim kaatim havalandirma sistemi yanlis yere kurulmus havayi disari atacagina kirli havayi iceriye tekrar göndermis eger temiz hava iceri girip dogru sekilde kirli hava tahliye deilirse patlama riski o kadar az olur
    Cevapla
  • meraci83 2 yıl önce Şikayet Et
    Kanaatimce nicelik değil nitelik ve objektif olmaları doru olan. Olası ilgisiz sorumlular hakkında gerekenlerin yapılacağını düşünmek istiyorum.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İki bakanlıktan son dakika asgari ücret açıklaması! Önemli çağrı
Real Madrid yedek kulübesinde panik anları! Herkes Arda Güler'i konuşuyor