PKK'lı terörist "Kendal-Numan Amed" yakalandı

PKK’ya yönelik yürütülen operasyonda, örgütün Doğu Gümrükler Cephesinde Irak-İran sınırında Pencevin bölgesinde sözde Tim Komutanlığı yaptığı tespit edilen “Kendal-Numan Amed” kod adlı terörist S.Ö., havalimanında yakalandı.

GİRİŞ 18.10.2022 10:37 GÜNCELLEME 18.10.2022 11:43
Bu Habere 33 Yorum Yapılmış

İstanbul’da bölücü terör örgütü PKK’ya yönelik yürütülen operasyonda, örgütün sözde “KCK-Maliye” birimine bağlı Doğu Gümrükler Cephesinde Irak-İran sınırında Pencevin bölgesinde sözde Tim Komutanlığı yaptığı tespit edilen “Kendal-Numan Amed” kod adlı terörist S.Ö., havalimanında yakalandı.

Yakalanan teröristin, PKK’nın sözde “Yürütme Konseyi” üyesi Duran Kalkan tarafından özel olarak terör örgütünün Suriye kolu PYD-YPG içerisinde görevlendirildiği ve Suriye’de faaliyette bulunan ülkelerden kamyonlarla alınan ağır silahların depolandığı sözde “Cephane” biriminde faaliyet yürüttüğü de tespit edildi.

DEMİRTAŞ'IN AĞABEYİNDEN EĞİTİM ALMIŞ

2015 yılında silahlı olarak faaliyet yürütmek amacıyla Almanya'dan bölücü terör örgütünün kırsal alanına katılım yapan S.Ö.'nün eski HDP Eş Genel Başkanı'nın ağabeyi olan ve örgütün sözde "Eğitim Komitesi" üyesi Nurettin Demirtaş tarafından eğitim aldığının belirlendiği ifade edildi.

Nurettin Demirtaş

KAYNAK: İHA
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 33
  • Kul 1 yıl önce Şikayet Et
    Ne Mutlu şu paçavraları sepetleyen ASLANLARA... Ne mutlu şu soysuz köpeklere göz açtırmayan KURTLARA...
    Cevapla
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    gencecik fidanların başka ülkelerin amellerini gerçekleştirmek için piyon olmalarına üzülüyorum. Böyle gençlerin de PKK gibi iğrenç terör örgütlerinin yolundan gidip terörist olmaları ve hayatlarını mahvetmeleri üzücü. İnşallah hiçbir masumun kanına girmemiştir.
    Cevapla
  • Mehmet 44 1 yıl önce Şikayet Et
    Tv dizilerinde vatan millet sevgisi işlemeseniz tutuklamakla bunları bitiremezsiniz. Tvlerimizde vurmak, kırmak ve kahraman olmak figürleri işleniyor. Allah sevgisi, peygamber sevgisi ve vatan sevgisi öncelikli olmalı ki varlıklarının hem bu dünyada hem de ahirette karşılığının olduğunu bilsinler.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Ne kadar cok Turkiye Dusmani var
    Cevapla
  • Abdullah 1 yıl önce Şikayet Et
    PKK ile ailesel bağı olan adam nasıl milletvekili seciliyor ülkede hayret,var mı böyle bir ülke yeryuzunde?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Gaziantep FK - Trabzonspor! CANLI
Gram altında yükseliş sürüyor