Karakutu emniyette: Amasra'da incelemeler başladı
Bartın’ın Amasra ilçesinde 41 madencinin hayatını kaybettiği grizu patlamasıyla ilgili bilirkişi heyeti, maden sahasında incelemelere başladı.
Bartın’ın Amasra ilçesinde 41 madencinin hayatını kaybettiği grizu patlamasıyla ilgili bilirkişi heyeti, maden sahasında incelemelere başladı.
Türkiye Taşkömürü Kurumu Amasra Müessese Müdürlüğü'ne ait maden ocağında 14 Ekim'de meydana gelen grizu patlamasında 41 madenci hayatını kaybetti, 11 kişi ise yaralandı.
Olayın ardından Bartın Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından görevlendirilen 6 savcının yürüttüğü soruşturma sürerken, maden, elektrik, jeoloji, jeofizik ve makine mühendisleri ile A sınıfı iş güvenliği uzmanlarından oluşan bilirkişi heyeti oluşturuldu.
7 kişilik bilirkişi heyeti, madencilerin avukatları, Bartın Cumhuriyet Başsavcısı Faruk Kaynak ve Bartın Baro Başkanı Ferhat Parlatır eşliğinde facianın yaşandığı maden sahasında incelemelere başladı.
SES KAYITLARI YER ALIYOR
Soruşturma aşamasında el konulan maden sahası ve binadaki görüntü ve ses kayıtları ile yer altındaki işçilerin konuşmasını kaydeden cihazların Emniyet Müdürlüğü’nde incelenmesine başlandı.
Karakutu olarak da adlandırılan gaz ölçümlerini, hava akış oranını, ses ve görüntü kayıtlarını barındıran bilgisayarların ilerleyen aşamada savcılık tarafından görevlendirilen bilirkişilerce raporlanacağı öğrenildi. Genel Maden İşçileri Sendikası yetkililerinden alınan bilgiye göre bu kayıtların açılması için herhangi kriminal bir işleme gerek olmadığı bildirildi.
'UÇAKLARDAKİ GİBİ KARAKUTU VAR'
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Bartın'ın Amasra ilçesindeki maden faciası hakkında TBMM'yi bilgilendirmişti.
Bakan Dönmez yaptığı açıklamada şu ifadeleri kulandı:
"Yer altı tüm çalışma alanları ve giriş çıkış havalarında, metan, oksijen, karbondioksit, sıcaklık ve hava hızı ölçümleri ile 24 saat boyunca sürekli izlenmekte, bilgiler de kayıt altına alınmaktadır. O işletmemizde, aynı uçaklarda olduğu gibi kara kutumuz var.
O ana kadar gerçekleşen tüm ölçümler, aşağıdaki ve yukarıdaki görevlilerin arasındaki her tür telsiz ve telefon konuşması kayıt altında. Bunların hepsi de incelemeye ve denetime tabi olacak. Hiçbir endişeniz olmasın. En ufak bir ihmal varsa gereği yapılacak."
-
Mehmet Emin 2 yıl önce Şikayet EtBu halkı tedhiş etmek için yapılan bir sabotaj çünkü devlete ait bir maden ocağında para ve kârlılık asla düşünülmez. Zarar ederek bile maden çalıştırılır. Güvenlik ilk plandadır. Seçim öncesi daha neler yaşayacağız acaba?Beğen Toplam 1 beğeni
-
Misafir 2 yıl önce Şikayet Ethaberlerde seyrettim bir kadin diyor burasi patliyacak dedi bana herhalde kardesi olan hic inandirici gelmedi bana nerden biliyor patliyacaginiBeğen Toplam 1 beğeni
-
Mustafa 2 yıl önce Şikayet EtMaalesef bu olay %90 sabote olduğunu düşünüyorum. Seçim öncesi bu ve benzeri her türlü sabotaj ihtimali yüksek.. Çok dikkat edilmelidir... Amarika 6'lı masa lehine olacak her türlü sabotaj ve kışkırtma yapacaktır...Beğen Toplam 13 beğeni
-
Tual 2 yıl önce Şikayet EtBartın maden kazası faciası kaç çocuk yetim babasız kaldı ihmali olanlar varsa mutlaka yargılanacaktır ama neye yarar giden gittikten sonra kaç eve ateş düştü genç ölüm Allah kimseye evlat acısı göstermesin bizlerin bile içi acıdı yandı üzüntümüzden kahrolduk kader denildi Allah bilir bizler bilemeyiz bildiğimiz bu dünyanın bir sınav olduğunu Türkiye’de kaç yetim öksüz çocuk var kaç muhtaç kadın var kaç çaresiz yaşlı varBeğen Toplam 2 beğeni
-
samimi 2 yıl önce Şikayet EtNedense gözler KK cevrilince her zaman birseyler oluyor bu tesadüf mü ? 8 saat kaybolmasini tartisirken hemen gündem degisti.Beğen Toplam 21 beğeni