İstanbul'da hava kirliliği çok riskli seviyede: Baş ağrısı bile yapabilir!
İstanbul'da hava kirliliği oranı çok yüksek seviyeye çıktı. Bu gece ve yarın sabah için uyarı yapıldı. Uzmanlar, kentte yoğunluğu artan trafiğin bu duruma sebep olduğunu kaydetti.
İstanbul'da hava kirliliği riskli seviyeye ulaştı. Bu gece ve yarın sabah saatlerde azot dioksit oranının çok yüksek seviyeye çıkacağı ifade edildi.
Yüksek basınç ve rüzgarsız havanın kirliliği daha da etkileyeceği belirtildi.
Kirli havanın astım hastaları için tehlikeli olduğu ve birçok kişide baş ağrısına neden olduğu kaydedildi.
Dikkat: ️ İstanbul'da bu akşam, gece ve pazar sabah saatlerinde azot dioksit oranı çok yüksek seviyelere çıkıyor. Yüksek basınç var, rüzgar yok, kirlilik şehir üzerine çökecek. Astım hastaları için sıkıntılı hava. Ayrıca birçok insanda baş ağrısı da yapar. Temiz hava yok... pic.twitter.com/ynLqTzTK2V
— Hava Forum (@HavaForum) November 5, 2022
AZOT DİOKSİT NEDİR?
Azot dioksit, formülü NO2 olan, kırmızımsı kahverengi ve zehirli bir gazdır. Keskin bir kokuya sahip olan bu gazın kokusu klor gazına benzemektedir. Bu gaz N2O4 şeklinde gaz haline gelmektedir.
Yaklaşık olarak 200 °C sıcaklıkta NO2 gazı NO ve O2 gazlarına parçalanmaktadır. Bunun yanında suda çok iyi çözülmektedir ve keskin, öksürüğe yol açan bir kokusu vardır.
NO2 fosil yakıtlarının, yani gaz, kömür ve yağların yanması sonucunda ortaya çıkmaktadır. Böylelikle araçların atık gazlarında ve ısınmak için kullanılan gaz ve kömürün yanmasıyla bol miktarda bu gazdan doğaya salınmaktadır. Bunların yanı sıra kâğıt üretiminin bazı safhalarında çok az olsa da NO2 gazı oluşmaktadır.
AZOT DİOKSİT ZARARLI MIDIR?
Azot dioksit çok zehirli bir gazdır bu yüzden düşük konsantrasyonda fark edilmesi zor olmaktadır. Bu gazın solunumu sonucunda baş ağrısı ve baş dönmesi gibi belirtileri ortaya çıkmaktadır.
TRAFİK ARTIŞI HAVA KİRLİLİĞİNİ TETİKLİYOR
İstanbul'da son günlerde trafik yoğunluğundaki artış da dikkati çekiyor. Uzmanlar, bu durumun da hava kirliliğini etkilediği görüşünde. Çevre Uzmanı Prof. Dr. Mustafa Öztürk, "Trafikte 10 kilometre hızla gidince, yüzde 50 ile 100 oranında daha fazla yakıt tüketiliyor. Bu da hava kirliliğine neden oluyor" dedi.
-
Ercan 2 yıl önce Şikayet Etservis kullanin servis...çogu insan kendi arabasiyla işe gidiyor..ne kadar rahatiniza düşkün oldunuz böyle..Beğen
-
Mühendis 2 yıl önce Şikayet EtAraçların emisyonları düzgün yapılmıyorsa çoğu araç duman atıyorsa, egzos kısımlarındaki partifikül filitreleri iptal edilipte trafikte dolaşıyorsa hava kirliliğin artması kadar normal birşey yok.Beğen Toplam 1 beğeni
-
Misafir 2 yıl önce Şikayet Ether şey güzel olduBeğen
-
Guiadoglu 2 yıl önce Şikayet EtMüslümanim diyen anlamiyor. Cikar ugruna bile bile kendi düsmanina oy veriyor. Yer gök ve deniz cekmiyor bu ihaneti. Bunlari anlamayan daha beterine hazir olsun. Üstüne görevini yapmiyor. Namaz var mi? Eh. Oruc? Hastayim. Zekat? Baba enflasyon. Bunlari yapmayan kosmaya ve sürünmeye hazir olsun. Yüzde iki veremeyen, yüzde 99 vermeye hazir olsun.Beğen Toplam 1 beğeni
-
Ahmet biy 2 yıl önce Şikayet EtElektrikli araba şart!Beğen