CHP'li İBB'nin 19 milyon gömdüğü tesis 2 yılda viraneye döndü

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) 18.9 milyon liralık harcamayla 2020'de açılışını yaptığı Selvili Yeraltı Meydanı, 2 yılda hayalet tesise döndü. AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya CHP'li belediyeye tepki gösterdi.

GİRİŞ 05.12.2022 10:19 GÜNCELLEME 05.12.2022 10:31
Bu Habere 35 Yorum Yapılmış

CHP'li belediyelerde şehre hizmet üretilmezken, hayata geçirilen icraatlar da kısa süre sonra dökülüyor. İstanbul'da ekmek üretmeyen ekmek fabrikası açan CHP anlayışı, İzmir'de de "dökülen" yeraltı meydanı yapmış.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) Karabağlar'da 18.9 milyon liralık harcamayla Şubat 2020'de hizmete açtığı Selvili Yeraltı Meydanı, adeta harabeye döndü. CHP'li Başkan Tunç Soyer'in altı otopark olan düzenlemeyi "Tüm projelerimizde olduğu gibi bu projemiz de İzmir'in iklim krizine dirençli, doğayla uyumlu ve sürdürülebilir şehircilik anlayışını temsil eden bir proje" sözleriyle açmıştı.

BÖYLEYDİ

İŞTE CHP'NİN ŞEHİRCİLİK ANLAYIŞI

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Selvili Meydanı'nı ziyaret etti. Yeniasır'dan Metin Burmalı'nın haberine göre, AK Parti'li Kaya, buradan İzmir Büyükşehir Belediyesi ve CHP'ye yönelik eleştirilerde bulunarak, "Burası, İzmir Karabağlar Selvili Mahallesi. CHP'li Soyer'in 2020'de, 'İzmir'in iklim krizine dirençli, doğayla uyumlu ve sürdürülebilir şehircilik anlayışını temsil eden bir projesi' sözleriyle açılışını yaptığı meydandayız. İşte, CHP'nin şehircilik anlayışı!" dedi.

BÖYLE OLDU

İŞ YAPMIYORLAR, YAPTIKLARI DA ORTADAN KALKIYOR

Kaya, eleştirilerini şöyle sürdürdü:

"Meydanın adeta savaştan çıkmış gibi bir hali var. CHP'li yerel yönetimlerin beceriksizliğinin en büyük örneklerinden biriyle karşı karşıyayız. Oturaklar daha üzerinden 2-3 sene geçmeden ne hale gelmiş! Burası adeta bir hayalet meydana dönmüş. Buraları yeşil alan düzenlemesi noktasında bir şeyler planlamışlar ama ne yeşil alan ne de toprak kalmış. İşte CHP'li beceriksizlik bu, CHP'nin 25 yıldır İzmir'e çektirdikleri bu noktada. İş yapmıyorlar, yaptıkları işler de üstüne sene geçmeden ortadan kalkıyor."

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, 18.9 milyon lira harcanarak yapılan meydanın 2 yılda hayalet meydana döndüğünü söyledi.

SOYER TESİSİ BÖYLE ÖVMÜŞTÜ

2020 Şubat ayında projenin açılış töreninde konuşan Başkan Tunç Soyer, "Otoparkın üstünde oluşturduğumuz meydan yeşil dokusuyla Karabağlar'daki hemşerilerimize dinlenme olanağı sunuyor. Tüm projelerimizde olduğu gibi Selvili Otoparkı da İzmir'in iklim krizine dirençli, doğayla uyumlu ve sürdürülebilir şehircilik anlayışını temsil eden bir proje" demişti. Soyer, açılışta, "Otoparkın üstü meydan olarak tasarlandı. Meydanda oturma alanları, yürüme yolları ve tören alanı bulunuyor. Meydanın ortasındaki özel olarak projelendirilen ağaç çukuruna zemine kadar inen bir pavlonya ağacı dikildi. Meydanla birlikte yeşil alan olarak düzenlenen yeşil amfi, dere ve meydan arasındaki kotu yükselterek iklim dirençli kent stratejileri doğrultusunda meydanı korunaklı bir hale getirdi" açıklamasında bulunmuştu.

Selvili Yeraltı Otoparkı’nın açılışını İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer yapmıştı. Törende konuşan Başkan Tunç Soyer otopark yatırımlarının süreceğini söylemişti.

KAYNAK: YENİASIR
Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.
YORUMLAR 35
  • Sedat 1 yıl önce Şikayet Et
    Size ne kardeşim oy veren düşünsün .Adamlar bir pazar yeri yapar 10 TL mal olmuş ise 100 TL gösterirler kimse hesap sormaz neden Atatürk partisi bu insanlara bir şey anlatamasın .HDP seçmeni de aynı PKK evin den yorganını alsa yine gider HDP oy atar
    Cevapla
  • Cemal Altın 1 yıl önce Şikayet Et
    Mavuşehir opera inşaatı da Bdelediyenin kaynaklarını bir seçim döneminde söğüşldme projesidir. O güxelim araziye gecekondu bdnzeri kumes inşaatı baďladi bitirjlmeyecek gibi.
    Cevapla
  • Feraye 1 yıl önce Şikayet Et
    Paraları olmadıgından Orasını yaşlı bakım merkezi yapacaklarmış bunlar kim opera binası yapmak kim
    Cevapla
  • Muzaffer 1 yıl önce Şikayet Et
    Aynı Chp gibi içi boş olduğundan çabuk bozuldu. Yapılan işi anlayan biri olarak söyleyeyim ucuz işbilmezler işi yapan kim ise sıfırdan tüm mühendislik bilimine göre yapılmalı Beceremiyorsa Amerikada danışman bulsun telekonferansla iş yapsın.
    Cevapla
  • Muğlalı 1 yıl önce Şikayet Et
    bu cehape li belediyeler hepsi birbirinden kopya çekiyorlar galiba bu altı otopark olan sözde meydanın aynısını cehape Muğla belediyesi de yaptı. Güzelim alanı yok ettiler. Her taraf beton oldu hiç bir şeye de benzemiyor.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    benim hakkim zehir zıkkım olsun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İran'dan son dakika askeri adım! Resmen NOTAM yayınladılar
Hizbullah o anları paylaştı... Hayfa Körfezi'ne füze yağdı