Zabıtadan Türkçe tabela uygulaması

Zeytinburnu Belediyesi Zabıta ekiplerinin Türkçe tabela zorunluluğu uygulaması devam ediyor.

Zabıtadan Türkçe tabela uygulaması
Zabıtadan Türkçe tabela uygulaması
GİRİŞ 14.01.2023 21:37 GÜNCELLEME 14.01.2023 21:40
Bu Habere 107 Yorum Yapılmış

İstanbul Valiliğinin almış olduğu karar neticesinde, yabancı dilde tabela denetimlerine sıkı bir şekilde devam eden Zeytinburnu Belediyesi Zabıta ekipleri, geçtiğimiz günlerde ilçedeki 23 iş yerine denetim yaptı.

Yapılan denetim neticesinde, 3 iş yerinde yabancı yazılı tabela tespit eden ekipler konu hakkında işlem başlatarak, tabelaların kaldırılması konusunda gerekli olan uygulamayı yerine getirdi.

Zabıta ekipleri, Zeytinburnu’ndaki iş yerlerinde sadece Türkçe yazılı tabelaların asılı olması gerekliliğini hatırlatarak, denetimlere önümüzdeki günlerde de devam edileceğini duyurdu.

 

KAYNAK: İHA
Muhammet Binici Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 107
  • Ercan 1 yıl önce Şikayet Et
    Üzerinde tek kelime Türkçe bulunmadan fiş kesen bir başka mekan. Salloura veya Sallouraoğlu adıyla bilinen mekan. Aksaray'da. Aynı nedenle gündeme gelen Anas Chicken Aksaray şubesi ile aynı caddede bulunuyor. Caddedeki pek çok işletme Arapça fiş düzenliyor. Alo 189 üzerinden ihbar edebilirsiniz. Biz Türk milleti olarak bıktık artık yeter burası Arabistan’da değil Rusya’da değil. Anlamadığımız, okuyamadığımız bir alfabeyi de zorla öğrenmek zorunda değiliz. Böyle vurdum duymazlık dünyanın hiçbir yerinde yok. Yok efendim Almanya’da Türkçe tabela kullanan mekanlar varmış. Ulan onlar tercümeli. Hem Türkçesi var hemde Almancası var ve bu mecbur yoksa Alman devleti keser cezayı.
    Cevapla
  • Işık 1 yıl önce Şikayet Et
    Bence Ana isim her zaman türkçe olmalı. Altına da uluslar arası bir dil olduğundan ötürü küçük bir punto ile ingilizcesi yazılabilir.
    Cevapla
  • Yerli ve Milli 1 yıl önce Şikayet Et
    Yabancı dillerde olan tüm tabela ve isimler Türkçesi ile değiştirilmeli ya da üste daha büyük puntolarla (Harflerle) Türkçesi yazılırken altına daha küçük harlerle istenilen dildeki karşılığı yazılabilmelidir.
    Cevapla
  • Mehmet Doğan 1 yıl önce Şikayet Et
    İngilizce tabelalara da aynı hassasiyeti göstermenizi rica ediyorum. Sahibi kim olursa olsun.
    Cevapla
  • cedid 1 yıl önce Şikayet Et
    arapca tabelalarina karsi olup ta diger yabanci harflerle olanlara ses cikarmayanlarin aciklamasini yapacagim ,burada iki tane sorun var ya da sorun olan 1-bu dukkanlarin sahiplerinin arap yada arap asilli olmasi, diger yabanci tabelarinda sahipleri genellikle turk,ama yine tepkileri degistirmezdi muhtemelen cunku.. 2-cunku bizim millet okuyamadigi bir alfebeye gicik oluyor ! ayni sey rusca icin de gecerli kismen, diger latince harfleri , derslerde ve yogun olarak tv ve dizilerden etkilendigimiz icin ,pek yabanciligi kalmamis veyahut soyle diyelim zihinlere kabul ettirmisler maalesef. eger osmanlidaki gibi arap alfabe kalsaydi butepkiler hicolmazdi veya da gerek kalmazdi ,
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hepsi cuma gününde saklı! İşte inanılmaz mucizeler
Vatandaşa CHP'nin DEM'e verdiği destek soruldu: İşte anket sonuçları