Büyük depremin ardından ilk yardım Azerbaycan'dan geldi

Merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan ve toplamda 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından ilk olarak Türkiye'ye gelen Azerbaycan arama kurtarma ekipleri, Hatay'a gönderildi.

GİRİŞ 06.02.2023 20:28 GÜNCELLEME 06.02.2023 23:02
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan ve toplamda 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından çalışmalara katılmak üzere bölgeye gelen ilk uluslararası yardım Azerbaycan'dan geldi.

Acil Durumlar Bakanlığı'nın yaptığı açıklamaya göre, sivil Savunma Birlikleri hazır hale getirildi. Bakanlık Türkiye'ye yardım için personel gönderileceğini açıklamıştı.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in talimatı üzerine, Bakü’den yola çıkan Azerbaycan Olağanüstü Haller Bakanlığına bağlı 370 kişilik arama kurtarma ekibi Türkiye’ye geldi.

Ekipleri taşıyan uçak, Şakirpaşa Havalimanı'na indikten sonra Adana'daki AFAD binasına yönlendirildi.

Tuğgeneral Muharrem Hasanov'un da içinde bulunduğu, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in talimatıyla 420 personelden oluşan ekip, Hatay kent merkezi ve İskenderun ilçesinde görevlendirilecek.

Çalışmalarına 4 arama kurtarma köpeğinin de katılacağı ekip, enkazda arama kurtarma ve enkaz kaldırma faaliyetlerine destek verecek.

Ekipler, çalışmalara katılmak üzere yola çıktı.

SAHRA HASTANESİ DE GÖNDERİYOR

Azerbaycan Olağanüstü Haller Bakanlığından yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in talimatı üzerine insani yardım malzemeleri taşıyan 2 uçağın yakın zamanda Türkiye'ye hareket edeceği bildirildi.

Açıklamada, uçaklardan birinde tam teçhizatlı sahra hastanesinin bulunduğu belirtildi. Deprem bölgelerinden birinde kurulacak hastanede Azerbaycanlı doktorlar görev yapacak.

Diğer uçakta ise çadır, battaniye ve ısıtıcı gibi malzemeler yer alıyor.

Azerbaycan, arama kurtarma çalışmalarına katılmak üzere Türkiye'ye 420 personel göndermişti.

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 15
  • Hayri Abi 1 yıl önce Şikayet Et
    Gerçek yardımı yapan tek ülke.
    Cevapla
  • İzmir dobracı 1 yıl önce Şikayet Et
    Türk birliği ve ortaasya ülkelerinden ses ve yardım duyamıyorum.
    Cevapla
  • Türk oğlu Türk 1 yıl önce Şikayet Et
    Gözüm doldu bunları görünce
    Cevapla
  • Türük 1 yıl önce Şikayet Et
    Gardaştan gardaşa yardım eli iki devlet tek millet
    Cevapla
  • Çankırılı 1 yıl önce Şikayet Et
    Can kardaş Azerbaycan
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı: İki yeni büyükelçi ataması Resmi Gazete'de
FIFA'dan İsrail için skandal karar! Yine ertelendi