Vali'den sele kapılan konteyner açıklaması

Adıyaman Gölbaşı'nda görevlendirilen Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, kentte meydana gelen selde suya kapılan konteynerin kurumların bilgisi dışında olduğunu, vatandaşlar tarafından kendi imkanlarıyla getirilen konteyner olduğunu söyledi.

Vali'den sele kapılan konteyner açıklaması
Vali'den sele kapılan konteyner açıklaması
GİRİŞ 17.03.2023 17:55 GÜNCELLEME 17.03.2023 19:38
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

   Haber7-Özel

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından deprem bölgesinde yer alan Adıyaman’ın Gölbaşı ilçesinde görevlendirilen Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, bölgede bulunan Haber7 Editörü Nurullah Alpay’a özel açıklamalarda bulundu.

“SEL AFETİNİ HABER ALIR ALMAZ HAREKETE GEÇTİK”

Sel felaketinin en ağır şekilde vurduğu Adıyaman’ın Tut ilçesinde yaşanan olayın ardından hemen harekete geçtiklerini kaydeden Vali Hatipoğlu, “Tut ilçesinde gerçekleşen sel afetini haber alır almaz hemen biz Gölbaşı’ndan iş makinalarıyla beraber hareket ettik. Kayseri Valimiz ile Tunceli Valimiz de Adıyaman’dan iş makinalarıyla yola çıktılar. Olayın yaklaşık 1-1,5 saat sonrasında oradaydık. Hemen arama faaliyetlerine başladık. Orada 4 vatandaşımız kayıptı ilk başta. Biri yaralı olarak kurtarıldı. Ama maalesef sonrasında vefat etti. 3 vatandaşımızı arama faaliyetleri devam etti. Sonra 1 vatandaşımız bulundu. Daha sonra hava şartları normale dönünce ben Gölbaşı ilçesindeki görevime geri döndüm. Orada da iş makinelerimiz koordinatör valimizin yönetiminde devam ediyor.” dedi.

SELE KAPILAN KONTEYNER İLE İLGİLİ AÇIKLAMA

Sele kapılan konteyner ile ilgili açıklamada bulunan Vali Hatipoğlu, “Sele kapılan konteynerdaki vatandaşlarımız kendi imkanlarıyla alıp gelmişler. Normalde Adıyaman’da bulunuyorlarmış. Önce başka bir araziye koymuşlar, sonra buraya getirmişler. Devletin yer göstermesi gibi bir durum yok. Tamamen kamu kurumlarımızın bilgisi dışında olan ve vatandaşlarımızın kendi imkanlarıyla getirdiği bir konteyner.” ifadelerinde bulundu.

“RİSK OLUŞTURAN ÇADIRLARLA İLGİLİ ÖNLEM ALDIK”

Yağış öncesi risk oluşturabilecek çadırlarla ilgili önlemler aldıklarını belirten Hatipoğlu şunları söyledi:

“Gölbaşı ilçesinde yağışla beraber biz, özellikle risk oluşturabilecekleri çadırların yerlerini değiştirmek ve önleyici tedbirleri almak gibi çalışmalara başladık. Buna rağmen bazı çadırlarımız kısmen zeminden su aldı. Orada da hemen malzeme tedarikine devam ettik. Şu anda hala devam ediyoruz zaten. Vatandaşlarımızı rahat ettirmek için her türlü tedbiri almaya devam ediyoruz.”

“BÖLGEYE 13 SAATTE ULAŞABİLDİK”

Pazarcık’ta gerçekleşen ilk depremin ardından hemen harekete geçtiklerini ifade eden Vali Hatipoğlu, bölgeye ulaşan yolların kapandığını dile getirdi. Ulaşımda yaşanan zorluk nedeniyle Gölbaşı ilçesine 13 saatte varabildiklerini kaydeden Hatipoğlu, şu ifadelerde bulundu:

“Deprem ile ilgili biz hemen Tokat’taki il merkezimizi harekete geçirmiştik. Toplantı yaptıktan sonra arama kurtarma ekiplerimizin tamamını bölgeye doğru yola çıkardık. Onun dışında iş makinaları ve çeşitli ihtiyaçların ortaya çıkabileceğini düşünerek hemen hazırlıklara başladık. Ancak bölgeye gelen yolların tamamı kapalı olduğu için ben depremin üzerinden 13 saatte buraya geldim. Akşam saat 9.30 - 10 gibi buradaydım. Ondan sonra da hızlıca organize olduk ve iş makinalarıyla birlikte çalışmaları başlattık. Tokat İl Özel İdaresi ile birlikte iş makinalarının bir kısmını buraya getirmiştik. Yine oradaki gönüllü vatandaşlarımızın iş makinalarını, arama kurtarma ekiplerini buraya getirmiştik. Esenler Belediyesi iş makinaları ve arama kurtarma ekipleri buraya intikal etmişti. Tamamı organize oldu. 4’üncü günü itibariyle arama kurtarma faaliyetlerini neredeyse bitirmiş olduk, Allah’a şükür.”

BÖLGEYİ BİLEN VALİLER ATANDI

İçişleri Bakanlığı’nın sahada daha önce görev yapan valileri afet bölgesine atadığını kaydeden Hatipoğlu, “Bakanlığımız duruma ve nüfus yoğunluğuna göre her il için planlamalar yaptı. Eskiden Adıyaman’da Gölbaşı Kaymakamlığı yaptığım için bölgeyi de tanıdığımız düşüncesiyle Gölbaşı’nda görevlendirildim. Tokat’ın tüm kurumlarıyla birlikte gelip koordine ettik.” ifadesinde bulundu.

“ÇADIR TALEPLERİNİ KARŞILIYORUZ”

Vatandaşların çadır taleplerinin karşılandığını söyleyen Vali Hatipoğlu, “Şu anda çadır isteyenlere çadır temin ediyoruz. Hatta kendimiz kuruyoruz. Sürekli olarak ekiplerimiz dolaşıyor ve gelen talepleri karşılıyoruz.” diye konuştu.

KONTEYNER KENT

Konteyner kentin yapımına devam edildiğini aktaran Hatipoğlu, yaklaşık 300’e yakın konteyner kurulduğunu belirtti. Hederin toplamda 2000 konteyner olduğunu söyleyen Vali Hatipoğlu, şunları söyledi:

“Konteyner kentin inşaatı devam ediyor. Gelen konteynerları kuruyoruz. Konteyner sayımız 300’e yaklaştı. 180-200 aileyi konteyner kentimize yerleştirmiş durumdayız. Alt yapı ve üst yapı çalışmaları da bittikçe de yerleştirilmeye devam ediliyor. Öncelik sırasına göre yerleştiriyoruz.Toplam 2000 civarında konteyner kurmayı planlıyoruz.”

ŞEHRİN YÜZDE 80’İNE SU VERİLİYOR ANCAK SIK SIK KESİNTİLER OLUYOR

Şehrin yüzde 80’ine su verildiğini ancak arızaların fazla olması nedeniyle sık sık kesintiler olduğunu belirten Hatipoğlu, “Şehrin yaklaşık yüzde 80’ine su veriliyor. Arıza fazla olduğu için kesintiler çok oluyor. Altınordu Belediyemiz ve Tokat Belediyemizin ve yine İller Bankası’nın koordinesindeki çeşitli su tamir gruplarının çalışmaları hem Gölbaşı’nda hem Balkar’da devam ediyor. Balkar ve Harmanlı’da Niksar Belediyesi ve yine burada da diğer belediyelerimiz çalışmalarına devam ediyor.” dedi.

GÖLBAŞI’NIN YENİ YERİ NERESİ OLACAK?

Gölbaşı ilçesinin mevcut zeminin kötü olması nedeniyle şehrin taşınmasıyla ilgili konuya açıklık getiren Hatipoğlu, “Emlak Konut ve TOKİ, Gölbaşı’nın yeni yeri için çalışıyor. Çeşitli alternatifler üzerinde duruyorlar. Hazırlıklar yapılıyor. Zemin etütleri devam ediyor. Yakın bir zamanda ayrıntılarını sayın bakanlarımız paylaşır.” dedi.

“TANIDIĞIMIZ İNSANLARLA ZOR BİR ZAMANDA KARŞILAŞMAK APAYRI BİR DUYGU”

Daha önce kaymakam olarak görev yaptığı ilçenin yıkım halde olması ve ilçedeki tanıdığı insanların zor durumda olmasıyla ilgili üzüntüsünü paylaşan Hatipoğlu, “İnsanın içi acıyor. Tanıdığımız, bildiğimiz, hukukumuz olan insanlarla bu zor zamanda karşılaşmış olmak ve kayıplarına şahit olmak, üzüntülerini paylaşmak apayrı bir duygu.” ifadesinde bulundu. 

“Kayıpları olan vatandaşlarımızın bir kısmı eski personelimiz.” diyen Vali Hatipoğlu, “Arama kurtarma faaliyetlerinin sürdüğü enkazların başına gittiğimizde, hukukumuz olan insanlarla karşılaştık. Onların acılarına ortak olmaya çalıştık. Rabbim hepsine rahmetiyle muamele etsin.” dedi.

“GÖLBAŞI’NDA 3 BİNE YAKIN GÖREVLİ VE GÖNÜLLÜ ÇALIŞTI”

Gönüllü ve görevlilere de teşekkür eden ve depremzedelere geçmiş olsun dileğinde bulunan Hatipoğlu, “Sadece Gölbaşı’nda 3 bine yakın görevli ve gönüllü deprem yaralarını sarmak için çalıştılar. Öncelikle onlara teşekkür ediyorum. Aziz milletimize de ‘Geçmiş olsun’ diyorum.” ifadesinde bulundu.

KAYNAK: HABER7
Yalçın Taşbaşı Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Yalçın Taşbaşı

Editör Hakkında

Yalçın Taşbaşı 1991 yılında İstanbul'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da, üniversite eğitimini ise Kayseri'de Erciyes Üniversitesi'nde tamamladı. 2014 yılında gazetecilik bölümünden mezun olmasının hemen ardından vatani görevini tamamlayarak iş hayatına giriş yaptı. 2015 yılında yeniakit.com.tr'de internet editörlüğü görevine başladı. Burada 7 yıl süren görevinin ardından 2022 yılında Haber7.com'da özel haber editörü olarak göreve başladı ve çalışmalarına devam ediyor.
YORUMLAR 12
  • zafergülten 1 yıl önce Şikayet Et
    İbretlik bir görüntü anlıyana---binlerce tl verip lüx araba alıyorsun,bir sel baskını,o binmeye kıyamadığın araban sele kapılmış gidiyor.yani Allah katında malın mülkün bir değeri yok,çünkü yaratan o alan o.onun için dünya malına değer vermeyin,bugün var yarın yok,ama yaptığın amle ibedete birşey olmaz,o hep seninledir.
    Cevapla
  • adn 1 yıl önce Şikayet Et
    deprem ve selde zarar gören araçlardan ve konutlardan büyük sigorta şirketleri zarar edecek. dolayısıyla sigorta fiyatları önümüzdeki dönemde çok artacak. ulaşımda duble yeni yollar. altgeçit, üstgeçit, kameralı takip, ışık, işaretler ve benzeri hizmetler biz kendi paramızla yaparak kazaları azaltıyor. konutlar da da aynı şekilde. bu iyileştirmeler Türk vatandaşının cebinden çıkan vergilerle yapılıyor. ama küresel sigorta şirketleri her yıl fahiş zam yapıyor. doğal afet ve araç sigortaları yerli firmalar ya da direkt devlet tarafından yapılmalı.
    Cevapla
  • Hyr 1 yıl önce Şikayet Et
    izolasyonsuz çadır çadır mıdır.
    Cevapla
  • Muhteşem 1 yıl önce Şikayet Et
    İnsanlar çadırda can güvenliklerinin olmadığını sel afetten birde hırsızlık olaylarının olduğuna dair deprem bölgesinden böyle haberler duyuyoruz lütfen acil önlemler alınsın herkes kendini güvende hissetsin daha önce olduğu gibi noldu insanlarımıza
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    yaniii, ne fark ediyor, devletin veya milletin konteyneri olması
    Cevapla
  • Vatandaş Rıza 1 yıl önce Şikayet Et
    Devlet gelişi güzel her yere konteyner koymuyor. Temiz ve pis su tesisatı vb her şeyiyle yerleştiriyor. Vatandaş ise boş bulduğu bilhassa düz ova arazisine hatta dere kenarına kimseye sormadan etmeden gelişi güzel yerleştiriyor. Birileri buraya koyma dediginde ise onlarla kavga ediyor. Sonra başına musibet gelince suçlu yine ya devlet yada onu uyaran yakınları yada komşuları oluyor. Ancak devlet yine ona da yardım ediyor. İşte fark bu
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Trump'ı dua töreninde kızdıran sözler: 'Sözde Piskopos özür dilesin'
Suriye'den Rusya'ya darbe: Tartus Limanı Anlaşması feshedildi