Başkan Erdoğan: Iraklı kardeşlerimizden beklentimiz, PKK'yı terör örgütü olarak tanıması

Irak Başbakanı es-Sudani ile ortak basın toplantısı gerçekleştiren Başkan Erdoğan, "Iraklı kardeşlerimizden beklentimiz, PKK'yı terör örgütü olarak tanıması ve topraklarını bu eli kanlı terör örgütünden temizlemesidir." diye konuştu.

GİRİŞ 21.03.2023 19:07 GÜNCELLEME 21.03.2023 20:41
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Irak Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

YENİ İPEK YOLU OLACAK!

(Irak'la) Basra'dan Türkiye'ye uzanan Kalkınma Yolu Projesi'nin hayata geçirilmesi için çalışma yürütecek bakan arkadaşlarımızı görevlendiriyoruz.

Kalkınma Yolu Projesini bölgemizin yeni İpek Yolu haline dönüştüreceğimize inanıyorum. Türkiye, Irak halkının gerçek dostu olduğunu her vesilesiyle ifade etmiştir. Irak'ın toprak bütünlüğünün en büyük savunucu da yine Türkiye'dir. Bizler terörün kanlı yüzünü çok iyi bilen ve bunun bedelini ödemiş bir ülkeyiz.

TERÖRLE MÜCADELE

Görüşmede PKK, DEAŞ ve FETÖ gibi terör örgütleriyle mücadelemizi ele aldık. Terörün her türlüsüne karşı topyekün mücadele kararlılığındayız.

Iraklı kardeşlerimizden beklentimiz, PKK'yı terör örgütü olarak tanıması ve topraklarını bu eli kanlı terör örgütünden temizlemesidir.

DİCLE'DEN BIRAKILAN SU MİKTARI ARTIRILACAK

Irak'ın sıkıntısının giderilmesi için Dicle Nehri'nden bırakılan su miktarını, bir ay süreyle imkanlar ölçüsünde artırma kararı aldık.

SUDANİ'DEN BAŞKAN ERDOĞAN'A TEŞEKKÜR

Irak Başbakanı Sudani, "Bizler, tüm (Türk) kardeşlerimiz iş adamlarıyla ve yatırımcılarla ciddi projeleri hayata geçirme arzusundayız." dedi. Sudani, Başkan Erdoğan için de, "Irak hükümeti ve halkı adına su sorununun çözümüne yönelik talimatlarınızdan dolayı müteşekkiriz." sözlerini kaydetti.

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 17
  • ALİ 1 yıl önce Şikayet Et
    Amerika ve İran'ın köpekleri
    Cevapla
  • Ali Bozkurt 1 yıl önce Şikayet Et
    Sensin o söylediğin
    Cevapla
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Dicle fırattan suyu beleşe veriyoruz karsılıgında neden petrol istemiyoruz o da Allah vergisi oda
    Cevapla
  • Alaskamkuzey 1 yıl önce Şikayet Et
    Pkk nin bölgesel tahtı olduğunu Herkes anladı birde chp anlasa .
    Cevapla
  • silke 1 yıl önce Şikayet Et
    ümettiz.
    Cevapla
  • Karapençe 1 yıl önce Şikayet Et
    Biz suyu artırma kararı aldık. Onlar pkkyıtemizlemeye söz verdiler mi? acaba.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Rusya-Ukrayna savaşında sürpriz gelişme! Son dakika ateşkes duyurusu
Tarım Kredi Kooperatif Market'ten eylül ayında indirim